Bmw 320 - Автомат - странен проблем
Модератори: Dimitroff, Технически модератори
4 мнения
• Страница 1 от 1
- Lyubomir.Rangelov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: БМВ Е91 320Д
Bmw 320 - Автомат - странен проблем
Здравейте,
наскоро се сдобих с БМВ 320д 177 к.с. 2008 година е колата.
Накратко колата е на 190 000 км, автоматик. На няколко диагноостики и прегледа бях и грешките, които дава са 2 или 3.
Едната е AUC сензора, който е за климатика мисля.
Втората е на Автоматичната кутия - CAN връзка или нещо от сорта.
Третата е за 3 цилиндър свещ или релето може да е проблемно не съм сигурен.
Та на проблема - от 2 месеца я карам и наскоро се появи при спиране и натискане на педала на спирачката, когато съм на D - директна започва да ми премигва DS.
Прави го единствено когато намалявам. И така както забелязвам след изминати между 8-10 км. Превключва иначе много плавно и няма никакви на пръв поглед нередности.
По рама не излиза колата да е била обслужвана относно скоростна кутия. Излиза на 180 000 км е влезнала по акция за смяна на обтегач.
Другото, което може да помогне или по-скоро не знам дали ще е полезно - сервизните интервали са настроени на 2022 година. Когато смених филтри и масло преди 1 месец и се опитах да ресетна не ми позволява. В Дару Кар също не успяха, предложиха ъпдейт на софтуера.
Някакви идеи относно проблема с кутията ? Някой дали е срещал подобно нещо? Колко е тревожно?
Има съмнение за тази CAN букса и връзка, която до колкото разбрах е за комуникация между кутията и компютъра на колата.
Благодаре предварително!
наскоро се сдобих с БМВ 320д 177 к.с. 2008 година е колата.
Накратко колата е на 190 000 км, автоматик. На няколко диагноостики и прегледа бях и грешките, които дава са 2 или 3.
Едната е AUC сензора, който е за климатика мисля.
Втората е на Автоматичната кутия - CAN връзка или нещо от сорта.
Третата е за 3 цилиндър свещ или релето може да е проблемно не съм сигурен.
Та на проблема - от 2 месеца я карам и наскоро се появи при спиране и натискане на педала на спирачката, когато съм на D - директна започва да ми премигва DS.
Прави го единствено когато намалявам. И така както забелязвам след изминати между 8-10 км. Превключва иначе много плавно и няма никакви на пръв поглед нередности.
По рама не излиза колата да е била обслужвана относно скоростна кутия. Излиза на 180 000 км е влезнала по акция за смяна на обтегач.
Другото, което може да помогне или по-скоро не знам дали ще е полезно - сервизните интервали са настроени на 2022 година. Когато смених филтри и масло преди 1 месец и се опитах да ресетна не ми позволява. В Дару Кар също не успяха, предложиха ъпдейт на софтуера.
Някакви идеи относно проблема с кутията ? Някой дали е срещал подобно нещо? Колко е тревожно?
Има съмнение за тази CAN букса и връзка, която до колкото разбрах е за комуникация между кутията и компютъра на колата.
Благодаре предварително!

BMW 320d 177 к.с. - 2008 година
- Taruno
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW F10 530d 12'
- Мечтае да кара: G30 530d
Re: Bmw 320 - Автомат - странен проблем
Това със сервизните е следа от намеса по километража, изтегли си пълна сервизна история.
За скоростите има вероятно буксата на скоростния лост или някой от кабелите отдолу да са дали фира.
За скоростите има вероятно буксата на скоростния лост или някой от кабелите отдолу да са дали фира.
- Lyubomir.Rangelov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: БМВ Е91 320Д
Поне по рама, което проверихме в М кар и Дару Кар излиза на 26.05.2015 е влизала за смяна на обтегача по акцията, която са имали.
Аз я взех май месец тази година на 187 000 км
За буксата ми споменаха, че може да е от нея. Предполагам, при смяна на масло и филтри би могло да се види всичко това?
Поздрави.
Аз я взех май месец тази година на 187 000 км

За буксата ми споменаха, че може да е от нея. Предполагам, при смяна на масло и филтри би могло да се види всичко това?
Поздрави.
BMW 320d 177 к.с. - 2008 година
- Taruno
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW F10 530d 12'
- Мечтае да кара: G30 530d
Lyubomir.Rangelov написа:Поне по рама, което проверихме в М кар и Дару Кар излиза на 26.05.2015 е влизала за смяна на обтегача по акцията, която са имали.
Аз я взех май месец тази година на 187 000 км![]()
Поздрави.
Аз говоря за друга букса, не тази на мекатрониката макар, че и тя може да се е напълнила с масло и да не дава контакт.
относно акцията е твърде скоро хвърли едно око какви номера въртят в темата за избор на Е90 и ще схванеш защо е много вероятно да т ие въртян километража.
Няма много други неща, които да ти влияят по този начин на сервизните интервали за това казвам да видиш ПЪЛНА сервизна история, не само последно влизане.
4 мнения
• Страница 1 от 1