Помощ, проблем скоростна кутия бмв е90

3-та серия ('06-'12)

Модератори: Dimitroff, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: bmw e91 320d

Помощ, проблем скоростна кутия бмв е90

Мнение от danchoshterev1 » 22 Авг 2016, 7:59

Здравейте колеги,

от скоро се сдобих с е91 320д 2007г., ходих на диагостика за автомобила изцяло, казаха ми че в скоротистите няма грешки и маслото е добро/продавача каза, че е сменено преди 5000км./ и уикенда реших да я подкларам малко извън града като на подбалканския след няколко кокдауна ми даде грешка на компютра, /transmission fauled /да не ускорявам силно а по леко да се кара и да посетя бмв сервиз. Изгасих е грешката изчезна след това. Някакви идеи ? Възможно ли е да е от това че дпф филтъра е премахнат само механично.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: комби
Мечтае да кара: Нещо с S мотор
Детайли за колата: N52B25

Re: Помощ, проблем скоростна кутия бмв е90

Мнение от Gqbriel » 22 Авг 2016, 8:27

danchoshterev1 написа:Здравейте колеги,

от скоро се сдобих с е91 320д 2007г., ходих на диагостика за автомобила изцяло, казаха ми че в скоротистите няма грешки и маслото е добро/продавача каза, че е сменено преди 5000км./ и уикенда реших да я подкларам малко извън града като на подбалканския след няколко кокдауна ми даде грешка на компютра, /transmission fauled /да не ускорявам силно а по леко да се кара и да посетя бмв сервиз. Изгасих е грешката изчезна след това. Някакви идеи ? Възможно ли е да е от това че дпф филтъра е премахнат само механично.

Не,не може да е от ДПФ - имам едно съмнение от къде може да е ,но трябва само да се вдигне колата и да се провери,после иска диагностика на грешката тя е записала,това че след рестарт наколата нямаш проблем,не значи че всичко е наред..виж си и акумулатора между другото и алтернатора дали зарежда
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5

Потребител
Аватар
Кара: bmw e91 320d

Мнение от danchoshterev1 » 22 Авг 2016, 8:34

благодаря колега, но не разбрах съмнението е в акумулатора или ?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F10 520d / E90 320d

Мнение от blagun » 22 Авг 2016, 10:19

danchoshterev1 написа:благодаря колега, но не разбрах съмнението е в акумулатора или ?

При слаб акумулатор ми даваше грешка в автомата, така че послушай колегата ;)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: комби
Мечтае да кара: Нещо с S мотор
Детайли за колата: N52B25

Мнение от Gqbriel » 22 Авг 2016, 10:29

danchoshterev1 написа:благодаря колега, но не разбрах съмнението е в акумулатора или ?

Ами по-скоро в алтернатора дори,при високи обороти да не зарежда както трябва и от там капут..отиваш в сервиз,вдигате колата ,гледате буксата на автоамта да няма проблем,да не е изкочила,гледате грешката на кутията,сваляш алтернатора и го носиш за профилактика,от проблем с тока тези коли могат да ти направя страшен проблем.
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5

Назад към E90/E91/E92/E93