Е91 Аукс кабел, но с УСБ
Модератори: Dimitroff, Технически модератори
34 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- drago9205
- старши ентусиаст
-
- Кара: F10 535xi, MHD stage 2, xHP stage 3
- Мечтае да кара: без да се ядосва
Е91 Аукс кабел, но с УСБ
Здравейте колеги,
Една от големите ми мъки (все още) е, че нямам УСБ в колата. Само изход за ауксиален. А никак не ми се разправя да записвам мп3 дискове, все пак сме 21 век
Също така оригиналното си-ди си стои много добре и според мен е до някъде грехота да се маха, за да се сложи афтърмаркет такова.
Та имам въпрос дали някой е ползвал нещо такова
Човекът твърди, че работи с до 12гб флаш памет и песните могат да се сменят от мулти волана. Малко е "workaround", но въпреки това мисля, че ще свърши добра работа.
Какъв съвет бихте дали вие?
Една от големите ми мъки (все още) е, че нямам УСБ в колата. Само изход за ауксиален. А никак не ми се разправя да записвам мп3 дискове, все пак сме 21 век

Човекът твърди, че работи с до 12гб флаш памет и песните могат да се сменят от мулти волана. Малко е "workaround", но въпреки това мисля, че ще свърши добра работа.
- smyrfcheto
- кандидат ентусиаст
-
- Мечтае да кара: Совалка
Re: Е91 Аукс кабел, но с УСБ
Ами може и да стане но никога няма да си нарежа таблото за да сложа такова нещо. Трябва някъде другаде да е но не и на таблото както е показано на снимката. Може би в жабката.
Sent from my SM-G925F using Tapatalk
- drago9205
- старши ентусиаст
-
И мен ме стреснаха снимките, но след като говорих с човека, до колкото разбрах той изработва и само аукс кабел, който да ползвам и който има USB в края си. Затова и пуснах темата, защото се зачудих дали някой е ползвал нещо такова.
Та надеждата ми е просто да ползвам, по-нестандартен кабел с усб накрая, а не да се реже таблото.
Та надеждата ми е просто да ползвам, по-нестандартен кабел с усб накрая, а не да се реже таблото.
- smyrfcheto
- кандидат ентусиаст
-
- Мечтае да кара: Совалка
drago9205 написа:И мен ме стреснаха снимките, но след като говорих с човека, до колкото разбрах той изработва и само аукс кабел, който да ползвам и който има USB в края си. Затова и пуснах темата, защото се зачудих дали някой е ползвал нещо такова.
Искаш да кажеш кабел aux usb. Аз в подлакътника имам аукс и от там мога да го сложа ама неснам дали ще се сменят песните
- Taruno
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW F10 530d 12'
- Мечтае да кара: G30 530d
drago9205 написа:Здравейте колеги,
Една от големите ми мъки (все още) е, че нямам УСБ в колата. Само изход за ауксиален. А никак не ми се разправя да записвам мп3 дискове, все пак сме 21 векСъщо така оригиналното си-ди си стои много добре и според мен е до някъде грехота да се маха, за да се сложи афтърмаркет такова.
Няма да ти се получи, за да имаш USB ти трябва MULF2 High модул и кабел иначе няма да се случи филма - има писано по темата ако беше цъкнал търсачката щеше да видиш.
- drago9205
- старши ентусиаст
-
Ами четох преди месец някъде и се бях отказал да се занимавам, но вчера видях въпросната обява, а нямах спомени някой да споменава ауксиални кабели с преобразуватели за USB в края, затова реших да пусна темата.
- bmw_machine
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: '07 E91 320dA M47
- Детайли за колата: УНИКАТ!!1
Взимаш си един подобен mp3 плейър - http://www.technopolis.bg/bg/Mp3-Mp4-pl ... B/p/176804, вързваш го с AUX-a и си готов. Е.. няма да сменяш от волана, а от плейъра и трябва да му сменяш/зареждаш батериите отвреме на време, но пък за 30-40 кинта работа 

- Naskosandbg
- Потребител
-
- Кара: Е91 320d 2005
Привет колега,
преди време и аз умувах по същата тема и както и колегите по-горе са казали напълно изключих всякакви варианти за дупчене, рязане или каквато и да била деструктивна работа. Също така не исках и да се размотават кабели на видимо място. И си реших проблема с Bluetooth приемник, включен директно в AUX буксата и захранван от запалката в подлакътника (или с батерия, но аз предпочетох да е от запалката и да не го мисля). Целта му е единствено да приема по Bluetooth и да предава аудио към колата през AUX. След това вече ти си преценяваш дали ще използваш телефона си или дриг Bluetooth MP3 player да stream-ваш музиката към приемника, аз лично си ползвам телефона. Негатива от цялата работа е, че заемаш запалката в подлакътника и най-вероятно и охлаждащата дупка за чаша, но това вече зависи от какво свободно място имаш в подлакътника и какво друго си заврял там
.
Относно запалката има приемници, които са си фабрично със захранване за запалка и тогава я губиш само за него. Аз лично реших да си сложа някаква китайска с 2 USB изхода и да си купя приемник с 5V захранване, така пак остава 1 свободен USB изход на самата запалка, ако се наложи, но имай предвид, че при такова решение ще трябва да си измайсториш сам USB конектор, защото с обикновен става много високо и не може да се затвори капака на подлакътника (мога да направя снимки, ако имаш интерес).
Приемникът ми в момента не мога да го намеря, явно е стар и вече не се продава, някакъв Belkin е (в телефона при свързване се презентира като Belkin F63), но в момента като се разтърсих изкачат много различни видове и модели.
Ако ти трябва още инфо или снимки пиши, но само имай предвид, че качеството на музиката е една идея по-лошо от това, ако свързеш MP3 player-а директно към AUX. Не е фрапантно по-лошо, но се усеща лека разлика.
преди време и аз умувах по същата тема и както и колегите по-горе са казали напълно изключих всякакви варианти за дупчене, рязане или каквато и да била деструктивна работа. Също така не исках и да се размотават кабели на видимо място. И си реших проблема с Bluetooth приемник, включен директно в AUX буксата и захранван от запалката в подлакътника (или с батерия, но аз предпочетох да е от запалката и да не го мисля). Целта му е единствено да приема по Bluetooth и да предава аудио към колата през AUX. След това вече ти си преценяваш дали ще използваш телефона си или дриг Bluetooth MP3 player да stream-ваш музиката към приемника, аз лично си ползвам телефона. Негатива от цялата работа е, че заемаш запалката в подлакътника и най-вероятно и охлаждащата дупка за чаша, но това вече зависи от какво свободно място имаш в подлакътника и какво друго си заврял там

Относно запалката има приемници, които са си фабрично със захранване за запалка и тогава я губиш само за него. Аз лично реших да си сложа някаква китайска с 2 USB изхода и да си купя приемник с 5V захранване, така пак остава 1 свободен USB изход на самата запалка, ако се наложи, но имай предвид, че при такова решение ще трябва да си измайсториш сам USB конектор, защото с обикновен става много високо и не може да се затвори капака на подлакътника (мога да направя снимки, ако имаш интерес).
Приемникът ми в момента не мога да го намеря, явно е стар и вече не се продава, някакъв Belkin е (в телефона при свързване се презентира като Belkin F63), но в момента като се разтърсих изкачат много различни видове и модели.
Ако ти трябва още инфо или снимки пиши, но само имай предвид, че качеството на музиката е една идея по-лошо от това, ако свързеш MP3 player-а директно към AUX. Не е фрапантно по-лошо, но се усеща лека разлика.
- stas.dakov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e91 320d
Здравейте, то кофти е без УСБ, аз също мисля да си слагам. На другата ми кола съм решил проблема с това http://www.yatour.net/. Мисля да взема и за комбито.
Взима се преходник за съответната марка кола и модел и се закача за cd-changer-a. Ще го проблвам и ще кажа да ли работи. Флашката може да стой в джапката.
Аз съм го взимал от ebay.de от един германец, но гледам че и тук в olx едно момече от русе ги вкарва, мисля че бяха около 140лв някъде. Бутоните на волана си работят
и няма проблем. Ще написа ако и при е90 дали работи след като го пробвам.
Взима се преходник за съответната марка кола и модел и се закача за cd-changer-a. Ще го проблвам и ще кажа да ли работи. Флашката може да стой в джапката.
Аз съм го взимал от ebay.de от един германец, но гледам че и тук в olx едно момече от русе ги вкарва, мисля че бяха около 140лв някъде. Бутоните на волана си работят
и няма проблем. Ще написа ако и при е90 дали работи след като го пробвам.
- drago9205
- старши ентусиаст
-
Ами аз така и не стигнах до решение. Та сега какво правя е просто да си плейвам музиката от мп3-ка или телефон през аукса. Което пак си е благо, само нещо на телефонът ми се е прецакал аудио контролера и има много неприятен фонов шум. От други телефони обаче си е наред. Като цяло за моите нужди това си ми е доволно - мп3-ка за бг музиката и от телефона Spotify 
Другите варианти са наистина свързани с повечеко инвестиция + ръчкане и бърникане, което на мен ми се искаше да избегна

Другите варианти са наистина свързани с повечеко инвестиция + ръчкане и бърникане, което на мен ми се искаше да избегна

- v88z
- Потребител
-
- Кара: 325i e90
- Мечтае да кара: Служебно BMW
Интересно ми е дали ще чете името на песни по този начин, и дали наистина работи от мултиволана, все пак човека е написал, ако не ти харесва до 5 дена можеш да го върнеш. Все някой трябва да се жертва, за да се разбере
PS!!! И без дупки по таблото, дълъг кабел и в жабката.

PS!!! И без дупки по таблото, дълъг кабел и в жабката.

- stas.dakov
- кандидат ентусиаст
-
Един бърз въпрос, попаднах на това http://www.aliexpress.com/item/2015-New ... 261.rY6HCr
и ме интерисува дали ще стане за моята CCC или ми трябва и такъв модул http://www.ebay.com/itm/BMW-E90-E61-E60 ... 1982283763
и ме интерисува дали ще стане за моята CCC или ми трябва и такъв модул http://www.ebay.com/itm/BMW-E90-E61-E60 ... 1982283763
- Taruno
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW F10 530d 12'
- Мечтае да кара: G30 530d
stas.dakov написа:Един бърз въпрос, попаднах на това http://www.aliexpress.com/item/2015-New ... 261.rY6HCr
това е само кабела, винаги ти трябва модула, в който влиза този кабел

- stas.dakov
- кандидат ентусиаст
-
Значе на CCC трябва да си намеря и модула ,така ли ? Понеже като гледам CIC отзат си има букса за усб.
- stas.dakov
- кандидат ентусиаст
-
За протокола с това не става http://www.yatour.net/. Пробвахме го. Няма начин да се върже.
Ще се търси модул за усб значе.
Ще се търси модул за усб значе.
34 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3