Е90 - Проблем с диодите на CD-то
Модератори: Dimitroff, Технически модератори
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Е90 - Проблем с диодите на CD-то
Здравейте,колеги!
Имам следния проблем: при продължително каране повечето от диодите на CD–то просто спират (или почти не светят), явно се награвят от двигателя или евентуално в самата връзка,знам ли, но е адски дразнещо и неприятно. При студен двигател всичките светят нормално...някакви съвети?
Имам следния проблем: при продължително каране повечето от диодите на CD–то просто спират (или почти не светят), явно се награвят от двигателя или евентуално в самата връзка,знам ли, но е адски дразнещо и неприятно. При студен двигател всичките светят нормално...някакви съвети?
Re: Е90 - Проблем с диодите на CD-то
поствам две снимки,за да придобиете по-ясна представа за какво става въпрос... ако някой сподели някакви идеи ще съм му много благодарен..

a след около час изглежда така:

a след около час изглежда така:

- themoldestone
- младши ентусиаст
-
- Кара: E60 530xd
Според ето този пост http://www.e90post.com/forums/showthread.php?t=356374 , единственото решение на проблема е да подмениш дисплея с нов :
http://www.ebay.com/itm/BMW-CD73-OPTREX-LCD-GLASS-PROFESSIONAL-RADIO-CD-PLAYER-E90-E91-E92-PIXEL-REPAIR-/390477456332
Като гледам цената, не смятам, че е толкова разумно да се занимаваш. Бих препоръчал закупуване на втора ръка Professional CD. Ако имаш интерес пиши ми на лично.
http://www.ebay.com/itm/BMW-CD73-OPTREX-LCD-GLASS-PROFESSIONAL-RADIO-CD-PLAYER-E90-E91-E92-PIXEL-REPAIR-/390477456332
Като гледам цената, не смятам, че е толкова разумно да се занимаваш. Бих препоръчал закупуване на втора ръка Professional CD. Ако имаш интерес пиши ми на лично.
Това е често срещан проблем при Е90...чел съм за него преди време ,но не си спомням къде...може да се оправи ,дори беше показано как...в някаква платка е проблема ,лятото в горещините почти всичко изчезва...ако намеря нещо по въпроса ще пиша.
DJaM0 написа:Това е често срещан проблем при Е90...чел съм за него преди време ,но не си спомням къде...може да се оправи ,дори беше показано как...в някаква платка е проблема ,лятото в горещините почти всичко изчезва...ако намеря нещо по въпроса ще пиша.
ще съм ти много благодарен,защото хич не ми се иска да купувам ново СД...

UL'06 написа:DJaM0 написа:Това е често срещан проблем при Е90...чел съм за него преди време ,но не си спомням къде...може да се оправи ,дори беше показано как...в някаква платка е проблема ,лятото в горещините почти всичко изчезва...ако намеря нещо по въпроса ще пиша.
ще съм ти много благодарен,защото хич не ми се иска да купувам ново СД...
Аз правих тази интервенция преди година и нещо. Тук е показано как става -> http://www.e90post.com/forums/showthread.php?t=635672
Радиото се води BMW CD73. Аз го поръчах от някакъв човек от Унгария. Нямал съм никакви проблеми до момента.
- sapio
- младши ентусиаст
-
- Кара: бензинояд
В темата "Сервизи, магазини и услуги", има две обяви за ремонт на пиксели на табло. Виж дали правят и на Е90. Освен ако не ти се занимава сам да си го оправиш или сумата да е твърде висока.
sapio написа:В темата "Сервизи, магазини и услуги", има две обяви за ремонт на пиксели на табло. Виж дали правят и на Е90. Освен ако не ти се занимава сам да си го оправиш или сумата да е твърде висока.
Това за ремонти на пиксели на таблото става при е46 и е39. Питах колегите, които ти споменаваш и не става за е90, защото те сменят лентовия кабел, докато тук се сменя самият LCD дисплей.
А това само при унгарските CD73 и базовото аудио ли се наблюдава, или и при фейслифтовите, които са правени в Чехия?
И... има ли драма да се подкара фейслифтовото Professional на преди фейсова?
- DaveBG
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е90 325i
- Мечтае да кара: М3
Аз го имам същия проблем. Когато е студено дисплея свети като елха котаго загрее колата или е лято изчезва напълно.
Новорото радио е около 550 лева поне когато питах в официалния сервиз.
Новорото радио е около 550 лева поне когато питах в официалния сервиз.
liloff написа:А това само при унгарските CD73 и базовото аудио ли се наблюдава, или и при фейслифтовите, които са правени в Чехия?
При мен проблемът беше при Professional, колата е pre-lci.
Здравейте,
Някой да е отстранил проблема? И ако може да даде инфо как,защо, къде ? Гледам из нета има цели радиа, но ако след време пак се случи същото няма смисъл...
Някой да е отстранил проблема? И ако може да даде инфо как,защо, къде ? Гледам из нета има цели радиа, но ако след време пак се случи същото няма смисъл...
Твоето с металните рингчета около врътките ли е или преди фейса?
Аз се опитвам да разбера дали всички го имат този проблем или да си взема едно фейслифтово за извращения.
Т.е. някой колега с фейсово да потвърди дали го има/няма този проблем
Може и на ЛС, да не си сваля цената на колата във форума 
Аз се опитвам да разбера дали всички го имат този проблем или да си взема едно фейслифтово за извращения.
Т.е. някой колега с фейсово да потвърди дали го има/няма този проблем

Моето е proffesional т.е. без металните врътки. Интересуваме business радиото дали го има този проблем и дали мога да го монтирам.. Направо да взема и да си реша проблема,че много е дразнещо...
Не сменяй Professional с Business, няма нищо общо м/у двата плеъра. Professional-a е много по-сериозна машина.
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2