Не пали

3-та серия ('06-'12)

Модератори: Dimitroff, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: BMW 320d E91

Не пали

Мнение от dr.petrov » 06 Дек 2015, 16:38

Колеги ,

Днес се случи следния проблем ! Колата не иска да запали ,стартера върти без никакви признаци ! След около 5-6 мин.проби си запали все едно нищо не се е случило.През деня ми направи същото още 2-3 пъти но на втората проба си запалваше.Колата е 320d 163к.с автомат ,2007година. Моля някой ако е имал подобен или същия проблем да сподели своя опит !

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Re: Не пали

Мнение от zvetiko » 06 Дек 2015, 18:11

dr.petrov написа:Колеги ,

Днес се случи следния проблем ! Колата не иска да запали ,стартера върти без никакви признаци ! След около 5-6 мин.проби си запали все едно нищо не се е случило.През деня ми направи същото още 2-3 пъти но на втората проба си запалваше.Колата е 320d 163к.с автомат ,2007година. Моля някой ако е имал подобен или същия проблем да сподели своя опит !

Колега, само с опит няма да стане- едва ли ще започнеш да сменяш части въз основа на 10- на споделени опита. Най-разумно е да се закачи колата и се види причината за проблема.

Потребител
Аватар

Мнение от dr.petrov » 06 Дек 2015, 19:48

Естествено че ще се закачи !!! Какво лошо има в това да се сподели опит и мнение ако някой е минал по този път ! Нещата не са безброй много ,може тази кола да си има детските болести ,може имобилайзера да и е слабо място..........няма значение !

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от 2707E91 » 06 Дек 2015, 20:03

Пиши от къде си,топла ли го прави проблема или студена?

Потребител
Аватар

Мнение от dr.petrov » 06 Дек 2015, 20:13

От Варна съм ,определено беше топла !

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от 2707E91 » 07 Дек 2015, 8:24

За да не пали топла може да е дюза,също така топли на палят и от тръгнал датчик колянов вал,другия датчик без който не палят е този за налягане в рейката,но така информацията е много нереална и ти нахвърлям няколко идей,просто трябва да се закачи и ако няма грешки да се видят някои живи данни на колата.

Потребител
Аватар

Мнение от dr.petrov » 07 Дек 2015, 21:05

2707E91 написа:За да не пали топла може да е дюза,също така топли на палят и от тръгнал датчик колянов вал,другия датчик без който не палят е този за налягане в рейката,но така информацията е много нереална и ти нахвърлям няколко идей,просто трябва да се закачи и ако няма грешки да се видят някои живи данни на колата.

Благодаря за съвета ,това са дежурните болежки за команрейла ! Днес говорих с "Варна карс" за диагностика ,посъветваха ме първо да сменя батерията на имобилайзера !

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 07 Дек 2015, 21:19

Страхотен съвет са ти дали....
И да има сменяваща се батерия, то тя определено няма отношение към паленето ;)
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от dr.petrov » 07 Дек 2015, 21:28

vld написа:Страхотен съвет са ти дали....
И да има сменяваща се батерия, то тя определено няма отношение към паленето ;)

Това не ми стана съвсем ясно ! Не ги защитавам но защо пък да не е причина имобилайзера ? След като той не сработи ,стартера си върти но няма запалване ! Имал съм подобен проблем на друга кола ,беше се прецакала антенката .

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 07 Дек 2015, 21:32

Антенката има отношение, но батерията няма затова.
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от dr.petrov » 07 Дек 2015, 21:38

vld написа:Антенката има отношение, но батерията няма затова.

Моята нееладжийска логика е ,че като няма ток(батерията) няма какво да улавя антената ! Не знам на какъв принцип работи имобилайзера но според мен ток си му трябва ! Не знам кога ще успея да отида на диагностика но ще разкажа за развитието .

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от 2707E91 » 07 Дек 2015, 21:53

Хмм къде е тая батерия,за тази в ключа ли става въпрос?

Потребител
Аватар

Мнение от dr.petrov » 07 Дек 2015, 21:57

2707E91 написа:Хмм къде е тая батерия,за тази в ключа ли става въпрос?

Да в ключа ,това било имобилайзера ,колата пали с бутон !
Имам и Ситроен Ц4 който в момента е на 620 000км.невероятно безпроблемна кола ! За първи път имам Баварка но някак от самото начало се сблъсках с проблеми

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '12 BMW F10
Мечтае да кара: самолет

Мнение от oci » 08 Дек 2015, 7:27

Просто няма такова нещо като батерия на имобилайзера или колегата не е разбрал нещо или колегите от Варна карс са започнали да правят совалки или жигули :mhihi: :banghead:
Ако това е истина то тогава жалко за дилърските сервизи, а към автора на темата колегите ти казват, че трябва диагностика ама ти си държиш на хвърляне на боб и това е. Дори и проблема да е в кас-модула, което не ми се вярва само със смяна няма да стане на проба-грешка.
Оригиналния имобилайзер т.е кас-а на колата няма независимо захранване "батерия" виж ако са ти слагали допълнителен с батериики и т.н това е друга работа.

Потребител
Аватар

Мнение от dr.petrov » 08 Дек 2015, 20:48

oci написа:

Просто няма такова нещо като батерия на имобилайзера или колегата не е разбрал нещо или колегите от Варна карс са започнали да правят совалки или жигули :mhihi: :banghead:
Ако това е истина то тогава жалко за дилърските сервизи, а към автора на темата колегите ти казват, че трябва диагностика ама ти си държиш на хвърляне на боб и това е. Дори и проблема да е в кас-модула, което не ми се вярва само със смяна няма да стане на проба-грешка.
Оригиналния имобилайзер т.е кас-а на колата няма независимо захранване "батерия" виж ако са ти слагали допълнителен с батериики и т.н това е друга работа.

Такааа от къде да започна !
Никъде не съм казал че няма да отида на диагностика ,ама никъде ! След като не ми е позната марката реших да се доверя на приемчика и да започна с прословутата батерия!
Сигурен съм че човек от "Варна карс" ми каза че има батерия,но днес случих другия приемчик и той твърдеше точно обратното,както вас.В крайна сметка отворихме едното дистанционно(имобилайзер) и се указа че батерия има!!! Тя е акумулаторна и има крачета който се запояват за платката! След свършването на живота и "Варна карс"предлагат смяната на цялото ДУ ,но казано тихомълком батерията се сменя и всичко си тръгва.При мен е Панасоник!
Всъщност при мен проблема не е в този модул ,а датчик на колянов вал! Утре го сменяме .

Следваща

Назад към E90/E91/E92/E93