Правилен монтаж на мека връзка?
Модератори: Dimitroff, Технически модератори
13 мнения
• Страница 1 от 1
- gin
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320d E90N '2009
Правилен монтаж на мека връзка?
Здравейте, след смяната на мека връзка в сервиз Крафт ми се появи едно висок тон жужене или придрънкване или призвъняване при рязко подаване на газ на място или при постоянни обороти към 1500. Забелязвам, че след монтажа меката връзка е като прищипана през средата, но ме убеждават, че така било нормално. Нормално ли е монтирана според вас? Като се вдигне на подемник сякаш звукът идва от меката връзка.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- Taruno
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW F10 530d 12'
- Мечтае да кара: G30 530d
Re: Правилен монтаж на мека връзка?
Не е норнално това смачкване
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
- gin
- кандидат ентусиаст
-
Къде ги правят тези неща нормално в София?
- HF4WD
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: lancia delta, bmw e46
да не би да е била различен размер тази мека връзка и затова така да са я смачкали при монтирането? определено не трябва да е така 

- gin
- кандидат ентусиаст
-
Връзката е оригинална по каталога на BMW.
- expl0de
- младши ентусиаст
-
- Кара: e92, f30
- Мечтае да кара: M4
Дошла е дълга, понеже тръбата е рязана преди фабричната заварка и от натиска на двата края един към друг, се е бомбирала по краищата.
Махни тази скоба и виж дали вътрешният диаметър е ок. Ако няма проблем там, не го мисли повече.
Махни тази скоба и виж дали вътрешният диаметър е ок. Ако няма проблем там, не го мисли повече.
- Taruno
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW F10 530d 12'
- Мечтае да кара: G30 530d
expl0de написа:Дошла е дълга, понеже тръбата е рязана преди фабричната заварка и от натиска на двата края един към друг, се е бомбирала по краищата.
Колега ти би ли карал така, както е описал той - аз лично не. Но си прав бомбирала се е заради некадърното рязане.
ми се появи едно висок тон жужене или придрънкване или призвъняване при рязко подаване на газ на място или при постоянни обороти към 1500.
- gin
- кандидат ентусиаст
-
Аз усещам разлика в звука и ме подразни. Сега се чудя може ли да се поправи - среже, изпъне, завари? Те защо са направили така, не може ли да се реже заварка.
- expl0de
- младши ентусиаст
-
Taruno написа:expl0de написа:Дошла е дълга, понеже тръбата е рязана преди фабричната заварка и от натиска на двата края един към друг, се е бомбирала по краищата.
Колега ти би ли карал така, както е описал той - аз лично не. Но си прав бомбирала се е заради некадърното рязане.ми се появи едно висок тон жужене или придрънкване или призвъняване при рязко подаване на газ на място или при постоянни обороти към 1500.
Не съм обърнал внимание на останалите симптоми, освен външния вид. Иначе не бих карал така.

Нещо не са го преценили. Трябва да се махне скобата и да се види в какво състояние е меката връзка. Ако не е прецакана, няма проблем да се завари на ново единият край. Иначе ще трябва нова.
- gin
- кандидат ентусиаст
-
От Крафт ми предлагат безплатна замяна на частта струваща 280лв. с една от техните, която струва 60лв. Аз нещо съм фрустриран от това развитие, вие как бихте постъпили?
- expl0de
- младши ентусиаст
-
Моите меки връзки също се прецакаха и си сложих 2 от 30 лева. Вече 1 година си карам и нямам никакъв проблем с тях. Като са се осрали веднъж, предполагам ще се постараят този път. Аз бих се съгласил и ще си взема моята за продажба ако е в ред.
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
Очевидно е че няма да ти купят оригинална за тяхна сметка, по добре да се съгласиш да ти сложат тяхна, но този път да я монтират правилно.
Малко е странно точно в крафт да ти повредят меката връзка, просто са доста опитни и колкото и пъти да съм им ползвал услугите(два три пъти са ми сменявали меки връзки и гърнета за което са ми давали по 24м гаранция), не съм имал проблеми.
Малко е странно точно в крафт да ти повредят меката връзка, просто са доста опитни и колкото и пъти да съм им ползвал услугите(два три пъти са ми сменявали меки връзки и гърнета за което са ми давали по 24м гаранция), не съм имал проблеми.

13 мнения
• Страница 1 от 1