Странен проблем при Е90 325i 2006 година
Модератори: Dimitroff, Технически модератори
29 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Странен проблем при Е90 325i 2006 година
Здравейте,
От няколко месеца имам Е90 325i 2006 година.Колата е автоматик и вчера на магистрала като набих газта колата върна две предавки напълни оборотомера до 7000 превключи на друга предавка чека светна и после на място работеше буквално като Зил или като на четири цилиндъра.Тресеше се обаче не менеше оборотите.Случва ми се за втори път и първия път след 5 минути спокойно каране чека изгасна и колата си работеше нормално,а снощи я изгасих и я запалих пак и всичко беше точно.Това единствения проблем който имам иначе колата е бетон!Моля ако някой се е сблъсквал със същия проблем нека да каже от какво е и какво трябва да направя!Благодаря предварително!
П.С. Знам че диагностиката ще каже какво й е защото светеше чека обаче аз реших да се допитам до вас първо!
От няколко месеца имам Е90 325i 2006 година.Колата е автоматик и вчера на магистрала като набих газта колата върна две предавки напълни оборотомера до 7000 превключи на друга предавка чека светна и после на място работеше буквално като Зил или като на четири цилиндъра.Тресеше се обаче не менеше оборотите.Случва ми се за втори път и първия път след 5 минути спокойно каране чека изгасна и колата си работеше нормално,а снощи я изгасих и я запалих пак и всичко беше точно.Това единствения проблем който имам иначе колата е бетон!Моля ако някой се е сблъсквал със същия проблем нека да каже от какво е и какво трябва да направя!Благодаря предварително!
П.С. Знам че диагностиката ще каже какво й е защото светеше чека обаче аз реших да се допитам до вас първо!
Re: Странен проблем при Е90 325i 2006 година
По-добре първо да попиташ диагностиката и след това тук. Иначе залагам на misfire.
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
На това описание - бобина. Обаче диагностиката ще каже.
Never mistake motion for action...
- McClane
- младши ентусиаст
-
- Кара: F10
Leon написа:На това описание - бобина. Обаче диагностиката ще каже.
+1
Ако скоро не си сменял свещи може някоя бобина да е заминала..те така или иначе са им слабо място тези мотори

- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
Някой цилиндър е спрял да пали. Така са тия мотори - не работи на пълен брой цилиндри, но държи стабилни обороти. Колегите вече те посъветваха да видиш свещи и бобини. Теоретично може и някоя дюза да отказва от време на време, така че е добре да се погледнат куплунзите им.
Благодаря на всички за бързите отговори.Забравих да добавя че има още нещо което забелязах тази сутрин.Когато колата работи на място колата през определено време има едно като лек удар от двигателя за 1-2 секунди.Усеща се все едно двигателя се тресе или нещо подобно.Прави го само на място като седи дори и в трафик иначе няма никакви други признаци като да прекъсва или забива.Имате ли идея от какво може да е.Благодаря предварително!
Също забравих да спомена че скоростите ми удрят от време на време та въпроса ми е тоя шум на място възможно ли е да е свързан с тях или не?Благодаря предварително!
- Superexstatic
- младши ентусиаст
-
Същите симптоми имах, само че се проявиха в обратен ред - първо беше тоя удар както си седиш на място и после излезе тресенето и светна чека.
На диагностика си излезе missfire 1ви цилиндър - сменена бобина и всичко е ток вече година и малко
На диагностика си излезе missfire 1ви цилиндър - сменена бобина и всичко е ток вече година и малко

- raddy
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше E30 сега:E90 N52B25
Здравейте, колеги, тъкмо и аз щях да питам за подобно тресене, при мен се получава на място, силен удар откъм двигателя, скоростната кутия. Рядко, но доста неприятно, засега нямам никакви грешки, преди година сменихме оригиналните свещи, пишеше грешка misfire. Не пипахме бобините. Интересно ми е при заминала бобина, ще дава ли същата грешка?
Двигателя е същия N52B25
Двигателя е същия N52B25

- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
Забелязвам нещо,определно Н52 има проблем с бобина на 1ви цилиндър
аз съм номер 3 ,същия филм,но тъй като си имам диагностика,просто смених бобината от 1ви на 2ри цилиндър и я изчаках пак да направи беля - за мой късмет грешката се пренесе на втори цилиндър та е ясно къв е проблема.Тук е момента да вметна че свещите ми са ОЕМ сменени миналата година в дилър,но вадейки бобината зебелязах че е на 4 години и то само тя,другите са си нейните си,значи просто си гърми 1ви цилиндър от време на време..
Ради - ако кутията в движение е ок и има на място удър - губиш и ти цилиндър отново

Ради - ако кутията в движение е ок и има на място удър - губиш и ти цилиндър отново
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
- raddy
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше E30 сега:E90 N52B25
Ясно, да няма никакви симптоми в движение.
Габи, на теб направи ли ти впечатление какво се случва с волтажа при "удара"? Че на живите данни всичко, един вид замръзва и подскача.
Както и да е, аз лично имах желание да погледнем и бобинките, като сменявахме свещите миналата година и ето че е имало защо.
Благодаря и като погледна и аз всичко, ще пиша какво е излязло и при мен.
Габи, на теб направи ли ти впечатление какво се случва с волтажа при "удара"? Че на живите данни всичко, един вид замръзва и подскача.
Както и да е, аз лично имах желание да погледнем и бобинките, като сменявахме свещите миналата година и ето че е имало защо.

- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
raddy написа:Ясно, да няма никакви симптоми в движение.
Не да ти кажа,волтажа не съм гледал - ама тая простотия ми направи на път за Грецко на границата и съответно аз си пътувам с лаптопа и като видях Misfire се успокоих

Но погледни я набързо - ако има грешка ще я изкара веднага и решението е 10мин работа след като вземеш бубини дали има и 10мин дори
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Gqbriel написа:Забелязвам нещо,определно Н52 има проблем с бобина на 1ви цилиндъраз съм номер 3 ,същия филм,но тъй като си имам диагностика,просто смених бобината от 1ви на 2ри цилиндър и я изчаках пак да направи беля - за мой късмет грешката се пренесе на втори цилиндър та е ясно къв е проблема.Тук е момента да вметна че свещите ми са ОЕМ сменени миналата година в дилър,но вадейки бобината зебелязах че е на 4 години и то само тя,другите са си нейните си,значи просто си гърми 1ви цилиндър от време на време..
При мен най-напред даде фира тази на 6-и цилиндър, после първи. Лошото е, че 1-и се скапа на магистралата между Ниш и Белград

Never mistake motion for action...
- Bexim
- старши ентусиаст
-
- Кара: G20, F82
Ако даде фира на път, може ли да се докрета до някъде?
Предполагам, че е лошо за катализатора единствено..
FREE SPIRIT
``He who shall be last shall be sideways and smiling...`` J. Clarkson
ex: e30 318is, e46 330d, e36 328i M, e46 316i, e90 320d, e34 ///M5, e46 330ci SMG M, e90 LCI 325i M, f30 328i, e92 ///M3 6MT
``He who shall be last shall be sideways and smiling...`` J. Clarkson
ex: e30 318is, e46 330d, e36 328i M, e46 316i, e90 320d, e34 ///M5, e46 330ci SMG M, e90 LCI 325i M, f30 328i, e92 ///M3 6MT
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
Bexim написа:Ако даде фира на път, може ли да се докрета до някъде?
Принципно не те съветва,ако ще е за километър-два ок но иначе не става...и аз като Леон бях на път,моя късмет беше в това,че се самооправи и издържа цялото пътуване,в София ги размених с 2ри цилиндър и вече 3000км си карам така,просто не съм се решил да я сменя,но от тогава наби един път грешка и това беше...
пс:Леон - като я взех първото зареждане в БГ и изгърмя така няколко пъти 6ти цилиндър,но от тогава вече 50 000км нямам грижи освен сега на 1ви..и то не е често въпреки че и настъпвам колкото може на моменти
29 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2