Angel Eyes при отлючване

3-та серия ('06-'12)

Модератори: Dimitroff, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: комби
Мечтае да кара: Нещо с S мотор
Детайли за колата: N52B25

Angel Eyes при отлючване

Мнение от Gqbriel » 04 Фев 2015, 18:47

Здравейте,

Не съм много в час с кодирането на Е90 засега :) обаче не мога да се оправя с нещо ,май ще се окаже,че въобще го няма това.

Има ли как при Е90 2006 производство да се пускат ангелските очи при отключване или трябва нов модул?
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW F10 530d 12'
Мечтае да кара: G30 530d

Re: Angel Eyes при отлючване

Мнение от Taruno » 04 Фев 2015, 19:06

Ако си с frm1 не става, трябва nfrm(frm2. Или 3) има хардуерен трик при, който се връзват към вътрешните ама си е драма.

http://www.e90post.com/forums/showthread.php?t=388252

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Gqbriel » 04 Фев 2015, 19:32

Ебати дървото - писна ми от тая кола и милионите тъпи модули...по тъпо не можаха ли да го измислят...
Как да видя точно с кой съм,но като гледам ще е 1 защото намя опции wl_хххх :(

Сега - кой продава FRM2/3 и кой може да удари рамо с реденето на жиците за стоповете,че при фейса са различни и май ако сложа фрм3 ще се бъгнат стоповете...искам си опциите :)

Sent from nokia 6310
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Taruno » 04 Фев 2015, 20:16

Ами то е странна работата, аз съм 05/2007 и съм FRM2, а един приятел е 04/2007 и е с FRM1 пък гледам има от 03/2007 с FRM2, много рандом е работата :D

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Gqbriel » 04 Фев 2015, 20:32

Taruno написа:Ами то е странна работата, аз съм 05/2007 и съм FRM2, а един приятел е 04/2007 и е с FRM1 пък гледам има от 03/2007 с FRM2, много рандом е работата :D

Ша ги избия :) тея

Sent from nokia 6310

ентусиаст
Аватар
Кара: -ше G20 320d

Мнение от kraska » 04 Фев 2015, 20:42

Gqbriel написа:Ебати дървото - писна ми от тая кола и милионите тъпи модули...по тъпо не можаха ли да го измислят...

Сега - кой продава FRM2/3 и кой може да удари рамо с реденето на жиците за стоповете,че при фейса са различни и май ако сложа фрм3 ще се бъгнат стоповете...искам си опциите :)

Sent from nokia 6310

Пускай си ги през реле, закачено за интериорното осветление и акумулатора например и няма да се занимаваш с модули - цена - 5лв и малко жички работа :)

п.с. : Габриел спри се малко ... ще направиш както направих аз... колата ти ще стане 30 бона :)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: само по празници

Мнение от Wolfen » 04 Фев 2015, 21:08

kraska написа:п.с. : Габриел спри се малко ... ще направиш както направих аз... колата ти ще стане 30 бона :)

кефа цена няма ;)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Gqbriel » 04 Фев 2015, 21:26

kraska написа:
Gqbriel написа:Ебати дървото - писна ми от тая кола и милионите тъпи модули...по тъпо не можаха ли да го измислят...

Sent from nokia 6310

Пускай си ги през реле, закачено за интериорното осветление и акумулатора например и няма да се занимаваш с модули - цена - 5лв и малко жички работа :)

п.с. : Габриел спри се малко ... ще направиш както направих аз... колата ти ще стане 30 бона :)

за всичко ще се лишавам от нещо :) идеята е просто,че ме дразни това..искам да си има опциите в модула за жичките си прав,може така ,но няма да ме радва :)
Е чак 30 едва ли - малко по малко,събирам това,което не знаех при купуването - ако знаех,щях да огранича търсенето хахха

Sent from nokia 6310

ентусиаст
Аватар
Кара: F11 530xD LCI 2014
Мечтае да кара: само BMW
Детайли за колата: 1 - E91 320D 07, 2 - е91 LCI 318d

Мнение от awful » 04 Фев 2015, 23:06

Gqbriel написа:
kraska написа:

Sent from nokia 6310

за всичко ще се лишавам от нещо :) идеята е просто,че ме дразни това..искам да си има опциите в модула за жичките си прав,може така ,но няма да ме радва :)
Е чак 30 едва ли - малко по малко,събирам това,което не знаех при купуването - ако знаех,щях да огранича търсенето хахха

Sent from nokia 6310

Мисля че втора ръка модул FRM2 не е скъп пък и има още някоя екстра във него, аз си пуснах един кабел със 2 диода + един бушон за всеки случаи вързано към осветлението, много ме кефи като е заключа ангелските очи угасват постепенно и това ме кефи до като със модула не гаснат така. Идеята със кабелчето е от колегата Краската :lalala: добре че бе тои инак нямаше да се сетя
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Gqbriel » 04 Фев 2015, 23:41

awful написа:
Gqbriel написа:
kraska написа:

Sent from nokia 6310

Sent from nokia 6310

Мисля че втора ръка модул FRM2 не е скъп пък и има още някоя екстра във него, аз си пуснах един кабел със 2 диода + един бушон за всеки случаи вързано към осветлението, много ме кефи като е заключа ангелските очи угасват постепенно и това ме кефи до като със модула не гаснат така. Идеята със кабелчето е от колегата Краската :lalala: добре че бе тои инак нямаше да се сетя

Не е скъп ,но си е 200лв под това си е късмет- всичко е по 200лв по тея коли :mhihi: сякаш са 20ст :lol:

Да хубавото е ,че ще има интересни неща сигурно - аз обаче наистина не разбирам..
Съгласен съм да няма опция за контрол но когато няма ангелски очи и са халогени...
Не съм съгласен към М пакет цялостен да няма и ел прибиращи се огледала като бонус да кажем..
Не съм съгласен idrive pro да няма блутуут фабрично - ТВ-то е друго нещо

Не може кола,чиято базова цена е 38 000евр да няма подобни неща,като я наблъскаш до над 50 000евр - някак си е тотална недомислица,хубаво е да се правят пари от продажби,но толкова тънко да се минава...
Е46 е същата работа - май само Ф30 се различава в това отношение.

Ще го сменя,кога незнам - ще търся,първо да видя дали има смисъл от FRM3 не ми се променят кабели заради него...докато FRM2 май няма да имам този проблем.
Другото тъпо е ТВто да е mpeg4 но това само в бг :)

Потребител
Аватар
Кара: 325xi e90

Мнение от Evelin90 » 04 Фев 2015, 23:58

Колега Габриел :) .... Тази кола е90 ... наистина са доста орязани от към екстри. :) Аз имам 325XI с пълен М-пакет ( е поне имам пребиране на огледалата ) горе долу е хубава екстра , но пък за крадците е екстра , защото го виждат и точно там са маншоните за махане и става малко тъпичко.
Колата е РЕКАРО СЕДАЛКИ , НО нямам нито подгрев на седалките нито пък са ЕЛ ( всичко е РЪЧНО ) , нито и автопилот , даже нямам и преден партроник ( само заден ) .
Също така нямам и функцията да ме изпраща до вкъщи ( имам ама като я цъкна от мигача ) , но пък нямам да ме приветства , тоест като я отключа .
Няма резервна гума , е това го разбирам , защото е малко мястото в багажника , но е тъпичко.
Другото което и моя волан е твърдичък , аз мислих , че всички са така , но явно съм бил в грешка.

Общо взето това е . Всичко трябва пари .. пари и отново пари... за да ти пасне и да ти е тръпка да караш !! Голяма част от нещата които ги нямам , желая да ги направя , Но просто незнам как . :)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Gqbriel » 05 Фев 2015, 10:40

Evelin90 написа:Колега Габриел :) .... Тази кола е90 ... наистина са доста орязани от към екстри. :) Аз имам 325XI с пълен М-пакет ( е поне имам пребиране на огледалата ) горе долу е хубава екстра , но пък за крадците е екстра , защото го виждат и точно там са маншоните за махане и става малко тъпичко.
Колата е РЕКАРО СЕДАЛКИ , НО нямам нито подгрев на седалките нито пък са ЕЛ ( всичко е РЪЧНО ) , нито и автопилот , даже нямам и преден партроник ( само заден ) .
Също така нямам и функцията да ме изпраща до вкъщи ( имам ама като я цъкна от мигача ) , но пък нямам да ме приветства , тоест като я отключа .
Няма резервна гума , е това го разбирам , защото е малко мястото в багажника , но е тъпичко.
Другото което и моя волан е твърдичък , аз мислих , че всички са така , но явно съм бил в грешка.

Общо взето това е . Всичко трябва пари .. пари и отново пари... за да ти пасне и да ти е тръпка да караш !! Голяма част от нещата които ги нямам , желая да ги направя , Но просто незнам как . :)

И моя волан е тежък аз съм като теб само,че с по-големия брат 3.0хи - зависи от опциите май active steering e с лекия волан,при Е46 бе същия филм и просто е така.Но това не ме притеснява.

То не са само Е90 ,явно въпреки че е най-продавания модел базово са като ладички :) много неща може да направиш ,стига да решиш,аз до тук колко съм набелязъл бедната ти е представата - факт е обаче,че много от тях са лесни и тук има хора,които могат да помогнат (къде с пари ,къде с бира и т.н в това няма лошо разбира се,все пак е работа) и това е най-хубавото..

Да сме живи и здрави,кефа цена няма ,но при мен е по-скоро от фактора - дразнител,абе не ми харесва така това е...но до тук.

По темата - ето как става при Е60 когато ,не става с кодиране :)

Angel Eye Illumination.pdf

А като сменя модула,ще направя и снимков матриал кое как и къде се сменя и какво се кодира,би трябвало да е час работа,но ще видим в последствие.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Taruno » 05 Фев 2015, 11:42

Само вземи си FRM2, че с тройката може да се вкараш в малко електричарски филми.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Gqbriel » 05 Фев 2015, 11:59

Taruno написа:Само вземи си FRM2, че с тройката може да се вкараш в малко електричарски филми.

Заради стоповете ли :) принципно бях намерил кои кабели се връзват на Х,защото май стоповете няма да светят а и част от лед тръбичките също ..ще го измислим :yes:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Indiana » 05 Фев 2015, 17:29

Абе бъкани са с екстри тия коли. Немецът всичко е измислил, но ценовата политика е такава, че за всичко си плащаш..... Като искаш повече екстри (повечето ненужни според мен) плащаш повечко или при втора употреба - гледаш какво купуваш :mhihi:

Следваща

Назад към E90/E91/E92/E93