Е90 320d различни км в лайт модула?
Модератори: Dimitroff, Технически модератори
19 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Е90 320d различни км в лайт модула?
Здравейте,
Днес си извадих буксата с кабела която идва към ксеноновия фар и след като влезнах в BMW ISTA за да видя какви грешки е записала попаднах на километрите записани в лайт модула вследствие на записаната грешка. Дори извадих и крушката за халогена за да видя тя каква грешка ще запише и съответните км. На снимката се вижда, че колата е произведена 03/2006 докато в данните за лайт модула се вижда, че той е произведен 01/2007г. (той е същия и за 330Д). Възможно ли е да ми е сменяван лайт модула защото няма как да е произведен след датата на производство на колата? Гледах и останалите модули на колата ми кога са произведени и всички са от 02/2006г. назад. Само ще отбележа, че колата е закупена на 3г. и 11м. като за 4.5 години съм изминал 55 000 км. Колата няма никакви грешки по електрониката. Общо взето са 2,3 от както я имам но съм ги оправил. Междудругото при диагностика с Гт-1 км. в лайтмодула излизат като непознати. Ще съм Ви благодарен ако споделите мнението си.
Ето и снимките:
Днес си извадих буксата с кабела която идва към ксеноновия фар и след като влезнах в BMW ISTA за да видя какви грешки е записала попаднах на километрите записани в лайт модула вследствие на записаната грешка. Дори извадих и крушката за халогена за да видя тя каква грешка ще запише и съответните км. На снимката се вижда, че колата е произведена 03/2006 докато в данните за лайт модула се вижда, че той е произведен 01/2007г. (той е същия и за 330Д). Възможно ли е да ми е сменяван лайт модула защото няма как да е произведен след датата на производство на колата? Гледах и останалите модули на колата ми кога са произведени и всички са от 02/2006г. назад. Само ще отбележа, че колата е закупена на 3г. и 11м. като за 4.5 години съм изминал 55 000 км. Колата няма никакви грешки по електрониката. Общо взето са 2,3 от както я имам но съм ги оправил. Междудругото при диагностика с Гт-1 км. в лайтмодула излизат като непознати. Ще съм Ви благодарен ако споделите мнението си.
Ето и снимките:
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Re: Е90 320d различни км в лайт модула?
Колега, лайт модулите явно отчитат такива километри. Имах абсолютно същото учудване като теб, след като купих колата и минах диагностика. Мислех си, че километрите не са върнати на този модул и това са реалните километри на колата, но момчето от сервиза ми каза, че тези модули давали тези километри, дори ми ги цитира шестте цифри наизуст. Не ми каза защо се получава това, но се радвам, че е така, защото се бях филмирал.
Моят лайт модул също е на 524280, така че, игнорирай записа от този модул и карай спокойно!
Моят лайт модул също е на 524280, така че, игнорирай записа от този модул и карай спокойно!
goppe написа:Колега, лайт модулите явно отчитат такива километри. Имах абсолютно същото учудване като теб, след като купих колата и минах диагностика. Мислех си, че километрите не са върнати на този модул и това са реалните километри на колата, но момчето от сервиза ми каза, че тези модули давали тези километри, дори ми ги цитира шестте цифри наизуст. Не ми каза защо се получава това, но се радвам, че е така, защото се бях филмирал.
Мерси, колега. То просто не е реално за 3г. и 11м. (понеже колата е рег. в 06/2006г.) да са изминати 470 000км. с 4 цилиндров дизел. Пък иначе вътре самата кола е много запазена и си върви доста и се учудих като видях тези километри.

- Shadowed
- младши ентусиаст
-
- Кара: 992 turbo, G30 540ixdrive.
Офтопик и бъзик: На тези километри, колата е програмирана да иска нов модул и старият да се развали 

Явно модула е сменяван защото има допълнителни кабели за халогените. В екстрите на колата пък не ми излизат халогените. Вероятно е слаган този модул защото може би към стария не е могло да се свържат кабелите. В същото време пък колата е с лайт пакет (подсветките под дръжките на вратите) фабрично...странна работа.
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Лайт пакетът и халогените не са свързани по никакъв начин при поръчката на колата, така че е напълно възможно.
Never mistake motion for action...
Колега, лайт модула може и да ти е сменяван, но това не обяснява защо и моя модул е на същите километри.
Ето още два резултата от търсене в Гугъл за същите километри на модула, макар и не това да е същината на темите:
http://www.motor-talk.de/forum/lichtmod ... tml?page=2
http://www.bimmerfest.com/forums/archiv ... 79001.html
Аз не отдавам това на случайно съвпадение и залагам на това, което ми казаха в сервиза.
Не се вглъбявай в проблема, а мачкай газта по здраво
Ето още два резултата от търсене в Гугъл за същите километри на модула, макар и не това да е същината на темите:
http://www.motor-talk.de/forum/lichtmod ... tml?page=2
http://www.bimmerfest.com/forums/archiv ... 79001.html
Аз не отдавам това на случайно съвпадение и залагам на това, което ми казаха в сервиза.
Не се вглъбявай в проблема, а мачкай газта по здраво

- themoldestone
- младши ентусиаст
-
- Кара: E60 530xd
Mys7Ic написа:goppe написа:Колега, лайт модулите явно отчитат такива километри. Имах абсолютно същото учудване като теб, след като купих колата и минах диагностика. Мислех си, че километрите не са върнати на този модул и това са реалните километри на колата, но момчето от сервиза ми каза, че тези модули давали тези километри, дори ми ги цитира шестте цифри наизуст. Не ми каза защо се получава това, но се радвам, че е така, защото се бях филмирал.
Мерси, колега. То просто не е реално за 3г. и 11м. (понеже колата е рег. в 06/2006г.) да са изминати 470 000км. с 4 цилиндров дизел. Пък иначе вътре самата кола е много запазена и си върви доста и се учудих като видях тези километри.
Не знам как си я мислите тая работа, че кола от 2006-та година не можело да е на 470 000км. Тъкмо вчера един познат, автомонтьор ми разказваше, как на 525d 2013г. за 18 месеца някакви немци са й навъртяли 400 000км. Видял я е като е бил на обучение в Германия. Хората я върнали в представителството и си взели нова. Вкарва я след това някой, върти я на 75 000, купува си я някой като нас и след 20 000км се чуди как аджеба се къса верига, разваля се еди кво си и защо лайт модула е такъв или онакъв. Това, че има много хора тук, дето правят по 10-15хил. км на година, съвсем не е мерило. Карай....

- Taruno
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW F10 530d 12'
- Мечтае да кара: G30 530d
Мой приятел си купи Е60, която след проверка се оказа на 890 000 км а е 2005 та година тъй, че 400 е доста реалистично 

- themoldestone
- младши ентусиаст
-
- Кара: E60 530xd
Иди и ги убеди после тукашните философи, дето смятат средно по 20-30 хил на година 

Лайт модула показва точно тези километри 524 280 при някакви обстоятелства и не е само в моят случай, а защо става така ако някой знае да напише 

Mys7Ic написа:Лайт модула показва точно тези километри 524 280 при някакви обстоятелства и не е само в моят случай, а защо става така ако някой знае да напише
Аз точно това се опитвах да кажа, но обяснение нямам, мога да питам в сервиза при следващото ми посещение.
А иначе дискусията за навъртяните километри си е друг разговор, има я в почти всяка тема във форума, няма смисъл и тук да я засягаме.
- 90e90e
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320д
- Мечтае да кара: hibrid

Taruno написа:Мой приятел си купи Е60, която след проверка се оказа на 890 000 км а е 2005 та година тъй, че 400 е доста реалистично
Taruno, с теб мога да се съглася, че за 9 години могат да се направят 900к км.щото това са си 100к на година, но 400к км. за 18 масеца са Мноооого... като го сметнем иде по 22 222км за месец. И това прави близо по 1000 на денонощие... Ако започнем да си мислим в тая посока - може да се окаже, че километрите могат да бъдат навъртяна единствено на стенд или да е тестов автомобил, който по никакъв начин не би се озовал на пазара, защото той е малко "по-специален" за производителя... С 2 думи хубаво е да се замисляме преди да казваме нещата в "ефира", за да не се преекспонират.
За да спрем да се избиваме по пътищата, трябва да се спре алкохола на мъжете и бензина на жените! Карайте така, че да стигнете!
- Taruno
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW F10 530d 12'
- Мечтае да кара: G30 530d
ма колегата е написал 3г. и 11м. ? или аз нещо се обърках, но на друга тема аз от март до момента съм навъртял 37 хил. направо се плаша колко пътувам 

- 90e90e
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320д
- Мечтае да кара: hibrid

и доказателството:
"Тъкмо вчера един познат, автомонтьор ми разказваше, как на 525d 2013г. за 18 месеца някакви немци са й навъртяли 400 000км."
........ и повече в темата няма да коментирам...
За да спрем да се избиваме по пътищата, трябва да се спре алкохола на мъжете и бензина на жените! Карайте така, че да стигнете!
19 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2