Повдигане на подемник на Е90 и някои други въпроси
Модератори: Dimitroff, Технически модератори
64 мнения
• Страница 1 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
- FE LIPE
- младши ентусиаст
-
- Кара: E90 320i 150 к.с. N46B20B
- Детайли за колата: arctic metallic
Повдигане на подемник на Е90 и някои други въпроси
Знам,че ставам досаден с въпросите си,но като бъдещ собственик на Е90 ме интересуват някои неща,едно от които е,на тези накрайници ли се слагат лапите на подемника в сервиз или при гумаджиите,достатъчно здрави ли са,деформират ли се и т.н. ,тук сигурно се слага и накрайника на крика от Е46,предполагам влиза без проблеми,а и друг въпрос,джантите от Е46 стават ли на Е90,примерно ако купя 16 цолова патерица от Е46 ще стане на Е90 320i,от тук и един друг въпрос,колко е междуболтовото и централния отвор на Е90,с какви характеристики са болтовете за джантите?
Простете на новобранеца,знам,че са тъпи въпросите,но откъде другаде да получа отговорите,които ме интересуват

Простете на новобранеца,знам,че са тъпи въпросите,но откъде другаде да получа отговорите,които ме интересуват

- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
Re: Повдигане на подемник на Е90 и някои други въпроси
Тези означения за местата на вдигане издържат с каквото и да я повдигаш колата.
- awful
- ентусиаст
-
- Кара: F11 530xD LCI 2014
- Мечтае да кара: само BMW
- Детайли за колата: 1 - E91 320D 07, 2 - е91 LCI 318d
Пробвал със със крик от пежо 106 пробвал съм със какво ли не и мога да кажа че са много здрави, а за патерицата да става и от е46 ако намериш че аз разпитвах и доста тук ми отговарят не си единствения които търси 
- TSMT
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е90 320d
- Мечтае да кара: по пътища без дупки
А тия "накрайници" подлежат ли на подмяна и ако - да, как става това? Питам понеже загубих по пътя един наскоро... 

- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Сменят се да, струват 26 лв./брой по спомен. Винаги имам по един резервен в гаража, че са консуматив по нашите улици.
Never mistake motion for action...
- FE LIPE
- младши ентусиаст
-
А за джантите нещо,еднакви ли са на Е90 и Е46(междуболтово и централен отвор),болтовете също дали са еднакви?
- Гецата
- некъв ентусиаст
-
- Кара: ///М3
- Мечтае да кара: ///М3
разбирам че си новобранец така да се каже
но на такива въпроси можеш и сам да си отговориш просто ако по ровиш дали във форума дали в гугъл
но на такива въпроси можеш и сам да си отговориш просто ако по ровиш дали във форума дали в гугъл

"90 Е30 316i "95 Е36 318i "00 Е46 320i "88 E30 320i "92 E36 318is''95 Е36///М3 ''92 E30 325i LA ''91 E30 316i ''05 E90 320d ''02 E46 330d ''03 E53 3.0d
- maikooo
- младши ентусиаст
-
- Кара: F90 M5
FE LIPE написа:А за джантите нещо,еднакви ли са на Е90 и Е46(междуболтово и централен отвор),болтовете също дали са еднакви?
Еднакви са колега, само офсета на е90-вите джанти е по-малък

- TSMT
- кандидат ентусиаст
-
Поради което съм с фланци за да не стоят много навътре 
- FE LIPE
- младши ентусиаст
-
Колега maikooo благодаря ти за отговора
Още един въпрос,как виждате нивото на антифриза в тези черни разширителни казанчета,идеята да се направят непрозрачни е просто гениална
и достойна за нобелова награда,иначе да се похваля,от вчера и аз съм собственик на Е90,модела е 320 i 150 к.с. ,писах по-подробно за него в "Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е9х "
- valeri_bmw
- Потребител
-
- Кара: F31 328i touring 13g.
Колега,ако разгледаш казанчето и го отвриш,сам ще разберш.FE LIPE написа:Колега maikooo благодаря ти за отговораОще един въпрос,как виждате нивото на антифриза в тези черни разширителни казанчета,идеята да се направят непрозрачни е просто гениална
и достойна за нобелова награда,иначе да се похваля,от вчера и аз съм собственик на Е90,модела е 320 i 150 к.с. ,писах по-подробно за него в "Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е9х "
- TSMT
- кандидат ентусиаст
-
Честито колега! Да си я караш безаварийно
И един съвет - направи й каско колкото се може по-скоро 
- FE LIPE
- младши ентусиаст
-
Колеги още два въпроса,първия,предишната ми кола бе Бора,при заключване с бутона на дистанционното издаваше звук и премигваше с мигачите,ако не издаде звук,това означаваше ,че има врата ,която не се е заключила,как е решен този въпрос при Е90, защото при мен само мигат мигачите,звук не издава,и втория въпрос,бордовия ми показва средния разход така 10,3км/1л,как и дали може да се направи да показва литри за километър,което ми се струва по нормално.
Здравей колега, ще споделя опита си с моята кола, може при някой други коли да има различия.
Относно заключването само премигват мигачите, звук се чува само от щракането на ключалките. Ако не ти е затворена шофьорската врата колата не може да се заключи, ако шофьорската ти е затворена и има друга отворена може. Друго което съм забелязал е: че ако оставя колата отключена и се отдалеча на някакво по-голямо разстояние тя се заключва сама, дори и да има човек вътре. колата си е със заводска аларма.
Настройките за показанието на разхода на горивото може да стане през лоста на фаровете: ВС и нагоре-надолу. Другия вариант е през касетофона или навигацията, не знам как си оборудван, просто малко трябва да седнеш и се поровиш в менюто.
Поздрави
Относно заключването само премигват мигачите, звук се чува само от щракането на ключалките. Ако не ти е затворена шофьорската врата колата не може да се заключи, ако шофьорската ти е затворена и има друга отворена може. Друго което съм забелязал е: че ако оставя колата отключена и се отдалеча на някакво по-голямо разстояние тя се заключва сама, дори и да има човек вътре. колата си е със заводска аларма.
Настройките за показанието на разхода на горивото може да стане през лоста на фаровете: ВС и нагоре-надолу. Другия вариант е през касетофона или навигацията, не знам как си оборудван, просто малко трябва да седнеш и се поровиш в менюто.
Поздрави

- TSMT
- кандидат ентусиаст
-
Колегата е прав! През лостчето за BC става това. Отиваш на подменю "Set" /това с икона на ключ/ и разцъкай опциите. Тъкмо ще разбереш какво още можеш да променяш.
64 мнения
• Страница 1 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5