NCS expret проблем.
Модератори: Dimitroff, Технически модератори
12 мнения
• Страница 1 от 1
- morto
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 320d SE E90
NCS expret проблем.
Здравейте, имам ncs 4.0.1 работи на уин7 под профили Expertmodus (offen) и Expertmodus (Werkseinstellung) ако има някакво значение, чете и записва уж без проблем до днес. Имам е90 320д от 2005 има круиз контрол, но на таблото не излиза индикатор, когато е активен и реших да пробвам тази кодировка от тази тема
I've set to aktiv:
TCM_ALIVE_MONITOR
aktiv
BC_2_ENABLE
aktiv
BC_LIMIT_ENABLE
aktiv
Changed from wert_01 to:
TEMPOMAT_SETZ_ANZ_DAUER
wert_02
http://www.bmwcoding.com/showthread.php ... ot-working
естествено запазих оригиналния ТРЦ, променения го качих като МАН, таблото се рестартира, дата, час и т.н. и очаквах да не стане нищо да не проработи но останах още по не приятно изненадан сега работи само стрелката за скоростта,стрелката за нивото на дизела и моментния разход са в покой както и стрелката на обортомера. Още по ме заболя главата като пробвах да върна оригиналния файл и това нищо не промени! Помагайте!!! Сега откачих акумулатора защото нямам идея...
I've set to aktiv:
TCM_ALIVE_MONITOR
aktiv
BC_2_ENABLE
aktiv
BC_LIMIT_ENABLE
aktiv
Changed from wert_01 to:
TEMPOMAT_SETZ_ANZ_DAUER
wert_02
естествено запазих оригиналния ТРЦ, променения го качих като МАН, таблото се рестартира, дата, час и т.н. и очаквах да не стане нищо да не проработи но останах още по не приятно изненадан сега работи само стрелката за скоростта,стрелката за нивото на дизела и моментния разход са в покой както и стрелката на обортомера. Още по ме заболя главата като пробвах да върна оригиналния файл и това нищо не промени! Помагайте!!! Сега откачих акумулатора защото нямам идея...
- Giovanni
- младши ентусиаст
-
Re: NCS expret проблем.
Това с круиз контрола може да е в следствие на проблем а не на кодиране.
Има значение кой профил ползваш, втория е отворен, ползва се за връщане на заводски настройки, и каквито и настройки да правиш, кодираш ли с него нищо няма да промениш, винаги ще прави заводските настройки.
Сега си си омазал колата още повече, най-добре е с него да минеш да кодираш модулите които си пипал за да се оправят нещата които не работят след като си бутнал.
Редно е да спомена, че ако колата е "бутана" от "специалист", има вероятно с кодирането към заводски настройки някои неща да не се оправят, и други да спрат
Има значение кой профил ползваш, втория е отворен, ползва се за връщане на заводски настройки, и каквито и настройки да правиш, кодираш ли с него нищо няма да промениш, винаги ще прави заводските настройки.
Сега си си омазал колата още повече, най-добре е с него да минеш да кодираш модулите които си пипал за да се оправят нещата които не работят след като си бутнал.
Редно е да спомена, че ако колата е "бутана" от "специалист", има вероятно с кодирането към заводски настройки някои неща да не се оправят, и други да спрат

- oci
- старши ентусиаст
-
- Кара: '12 BMW F10
- Мечтае да кара: самолет
Не е толкова страшно флашва за се епрома на таблото и нещата се оправят.
- awful
- ентусиаст
-
- Кара: F11 530xD LCI 2014
- Мечтае да кара: само BMW
- Детайли за колата: 1 - E91 320D 07, 2 - е91 LCI 318d
Кодирал си комби модула със по стар daten същото стана и при мен кодирах със по стар и стрелките не работеха, свали си по нов датен и със него пробваи. 

- kraska
- ентусиаст
-
- Кара: -ше G20 320d
awful написа:Кодирал си комби модула със по стар daten същото стана и при мен кодирах със по стар и стрелките не работеха, свали си по нов датен и със него пробваи.
Абсолютно вярно

Аз и още колеги минахме по този път.....
Обнови си датен файловете, но ще ти се наложи по спомен да сложиш и по-нова версия на EDIABAS сървъра. Всичко ще се оправи, нищо не е ос.....но. Споко.
- morto
- кандидат ентусиаст
-
Благодаря на Oci отзивчивостта и че се нае за пореден път помага! Благодаря на Awful за споделения опит и помоща! С новите датен файлове всичко си е по мястото! 

Колеги,
можете ли да споделите новите DATEN файлове, защото се блъскам втори ден и нямам напредък.
Ползвам NCS Expert 4.0.1 (но и с 3.х.х е същата работа) - мога да чета и пиша почти по всички модули, с изключение на CAS, LMA и няколко други.
Когато опитам да чета CAS/LMA ми дава грешка, че имам CAS.C04/LM_AHL.C20, a coding index-ите са съответно .C05 и .C21. Намерих новите CAS.C05 и LM_AHL.C21, но вероятно проблема е в .IPO/.PRG или някъде другаде.
EDIABAS е 7.3.0. INPA, ISTA-D също работят, но проблема е че ECU на EDIABAS данните са по-стари. Колата ми е Е65.
p.s. Намерих V54 - дано с нея стане.
p.s.2. Стана.
можете ли да споделите новите DATEN файлове, защото се блъскам втори ден и нямам напредък.
Ползвам NCS Expert 4.0.1 (но и с 3.х.х е същата работа) - мога да чета и пиша почти по всички модули, с изключение на CAS, LMA и няколко други.
Когато опитам да чета CAS/LMA ми дава грешка, че имам CAS.C04/LM_AHL.C20, a coding index-ите са съответно .C05 и .C21. Намерих новите CAS.C05 и LM_AHL.C21, но вероятно проблема е в .IPO/.PRG или някъде другаде.
EDIABAS е 7.3.0. INPA, ISTA-D също работят, но проблема е че ECU на EDIABAS данните са по-стари. Колата ми е Е65.
p.s. Намерих V54 - дано с нея стане.
p.s.2. Стана.
A по темата от първото мнение...
Моята си е с фабричен cruise и нямам никаква индикация, когато е активен.
При фейслифтовите, мисля че има, но как би трябвало да изглежда при тези от 2005-2006?
Моята си е с фабричен cruise и нямам никаква индикация, когато е активен.
При фейслифтовите, мисля че има, но как би трябвало да изглежда при тези от 2005-2006?
- morto
- кандидат ентусиаст
-
liloff написа: ...но как би трябвало да изглежда при тези от 2005-2006?
ето така
https://www.youtube.com/watch?v=vmW3aHHnV20
кодира се: Changed from wert_01 t- wert_02: TEMPOMAT_SETZ_ANZ_DAUER в KOMBI
- oci
- старши ентусиаст
-
- Кара: '12 BMW F10
- Мечтае да кара: самолет
на повечето шест цилиндрови пък има една бяла стрелка в допълнителния ринг на километража която застава на позиция в която е пуснат авпопилота, но там таблото е друго и хардуерно се различава. За въпросната стрелкичка си има отделно моторче на таблото обикновенно тези табла се монтират и на коли с ACC
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
morto написа:Здравейте, имам ncs 4.0.1 работи на уин7 под профили Expertmodus (offen) и Expertmodus (Werkseinstellung) ако има някакво значение, чете и записва уж без проблем до днес. Имам е90 320д от 2005 има круиз контрол, но на таблото не излиза индикатор, когато е активен и реших да пробвам тази кодировка от тази тема
I've set to aktiv:
TCM_ALIVE_MONITOR
aktiv
BC_2_ENABLE
aktiv
BC_LIMIT_ENABLE
aktiv
Changed from wert_01 to:
TEMPOMAT_SETZ_ANZ_DAUER
wert_02
4 цилиндровите нямат индикация за темпомат-а,затова като се ретрофитва на 6цил се сменя и табло - защото стоковото НЕ поддържа функцията,както каза Оци е на отделен мотор и цяла различна скала
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
- morto
- кандидат ентусиаст
-
Моята е е90 320д 163к.с. от 2005 (ноември) и клипчето е от моята кола...
12 мнения
• Страница 1 от 1