Каква е работната температура на Е90 320i N46
Модератори: Dimitroff, Технически модератори
63 мнения
• Страница 1 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
- FE LIPE
- младши ентусиаст
-
- Кара: E90 320i 150 к.с. N46B20B
- Детайли за колата: arctic metallic
Каква е работната температура на Е90 320i N46
Тези дни разглеждах скритото меню на колата и установих,че градско си работи на 107 градуса и то перката не въртеше в този момент,четох темата за 325 и 330 i и това че компютъра регулирал температурата на работа според натоварването,това добре,но при тези двигатели помпата е електрическа и се получава...та при 320i важи ли това за регулирането на температурата(което няма как да стане понеже помпата е механична),коя е нормалната температура за работа на двигателя и ако тази температура е нормална от кое зависи да е толкова висока,предполагам от термостата,но ако е необходима по-ниска температура,за по-голяма мощност при натоварване(както е при 330i) как се получава?Не ми е ясно,а обичам да съм запознат с основните положения на работа на колата която карам,та ако има някой по-запознат нека сподели.
- FE LIPE
- младши ентусиаст
-
Re: Каква е работната температура на Е90 320i N46
Да споделя какво четох по англоезичните форуми,навсякъде пише,че температурата на двигателя се регулира според натоварването по някаква "карта на термостата",което не е вярно,температурата на N46 зависи единствено и само от това кога отваря термостата(един на брой) и той отваря на 105 градуса,значи температурата на мотора трябва да се колебае около тази стойност,натоварена,ненатоварена,на баир,на равно,в града,извън,това е - 105 градуса.При N52(325i и 330i) водната помпа е електрическа и там е друга бира,тя наистина може да си има "карта" и според натоварването на мотора да се държи по различен начин.Ами това е отговора на въпроса ми по-горе,общо взето на N46 има много малко информация по този въпрос и тук и по другите форуми
- katronski_br
- ентусиаст
-
- Кара: с кеф...
- Мечтае да кара: МИГ29
- Детайли за колата: Е90 бензин 129 к.с. 2007.
Аз съм с 318i и моята температура е толкова.
В началото бе самолетен двигател..... и Господ каза: ''Нека бъде BMW''
И аз съм с E90 318i и термостата отваря около 105градуса.
- bulgarianbgm
- Потребител
-
Е90 320i със същият мотор. Колебае се около 107-110 т.е стойности като твоите.
- majstorapetkov
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е90
FE LIPE написа:Да споделя какво четох по англоезичните форуми,навсякъде пише,че температурата на двигателя се регулира според натоварването по някаква "карта на термостата",което не е вярно,температурата на N46 зависи единствено и само от това кога отваря термостата(един на брой) и той отваря на 105 градуса,значи температурата на мотора трябва да се колебае около тази стойност,натоварена,ненатоварена,на баир,на равно,в града,извън,това е - 105 градуса.При N52(325i и 330i) водната помпа е електрическа и там е друга бира,тя наистина може да си има "карта" и според натоварването на мотора да се държи по различен начин.Ами това е отговора на въпроса ми по-горе,общо взето на N46 има много малко информация по този въпрос и тук и по другите форуми
Точно така е. Често си проверявам температурата от скритото меню, винаги държи 105 градуса. 318i- куцо пиле.
Колеги и аз съм с 320и 150 к.с е90 от скоро , може ли някой да ми разясни какво е това скрито меню и как да го проверя и аз ......
- FE LIPE
- младши ентусиаст
-
http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?f=112&t=41775
Няма какво да прецакаш,най-общо задържаш бутона,минаваш през опциите за нулиране на сервизните интервали,продължаваш да го държиш натиснат и отиваш в сервизното меню,появява се изписано 01._ _,пускаш бутона,става 01.00,с кратки натискания се придвижваш в това меню,с дълго натискане отиваш пак на 01._ _,с кратки натискания сменяш менютата 01.02.03._ _ и така нататък,като отпуснеш за повече време бутона става 03.00 и така
,отиваш на меню 19.00 и с кратки натискания отиваш на твоя код(сбора от петте последни цифри на VIN номера),връща се на 01._ _ това е,изглежда сложно,но не е,интуитивно и бързо се свиква.Успех
П.П.След всяко вадене на ключа трябва пак да се въвежда кода.
Лично аз не разбирам защо след като така и така са имали информация за температурата на двигателя от BMW не са я извели дори и с малки цифрички на таблото,непонятно е за мен,факт
Няма какво да прецакаш,най-общо задържаш бутона,минаваш през опциите за нулиране на сервизните интервали,продължаваш да го държиш натиснат и отиваш в сервизното меню,появява се изписано 01._ _,пускаш бутона,става 01.00,с кратки натискания се придвижваш в това меню,с дълго натискане отиваш пак на 01._ _,с кратки натискания сменяш менютата 01.02.03._ _ и така нататък,като отпуснеш за повече време бутона става 03.00 и така

П.П.След всяко вадене на ключа трябва пак да се въвежда кода.

Лично аз не разбирам защо след като така и така са имали информация за температурата на двигателя от BMW не са я извели дори и с малки цифрички на таблото,непонятно е за мен,факт

Огромен недостатък е това, необяснимо е за мен в автомобил от такъв клас да липсва. В DIY в е90 чуждестранния имаше тема за извеждане на тия прибори на таблото.
Аз лично го намирам за досадно да искам да настъпя и да не знам каква е температурата на ДВГ.
Има ли и температура на маслото?
Аз лично го намирам за досадно да искам да настъпя и да не знам каква е температурата на ДВГ.
Има ли и температура на маслото?
И на мене ми беше доста тегаво ,затова си взех elm327 и си гледам темп. на телефона.
- FE LIPE
- младши ентусиаст
-
Това с ELM -а е интересна идея,която смятам да реализирам,гледам има по за 15-16 лв. даже мини версии + про програмата за Андроид...
Аз го взех за 13 такова синьо мини версия .Ако поръчаш и имаш нещо проблем пиши на лични ,ще ти помогна,има и една преставка за torque за живи данни там на различните коли показва различни неща.Като за 13 лева е идеал.
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
FE LIPE написа:Това с ELM -а е интересна идея,която смятам да реализирам,гледам има по за 15-16 лв. даже мини версии + про програмата за Андроид...
Включвам се, ако поръчваш, сериозен съм.
Never mistake motion for action...
- TSMT
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е90 320d
- Мечтае да кара: по пътища без дупки
2707E91 написа:Аз го взех за 13 такова синьо мини версия .Ако поръчаш и имаш нещо проблем пиши на лични ,ще ти помогна,има и една преставка за torque за живи данни там на различните коли показва различни неща.Като за 13 лева е идеал.
Откъде си го поръчал? Пусни линк, моля!
П.С. - намерих и аз нещо интересно, но мноого пари струва.
Ето линк - http://www.ebay.com/itm/BMW-ENGINE-TEMP ... 6d&vxp=mtr
- hpnotic2
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: bmw 320d e90
- Мечтае да кара: m5
Leon написа:FE LIPE написа:Това с ELM -а е интересна идея,която смятам да реализирам,гледам има по за 15-16 лв. даже мини версии + про програмата за Андроид...
Включвам се, ако поръчваш, сериозен съм.
И аз искам такова нещо.
63 мнения
• Страница 1 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5