въпрос за масло в турбината

3-та серия ('06-'12)

Модератори: Dimitroff, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E91'07 325d
Мечтае да кара: М3

въпрос за масло в турбината

Мнение от hus0 » 17 Фев 2016, 21:13

Здравейте имам едно запитване към . Имам бмв е91 325д с 3 литров дизел и на турбината има малко масло от към студената част. В смисъл от към тръбата която идва от въздушния филтър. Омасляването се вижда на тръбата която идва от въздушния филтър. Не е много но има. Днеска смених филтъра на картерните газове дали може заради него да е правило мизерии? Майсторите провериха и оста за луфтове и както е разположена турбината има мн лек луфт напред назад едва забележим. Първия път аз като се пробвах не го улових даже. Благодаря ви предварително.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: AUDI S8
Мечтае да кара: Lamborghini Murcielago

Re: въпрос за масло в турбината

Мнение от timur_lenk » 17 Фев 2016, 22:30

Моята там е направо лейка,има капка.Ако някой знае от къде тече ще е хубаво да сподели.
Във всяка страна затворът е мястото където обществото изпраща недъзите си,но в тази страна самото общество е недъгаво.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Мнение от zvetiko » 18 Фев 2016, 8:06

hus0 написа:Здравейте имам едно запитване към . Имам бмв е91 325д с 3 литров дизел и на турбината има малко масло от към студената част. В смисъл от към тръбата която идва от въздушния филтър. Омасляването се вижда на тръбата която идва от въздушния филтър. Не е много но има. Днеска смених филтъра на картерните газове дали може заради него да е правило мизерии? Майсторите провериха и оста за луфтове и както е разположена турбината има мн лек луфт напред назад едва забележим. Първия път аз като се пробвах не го улових даже. Благодаря ви предварително.

Колега, най-вероятно е от картерната вентилация- клапана за картерни газове наистина сепарира маслото от газовете, но не може да го направи на 100% и някаква част от него отива на входа на турбината, през едно разклонение на въздуховода, след дебитомера.

ентусиаст
Аватар
Кара: 2015 F31 LCI 320dA

Мнение от Satanism » 18 Фев 2016, 15:13

И при мен е абсолютно същото, колега....ще го сменям и аз тоя "филтър", вече съм го купил. Иначе турбината винаги има някакъв луфт...важното е да не е прекалено голям.Даже ми казаха, че когато се "счупи" това чудо, прави налягане и заради това избива уплътнението на вакуум помпата.Дали е вярно-не знам....

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E91'07 325d
Мечтае да кара: М3

Мнение от hus0 » 18 Фев 2016, 15:25

Аз и около вакуум помпичката имах омасляване
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от 2707E91 » 18 Фев 2016, 16:37

Споко 90% колите имат и донякъде е нормално,аз сменях филтъра на картерните газове,въпреки ,че вече беше сменен с новия модел,но пак си цъка от картерните по малко,освен това и вакум помпата е леко омаслена и при мене.
Перката на турбото трябва да има минимален аксиален луфт,моята явно е сменяна и няма,има само настрани като я клатя леко.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

Назад към E90/E91/E92/E93