Проблем с "тънко" чукане (ВИДЕО)
Модератори: Dimitroff, Технически модератори
15 мнения
• Страница 1 от 1
- Black-Power
- младши ентусиаст
-
Проблем с "тънко" чукане (ВИДЕО)
Днес ми се появи странно чукане отпред. Идва някъде под пасажерската седалка (не съм много сигурен) но 100% е от неговата страна. Пускам и видео. Идеи?
http://www.vbox7.com/play:c657d8253c
http://www.vbox7.com/play:c657d8253c
Stop me, if you can 

- dogo_stz
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E91 2007 M47
- Мечтае да кара: BMW F3x
Re: Проблем с "тънко" чукане (ВИДЕО)
100% депферна шайба .. би трябвало да спира като покараш малко и загрее.
- Black-Power
- младши ентусиаст
-
Ти нямаше ли подобен шум преди време? Каза, че шума изчезнал от самосебе си и повече не си го чувал.
Едит : други ще потвърдят ли, че е демпферна шайба, че няма да е никак приятно да отидат 600 лв на вятъра.
Едит : други ще потвърдят ли, че е демпферна шайба, че няма да е никак приятно да отидат 600 лв на вятъра.
Stop me, if you can 

- dogo_stz
- кандидат ентусиаст
-
Имах, смених я преди няколко месеца, след като започна да пада ремъка на хидравликата. Иначе, погледни дали има аксиален луфт на запалена кола, така ще разбереш най-лесно. Моята нямаше грам напукано.
Виж Corteco - 370лв е с леки отстъпки. До колкото знам, това се ползва и за първоначално вграждане.
Виж Corteco - 370лв е с леки отстъпки. До колкото знам, това се ползва и за първоначално вграждане.
- Black-Power
- младши ентусиаст
-
Не. Ако ще слагам, то ще е оригинална. Как да проверя аксиалния луфт ? Че от скоро съм в дълбините на Бмв.
И моята няма грам пукнато. Даже на скоро и правих няколко снимки и я пуснах тук за мнения на колегите. Изглежда супер
И моята няма грам пукнато. Даже на скоро и правих няколко снимки и я пуснах тук за мнения на колегите. Изглежда супер

Stop me, if you can 

- dogo_stz
- кандидат ентусиаст
-
Ето го видеото от преди: https://www.youtube.com/watch?v=vpHvLg4z0JU - на 43-та секунда се вижда как шайбата "играе". Мислех че е нормално преди, но новата не мърда грам 
Имай предвид, че твоята ще те изкара поне още 20к км преди да ти прави по-сериозни проблеми.
И все пак, най-добре и да я погледнат някъде, че да не я сменяш безпредметно.

Имай предвид, че твоята ще те изкара поне още 20к км преди да ти прави по-сериозни проблеми.
И все пак, най-добре и да я погледнат някъде, че да не я сменяш безпредметно.
- Black-Power
- младши ентусиаст
-
Да. Същото тракане/чукане, но моето е още в зародиш и не е толкова силно. И кво казваш, значи демпферна шайба?
В сервизи няма да ходя. Не питай защо. Ако ще поправам или чупя нещо, това ще съм аз.
В сервизи няма да ходя. Не питай защо. Ако ще поправам или чупя нещо, това ще съм аз.
Stop me, if you can 

- Taruno
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW F10 530d 12'
- Мечтае да кара: G30 530d
dogo_stz написа:Имах, смених я преди няколко месеца, след като започна да пада ремъка на хидравликата. Иначе, погледни дали има аксиален луфт на запалена кола, така ще разбереш най-лесно. Моята нямаше грам напукано.
Стига с тея Corteco демфера само оригинал има предостатъчно лоши мнения за алтернативите, в най-добрия случай ще изкара 50-60к, а оригинала кара 180-220к, за лошите мнения за Corteco цъкнете темите в Е60
- Black-Power
- младши ентусиаст
-
Всеки, сам си решава. И вместо да хокате колегата, че си купил не оригинална част, ви моля да изкажете мнение по проблема ми. Че като гледам цифрата на преглежданията и единствения включил в темата, е срамота. Или можеби трябваше да пусна тема "Как се гледат рибки в аквариум", за да събере 3 страници.
Stop me, if you can 

- Taruno
- старши ентусиаст
-
Добре де в няколко теми пускам как сам да си провери човек демфера, при теб звучи точно на него
Soni написа:Всеки, сам си решава. И вместо да хокате колегата, че си купил не оригинална част, ви моля да изкажете мнение по проблема ми. Че като гледам цифрата на преглежданията и единствения включил в темата, е срамота. Или можеби трябваше да пусна тема "Как се гледат рибки в аквариум", за да събере 3 страници.
Колегата ти е отговорил, аз щях да ти напиша за нея но той вече беше се включил. Иначе самото демонтиране на шайбата е трудно - трябва да се направи контра на зъбите на маховика с много здрава щанга (има видим достъп до него). Успех!
- Taruno
- старши ентусиаст
-
Шейбата не е за сам човек да се сваля, и натягането е 100 нМ и после 3 пъти по 25 градуса
- Black-Power
- младши ентусиаст
-
Добро утро. Тъкмо започнах гимнастиката. Чакам един познат да донесе динамометричния ключ.
Stop me, if you can 

Моята колко бой отнесе ,едвам я свалихме.
С пистолет с въздух от големите ,свалихме вентилатора,колата на 6та и с вдигната ръчна и яко тракане 10 мин я развиваха накрая се предаде и се разви.
Моята като я ударя с ръка тракаше леко иначе на празен ход не се чуваше,само при гасене тресеше мотора повече.
С пистолет с въздух от големите ,свалихме вентилатора,колата на 6та и с вдигната ръчна и яко тракане 10 мин я развиваха накрая се предаде и се разви.
Моята като я ударя с ръка тракаше леко иначе на празен ход не се чуваше,само при гасене тресеше мотора повече.
15 мнения
• Страница 1 от 1