напрежение и тресене в скростният лост
Модератори: Dimitroff, Технически модератори
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
напрежение и тресене в скростният лост
Здравейте,
имам следния проблем, при ускорение на 1 2 3 предавка и на свободен ход, има тресене и напрежение в скоростния лоста, което в някой моменти пък го няма и немога да разбера от какво може да е.
Мойте колебания са от тампони на двигателя и скорости или маховик.
имам следния проблем, при ускорение на 1 2 3 предавка и на свободен ход, има тресене и напрежение в скоростния лоста, което в някой моменти пък го няма и немога да разбера от какво може да е.
Мойте колебания са от тампони на двигателя и скорости или маховик.
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
- Taruno
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW F10 530d 12'
- Мечтае да кара: G30 530d
Re: напрежение и тресене в скростният лост
скорости примерно 

Днес ги разглеждахме с един майстор и според него са здрави. Според обаче ако се свалят ще видя, че са морално остарели и не обират луфтовете.
Вие на какво мнение сте ?
Вие на какво мнение сте ?
- Taruno
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW F10 530d 12'
- Мечтае да кара: G30 530d
Че са там 40-50 лв не ги мисли винаги ще си на +, но ако не се оправи идват доста по-дебели ремонти
- The_One1
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E91 320d 177hp
Taruno написа:Че са там 40-50 лв не ги мисли винаги ще си на +, но ако не се оправи идват доста по-дебели ремонти
Друго от какво може да е?
- gtdriver
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW e90 318i 143кс
Здравей колега!
Каква ти е колата? Дизел, бензин?
Аз съм с е90 318i 143к.с. 2008г( ръчни скорости ) и имам същия проблем. Когато колата е в покой, т.е. работи на място( свободна скорост ), скоростния лост се тресе, а иначе вибрации в купето няма абсолютно никакви.
Когато потеглям на първа скорост, понякога започва много силно тресене на цялата кола - съединител или маховик.
Сега като видях, че при теб са установили, че е от маховика, правя аналогия, че и при мен може да е от това.
Аз съм с е90 318i 143к.с. 2008г( ръчни скорости ) и имам същия проблем. Когато колата е в покой, т.е. работи на място( свободна скорост ), скоростния лост се тресе, а иначе вибрации в купето няма абсолютно никакви.
Когато потеглям на първа скорост, понякога започва много силно тресене на цялата кола - съединител или маховик.
Сега като видях, че при теб са установили, че е от маховика, правя аналогия, че и при мен може да е от това.
- Alex.mitev
- Потребител
-
- Кара: BMW 391, 2D 177 hp
И аз имам същият проблем - вибрации на свободен ход. Смених тампони скорости, мотор, ремъчна шайба - същото!
Е, спрях да се занимавам - други проблеми няма, само визуално, за което не си заслужава да задълбавам, достатъчно пари дадох:)
Е, спрях да се занимавам - други проблеми няма, само визуално, за което не си заслужава да задълбавам, достатъчно пари дадох:)
- ChrisDimitrov
- Потребител
-
- Кара: E90 320d
gtdriver написа:Здравей колега!
Колега, на бензинова кола да ти се строши маховика е доста слабо вероятно. Ние сме имали една семейна Е90, сега и аз карам и лоста се тресе и при двете. Според мен има някакъв тампон или нещо друго, което се износва с времето и предизвиква това клатене на лоста.
- gtdriver
- кандидат ентусиаст
-
ChrisDimitrov написа:gtdriver написа:Здравей колега!
Колега, на бензинова кола да ти се строши маховика е доста слабо вероятно. Ние сме имали една семейна Е90, сега и аз карам и лоста се тресе и при двете. Според мен има някакъв тампон или нещо друго, което се износва с времето и предизвиква това клатене на лоста.
Да, вероятно си прав. Ще направя някой път смяна на този тампон, но ако не се оправи, и аз като колегата Алекс няма много да се впрягам.

Аз направих рециклиране на маховик - втулка,пружини и баланс + феродовия диск и в момента колата е отлична. Всичките ми оплаквания изчезнаха. Като го свалихме феродо беше на нитове и маховика с голям луфт.
- gtdriver
- кандидат ентусиаст
-
M3_GTR написа:Аз направих рециклиране на маховик - втулка,пружини и баланс + феродовия диск и в момента колата е отлична. Всичките ми оплаквания изчезнаха. Като го свалихме феродо беше на нитове и маховика с голям луфт.
Колега, ти с какъв двигател си?
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2