Доволни ли сте от климатиците си?
Модератори: Dimitroff, Технически модератори
51 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4
- vixx
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: 320d
Доволни ли сте от климатиците си?
Въпроса е провокиран от факта, че аз от моя климатик не съм доволен.
Колата е черна, черен полу-кожен салон и когато се нагрее на слънце тоя климатик никога не я изстудява както би ми се искало. Иначе си духа ледено, като си сложа пръста отпред ми измръзва веднага. Но в самото купе за да стане студено така, че да трябва да намалявам, минава адски много време.
2014 година това ме накара да отида и да си обслужа климатика, но разликата е почти никаква, а според механика всичко работи и никаде няма проблем.
Возил съм се в разни Тойоти, Инфинитита и т.н, при които климатика превръща купето във фризер на 32+ градуса външна температура, а при мен никога не става така. Ето, днеска един час на слънцето след това 15 минути каране до гаража, изобщо не стана студено в тая кола, просто леко се разлахди. Та, ваще как са?
ПП. Течове няма, напълнена беше с няква цветна работа дето да изцапа мястото, от което би имало теч. И няма изцапано никъде.
Колата е черна, черен полу-кожен салон и когато се нагрее на слънце тоя климатик никога не я изстудява както би ми се искало. Иначе си духа ледено, като си сложа пръста отпред ми измръзва веднага. Но в самото купе за да стане студено така, че да трябва да намалявам, минава адски много време.
2014 година това ме накара да отида и да си обслужа климатика, но разликата е почти никаква, а според механика всичко работи и никаде няма проблем.
Возил съм се в разни Тойоти, Инфинитита и т.н, при които климатика превръща купето във фризер на 32+ градуса външна температура, а при мен никога не става така. Ето, днеска един час на слънцето след това 15 минути каране до гаража, изобщо не стана студено в тая кола, просто леко се разлахди. Та, ваще как са?
ПП. Течове няма, напълнена беше с няква цветна работа дето да изцапа мястото, от което би имало теч. И няма изцапано никъде.
- Dextuar
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 440i
Re: Доволни ли сте от климатиците си?
И аз съм така, и при мен не изстудява достатъчно, черен седан...
Sent from my iPhone using Tapatalk
- cezarre
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E46 318 i touring,520d touring
- Детайли за колата: 318i 1999год. ,520d 2010год.
Карам черно комби Е46,не съм обслужвал климатика и примерно при силно затоплено купе от Слънцето,за приблизително 5 до 7 минути охлажда до ниво ,че пренастройвам климатроника на 22-23 градуса.Забележка :задните стъкла са тонирани и това май е в полза на черния цвят.Другото комби е тъмно син металик,но без затъмнени стъкла и положението е подобно.
Да не е зацапан филтъра за купето или пък настройка на климатроника.Пробвай на ръчна настройка и на макс перката и ако имаш подходящ термометър измери температурата от произволна клапа.

- bmw_machine
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: '07 E91 320dA M47
- Детайли за колата: УНИКАТ!!1
Моят си работи добре, доволен съм. На автоматична настройка няма грижи. Колата е сребриста, с черна кожа.
- Dextuar
- старши ентусиаст
-
Аз съм с фабрично тунирани задни стъкла, предните съм слагал прозрачно UV защитно фолио, не, че не изстудява, но го няма момента да ми стане чаааак толкова студено, а при други коли направо съм почвал да треперя от студ.
- vixx
- кандидат ентусиаст
-
Добре,
тогава трябва нещо да не е наред. Някой има ли идеи къде да търся проблема?
С термометър мерихме след обслужването (филтъра на купето е сменен също), не помня точно градусите, но си спомням че си помислих "ба*ти колко студено духа, значи". Не знам дали си въобразявам, но май нещо от порядъка на около 6 градуса беше.
Аз по принцип забелязах, че на автоматично охлажда по-ефективно от колкото на ръчно и затова предимно така го ползвам. Когато пусна вентилатора на макс и си задам сам 16 градуса, и започна да си играя кое откъде да духа май е по-зле положението.
тогава трябва нещо да не е наред. Някой има ли идеи къде да търся проблема?
С термометър мерихме след обслужването (филтъра на купето е сменен също), не помня точно градусите, но си спомням че си помислих "ба*ти колко студено духа, значи". Не знам дали си въобразявам, но май нещо от порядъка на около 6 градуса беше.
Аз по принцип забелязах, че на автоматично охлажда по-ефективно от колкото на ръчно и затова предимно така го ползвам. Когато пусна вентилатора на макс и си задам сам 16 градуса, и започна да си играя кое откъде да духа май е по-зле положението.
Аз също съм с черен седан(със стандартни стъкла) и съм доста доволен! Дори не ми се е налагало до сега да го пускам на режим "INTENSIVE"
P.S. Надявам се знаете, че при натискане на копчето "AUTO"-климатроника превключва между 3 режима
P.S. Надявам се знаете, че при натискане на копчето "AUTO"-климатроника превключва между 3 режима

- expl0de
- младши ентусиаст
-
- Кара: e92, f30
- Мечтае да кара: M4
Има ли начин да се променя поведението при работа на автоматичен режим, или е само един заложен присет?
Оначе моята е черна с кафява кожа и климатикът духа доста студено, но не охлажда супер. Особено като пече яко навън, ми е жега.
Аз нямам тонирани стъкла и комфортен стъклопакет обаче, може би тези които имат са по-рахат.
И по чуждите форуми се оплакват, просто много се напичат 3ките от слънцето, особено купетата с големите предни прозорци.
Оначе моята е черна с кафява кожа и климатикът духа доста студено, но не охлажда супер. Особено като пече яко навън, ми е жега.
Аз нямам тонирани стъкла и комфортен стъклопакет обаче, може би тези които имат са по-рахат.

И по чуждите форуми се оплакват, просто много се напичат 3ките от слънцето, особено купетата с големите предни прозорци.
- vixx
- кандидат ентусиаст
-
expl0de написа:Има ли начин да се променя поведението при работа на автоматичен режим, или е само един заложен присет?
Колегата отгоре казва за 3 режима, но аз не съм сигурен какво има предвид. А и при мен няма Интензив режим, не знам точно какви са разликите при LCI. Аз се надявам , че нещо явно аз не правя като хората , или нещо имам за смяна, защото на жена ми п*кливата А-класа за тея 15 минути днеска щях да съм й намалил климатика поне на два пъти от студ.
- Dextuar
- старши ентусиаст
-
vixx написа:expl0de написа:Има ли начин да се променя поведението при работа на автоматичен режим, или е само един заложен присет?
Колегата отгоре казва за 3 режима, но аз не съм сигурен какво има предвид. А и при мен няма Интензив режим, не знам точно какви са разликите при LCI. Аз се надявам , че нещо явно аз не правя като хората , или нещо имам за смяна, защото на жена ми п*кливата А-класа за тея 15 минути днеска щях да съм й намалил климатика поне на два пъти от студ.
Ако си с нави, влез в climate control и си избери режима на духане
- Andrey_86
- кандидат ентусиаст
-
- Мечтае да кара: s65b40
И аз съм с черен седан, нищо им няма на климатиците. Свалете малко килограми 

- kilima
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E46 330d. E90 LCI 325d
Аз затъмних задните стъкла на черния седан и се подобриха нещата. 46-цата ми е сива фабрично затъмнена с напълно ревизирана система и пак няма какво да направи като си на магистрала и те пече жестоко слънце през предния прозорец. Вие какви чудеса очаквате...? И аз като сравнявам с аудитата на колегите, смятам, че са по- добри, но не е чак голяма разликата.
- bmw_machine
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: '07 E91 320dA M47
- Детайли за колата: УНИКАТ!!1
Ей сега го пробвах - на 16 градуса, на ауто след 7-8 мин. или трябва да се облека, или да вдигна температурата - става бая студено 

- kvasilev76
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е91 163PS 160,8кс 2006
- Мечтае да кара: Ф10
Абе колеги Вие наистина ли разисквате тая тема?Всичко си е до човека а не до климатика.На 23 градуса аз се потя а жената и тече носа и иска да го спра.И ко ся климатика ми значи не е наред.Ако системата е наред климатика си бачка идеално.Помагате ли му с отваряне на прозорците в първите минути(както е препоръчано в книжката на колата)Затъмнените задни стакла също му помагат много.И ако всичко в една тройчица е супер кой ще даде пари за седмица
.То пък едни жеги тая година 

- Satanism
- ентусиаст
-
- Кара: 2015 F31 LCI 320dA
kvasilev76 написа:Абе колеги Вие наистина ли разисквате тая тема?Всичко си е до човека а не до климатика.На 23 градуса аз се потя а жената и тече носа и иска да го спра.И ко ся климатика ми значи не е наред.Ако системата е наред климатика си бачка идеално.Помагате ли му с отваряне на прозорците в първите минути(както е препоръчано в книжката на колата)Затъмнените задни стакла също му помагат много.И ако всичко в една тройчица е супер кой ще даде пари за седмица.То пък едни жеги тая година
To, с тия жени няма оправия....
Моята, вчера, се размрънка, че й се надула главата от открехнатия джам...да съм пуснел климатик...хубаво....пуснах климатика и се почна: "Ама сега що духа на 3....едно време духаше на 2.....духа ми". Затвори всички изходи около нея.....и пак й духало.Вика, пусни го само на краката да духа...съответно аз седя в колата и се потя като прасе, не мога да си отворя джама,но за сметка на това се возим на климатик....който нищо не прави....

51 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4