Мирис на бензин - е90 325xi
Модератори: Dimitroff, Технически модератори
8 мнения
• Страница 1 от 1
Мирис на бензин - е90 325xi
Здравейте , от около 2 седмици съм собственик на е90 325xi - автомат. Колата ми беше сервизирана от сервиза Мирафиори ( които са много добри и компетентни хора ( визирам най-много Илия ) ) . Обслужена цялата кола . Върнах се в Бургас и почнах да си карам колата - градско ми дава разход 15-16л/100км като я карам много нормално ( даже и бавно от време на време ) . От няколко дена като я запаля сутринта , има голям мирис на бензин ( суров ) ( Мирафиори ми почистиха дросела , свещите съм ги сменил 6-бр на Bosch ) . Даже като си оставя ръката на ауспуха около 4-5секунди , после не се трае. Можете ли да ме посъветвате , за даден проблем или нещо да се смени , че да се оправи. Благодаря ви предварително.
- kraska
- ентусиаст
-
- Кара: -ше G20 320d
Re: Мирис на бензин - е90 325xi
Нормално е. Няма какво повече да направиш по въпроса. Когато е запалиш студена,катализаторите още не са с работна температура и също така колата работи с много богата смес. Имах същия двигател , така беше и при мен..... през първата минута всички комари наоколо умираха
. Разхода ти е напълно нормален.

kraska написа:Нормално е. Няма какво повече да направиш по въпроса. Когато е запалиш студена,катализаторите още не са с работна температура и също така колата работи с много богата смес. Имах същия двигател , така беше и при мен..... през първата минута всички комари наоколо умираха. Разхода ти е напълно нормален.
Дано да няма нищо на този етап , че да се порадвам хаха

- awful
- ентусиаст
-
- Кара: F11 530xD LCI 2014
- Мечтае да кара: само BMW
- Детайли за колата: 1 - E91 320D 07, 2 - е91 LCI 318d
kraska написа:Нормално е. Няма какво повече да направиш по въпроса. Когато е запалиш студена,катализаторите още не са с работна температура и също така колата работи с много богата смес. Имах същия двигател , така беше и при мен..... през първата минута всички комари наоколо умираха. Разхода ти е напълно нормален.
АХахах щом комарите умират продавам моята и взимам бензин

- Andrey_86
- кандидат ентусиаст
-
- Мечтае да кара: s65b40
И моята като я запаля сутрин си мирише доста на неизгорели газове. Според мен е напълно нормално, и предишната ми бензинка беше така. 
Що се отнася за разхода, ами толкова е. На къси разстояния с автомат 15-16-17 звучи напълно логично.

Що се отнася за разхода, ами толкова е. На къси разстояния с автомат 15-16-17 звучи напълно логично.
Подкрепям колегите, и моята си работи така, зимата като я запаля дими като ТЕЦ
разхода ти е супер, ако караш кротко 15 е разхода,ама как се кара бензинка 218 коня кротко 

Race Chip Ultimate + App control 3.0d 258ксhttps://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?f=133&t=438448&p=4501949#p4501949
julkata1 написа:Подкрепям колегите, и моята си работи така, зимата като я запаля дими като ТЕЦразхода ти е супер, ако караш кротко 15 е разхода,ама как се кара бензинка 218 коня кротко
Благодаря ви , значи трябва да не се притеснявам. Зимата не съм я карал все още , и все още не съм разбрал, как ще се справя и с това 4x4 .... но има време За зимата какви размери гуми ще ми препоръчаш ( сега е с 17 джанта ) . Сега гледам да слагам газов инжекцион РОМАНО която има и система за смазване на клапаните и ще ми излезе 1850 тука в Бургас.
- kraska
- ентусиаст
-
- Кара: -ше G20 320d
По-малко от 17 джанта не можеш да сложиш (спирачните ти дискове с апаратите ти са големи). Вземаш 225/45/17 гуми зимни. Като хубави са: continental ts850, тs830 , good year ultra grip 8 , nokian wd3, Като последната е на най-добра цена. Сега има промоция и за 176лв гумата на Hankook, която си заслужава парите. За газовото сложи брц, романо , Агис ... за другите наблюдения нямам, а системата за смазване си я спести. Не е небходима !!!
8 мнения
• Страница 1 от 1