Проблем с CCC модула
Модератори: Dimitroff, Технически модератори
7 мнения
• Страница 1 от 1
- nikolayp
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: F31 320xD LCI
Проблем с CCC модула
Здравейте,
За втори път имам проблем с CCC модула - не стартира, след известно шофиране тръгна, пак изгасна и вече не желае да запали. При диагностика виждам следната грешка:

Бушонът е здрав, релето щраква при активация през DIS, затова предполагам, че е самият CCC модул.
Преди две години ми го отремонтираха в Softelectronic, но понеже сега цената им е почти двойна, а и са във Варна, въпросът ми е дали в София има някъде, където могат да ми отремонтират модула?
За втори път имам проблем с CCC модула - не стартира, след известно шофиране тръгна, пак изгасна и вече не желае да запали. При диагностика виждам следната грешка:

Бушонът е здрав, релето щраква при активация през DIS, затова предполагам, че е самият CCC модул.
Преди две години ми го отремонтираха в Softelectronic, но понеже сега цената им е почти двойна, а и са във Варна, въпросът ми е дали в София има някъде, където могат да ми отремонтират модула?
- Taruno
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW F10 530d 12'
- Мечтае да кара: G30 530d
Re: Проблем с CCC модула
Единствените, които го ремонтират качествено са софт електроник и въпреки това никога не бих препоръчал ремонт, по-добре го смени с такъв със сензорните копчета след края на 2006та, почти не правят проблеми
- Dextuar
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 440i
Taruno написа:Единствените, които го ремонтират качествено са софт електроник и въпреки това никога не бих препоръчал ремонт, по-добре го смени с такъв със сензорните копчета след края на 2006та, почти не правят проблеми
Какви са тези сензорни копчета?
- awful
- ентусиаст
-
- Кара: F11 530xD LCI 2014
- Мечтае да кара: само BMW
- Детайли за колата: 1 - E91 320D 07, 2 - е91 LCI 318d
dextuar написа:Taruno написа:Единствените, които го ремонтират качествено са софт електроник и въпреки това никога не бих препоръчал ремонт, по-добре го смени с такъв със сензорните копчета след края на 2006та, почти не правят проблеми
Какви са тези сензорни копчета?
Маи е искал да каже програмиращи се копчета не сензорни

- MadChicken
- Legendary
-
- Кара: G30 530iX LCI, F25 30iX
Е те са си програмируеми бутони, реагиращи и на докосване и на натиск, та в тоя ред на мисли са и сензорни 

Only dead fish follow the stream...
- awful
- ентусиаст
-
- Кара: F11 530xD LCI 2014
- Мечтае да кара: само BMW
- Детайли за колата: 1 - E91 320D 07, 2 - е91 LCI 318d
MadChicken написа:Е те са си програмируеми бутони, реагиращи и на докосване и на натиск, та в тоя ред на мисли са и сензорни
Добре мерси за информацията

- nikolayp
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: F31 320xD LCI
В конкретния случай избрах по-бързия вариант с ремонт. И малко обратна връзка в случай, че би била полезна на останалите 
За ремонта преди 2 години на Softelectronic след отваряне на модула останах леко разочарован - подмяната на паметта е била с поставяне на нова върху старата и свързване с жички. Свързах се с Иво от Волуяк, който ми го представиха като много способен майстор на тема БМВ. Обратната връзка, която мога да дам за човека е:
1) много приятен човек, без стандартното киселеене на много от майсторите.
2) изключително бързо отремонтиране на модула
3) цена почти наполовина на другата оферта, която имах и с включен софтуерен ъпдейт на модула след ремонта и поставянето му.

За ремонта преди 2 години на Softelectronic след отваряне на модула останах леко разочарован - подмяната на паметта е била с поставяне на нова върху старата и свързване с жички. Свързах се с Иво от Волуяк, който ми го представиха като много способен майстор на тема БМВ. Обратната връзка, която мога да дам за човека е:
1) много приятен човек, без стандартното киселеене на много от майсторите.
2) изключително бързо отремонтиране на модула
3) цена почти наполовина на другата оферта, която имах и с включен софтуерен ъпдейт на модула след ремонта и поставянето му.
7 мнения
• Страница 1 от 1