Ключ за палене на колата

3-та серия ('06-'12)

Модератори: Dimitroff, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: Совалка

Ключ за палене на колата

Мнение от smyrfcheto » 25 Мар 2016, 19:34

Имам следния въпрос. Може да е много глупав ама не съм на ясно как работи ключа. Тъй като съм само с един ключ(така съм я закупил колата) въпроса ми е ако си купя ключ от друга кола може ли да се кодира за моята или няма как да стане. Защото един ключ нов е цифра пари.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW F10 530d 12'
Мечтае да кара: G30 530d

Re: Ключ за палене на колата

Мнение от Taruno » 25 Мар 2016, 21:59

Не - прави се, но ще става само за палене без отключването на колата, което ще трябва да е ръчно.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от smyrfcheto » 25 Мар 2016, 22:26

А не ме устройва [SMILING FACE WITH OPEN MOUTH AND TIGHTLY-CLOSED EYES]

Sent from my SM-G925F using Tapatalk

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от xm_net » 25 Мар 2016, 22:54

Taruno написа:Не - прави се, но ще става само за палене без отключването на колата, което ще трябва да е ръчно.

Колега и къде е тук логиката ако може да обясниш!? На практика използван ключ може да се препрограмира за друг автомобил по два начина:
1. Директна замяна на транспондерния чип с нов и програмирането му за съответния автомобил;
2. "Отключване" на вече използвания чип, което го прави отново годен за употреба и пак програмиране за колата на която ще работи;
И в двата случая дистанционните функции на ключа ще работят без проблем и няма да се налага отключване или заключване на ръка.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от smyrfcheto » 25 Мар 2016, 23:05

А колко струва това отключване и програмиране на ключа

Sent from my SM-G925F using Tapatalk

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '12 BMW F10
Мечтае да кара: самолет

Мнение от oci » 25 Мар 2016, 23:36

Taruno написа:Не - прави се, но ще става само за палене без отключването на колата, което ще трябва да е ръчно.

В голяма грешка си колега.
И ако искаш този път се хващам на бас на каквото кажеш.
Не е срамно ако нещо не го знаеш просто да подминеш темата вместо да хвърляш колегите шеста глуха.
Прочети какво ти е написал колегата xm_net пробвай го и тогава ще си компетентен и по този въпрос.

Сега по темата да може но при определени условия и ключа ще е напълно функционален.

Ацалов
Аватар
Кара: Колело
Мечтае да кара: Лодка в морето

Мнение от Atsalov » 26 Мар 2016, 8:19

smyrfcheto написа:Имам следния въпрос. Може да е много глупав ама не съм на ясно как работи ключа. Тъй като съм само с един ключ(така съм я закупил колата) въпроса ми е ако си купя ключ от друга кола може ли да се кодира за моята или няма как да стане. Защото един ключ нов е цифра пари.

Един нов ключ е нормални пари, за кола от този клас си купуваш спокойствието от дилъра а не от някой "шанаджия", който ти има вече файловете за колата и може да ги даде на друг "филмов герой", съответно който да те остави без нея.
Успех в начинанието и рисковете ;)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Колело

Мнение от armagedon_762002 » 26 Мар 2016, 9:53

Колегата е абсолютно прав , да не стане после заради 300-400 лв да се наложи да пишеш в една друга по неприятна тема

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW F10 530d 12'
Мечтае да кара: G30 530d

Мнение от Taruno » 26 Мар 2016, 11:39

oci написа:

Не е срамно ако нещо не го знаеш просто да подминеш темата вместо да хвърляш колегите шеста глуха.
Прочети какво ти е написал колегата xm_net пробвай го и тогава ще си компетентен и по този въпрос.

Сега по темата да може но при определени условия и ключа ще е напълно функционален.

В "голяма грешка" айде по-chillс хиперболизирането, на мой приятел така му казаха и така му направиха ключа за това съм го споделил тук, след като явно може просто научих нещо ново ;)

ентусиаст
Аватар
Кара: 2015 F31 LCI 320dA

Мнение от Satanism » 26 Мар 2016, 16:43

oci написа:

Здравей, мисля, че точно с теб си говорих на лични съобщения, дали това, с ключ от друга кола е възможно и тогава ми каза, че не е възможно.Сега възможно ли е или не?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от oci » 26 Мар 2016, 16:49

Възможно е, но като цена ще ти излезе като един чисто нов ключ от Максим, поради тази причина не виждам смисъл да взимаш ползван ключ който не се знае колко живот има още.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от oci » 26 Мар 2016, 16:52

Taruno написа:
oci написа:

В "голяма грешка" айде по-chillс хиперболизирането, на мой приятел така му казаха и така му направиха ключа за това съм го споделил тук, след като явно може просто научих нещо ново ;)

Точно това имам предвид " нещо чех, видях, на един приятел"
Като не си сигурен не вкарвай "мерудии" :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от oci » 26 Мар 2016, 16:58

Atsalov написа:
smyrfcheto написа:Имам следния въпрос. Може да е много глупав ама не съм на ясно как работи ключа. Тъй като съм само с един ключ(така съм я закупил колата) въпроса ми е ако си купя ключ от друга кола може ли да се кодира за моята или няма как да стане. Защото един ключ нов е цифра пари.

Един нов ключ е нормални пари, за кола от този клас си купуваш спокойствието от дилъра а не от някой "шанаджия", който ти има вече файловете за колата и може да ги даде на друг "филмов герой", съответно който да те остави без нея.
Успех в начинанието и рисковете ;)

Колега Атсалов при коли с CAS модул при генериране на ключ дъмпа се връща в CAS-a, така че и да източат файла-дъмпа ако запишат друг ключ пак трябва да се чете Cas-модула и препрограмира.
Трудна работа е да я гепят така освен ако вместо един ключ, ключара на момента програмира два.
Затова ако си прови някой нов ключ само вътре в ателието при ключара.
Иначе аз знам за коли изчезнали и от сервиз за смяна на накладки.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 26 Мар 2016, 19:05

... и след автомивка. И аз се рових в тая тема преди време, голяма разправия е и никой не се хваща да го прави. Нищо, че самия чип празен е много евтин. Ако искаш евтино да имаш спастелен вариант си поръчай от БМВ сервизен ключ + кутийка за 100лв. и спиш спокойно.
Never mistake motion for action...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от smyrfcheto » 26 Мар 2016, 19:23

Leon написа:... и след автомивка. И аз се рових в тая тема преди време, голяма разправия е и никой не се хваща да го прави. Нищо, че самия чип празен е много евтин. Ако искаш евтино да имаш спастелен вариант си поръчай от БМВ сервизен ключ + кутийка за 100лв. и спиш спокойно.

Тоя сервизен ключ какво прави.С какво е по-различен от моя? И защо е толкова евтин 100лв. Ако е така ще го взема другата седмица. На мене идеята за 2-ри ключ е точно за спасителен вариант. Ако случайно изгубя тоя или го повредя да има как да запаля колата

Следваща

Назад към E90/E91/E92/E93