Здравейте

3-та серия ('06-'12)

Модератори: Dimitroff, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: 325xi e90

Здравейте

Мнение от Evelin90 » 30 Сеп 2014, 20:09

Здравейте и добър вечер. От няколко дни съм собственик на е90 325xi 2006. ( М-пакет - автоматик - навигация - седан ) Като цяло колата е 6+ . Може ли да ми кажете какви пари е обслужването на колата ( масла на диференциали , двигател , скоростна кутия ) . И дали можете да ми кажете адекватен сервиз в Бургас . Ще съм ви много благодарен

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 2013 Mercedes-Benz GLK 250 Bluetech
Мечтае да кара: Porsche Panamera Turbo S
Детайли за колата: Track Package

Re: Здравейте

Мнение от Valve-tronic » 30 Сеп 2014, 20:54

Ех, че кола мечта!

Честито, колега! Със здраве да си я караш и да се пазиш от малоумниците по пътищата. Намесвам се в темата само, за да честитя и да кажа, че аз много исках точно такава като твоята, но не можах да си намеря читава за парите, които можех да отделя - 4х4, автомат, седан и точно с този двигател. После реших дизел поради липсата на такава като твоята и накрая стана това, което пише, че карам. :kuku:

Ако кажеш, че е и с кожен салон, направо ще ти завидя. Е аз исках и да е поне 2008 г., но... :bowdown:

Иначе за цени на обслужване и сервиз в Бургас - никаква представа.
88 E30 318i, 95 E36 318i, 97 E39 525tds, 02 E53 3.0d, 06 E83 3.0d, 08 W204; 12 W212

ентусиаст
Аватар
Кара: e61 535d LCI
Мечтае да кара: F90

Мнение от datchko » 01 Окт 2014, 6:55

Evelin90 написа:Здравейте и добър вечер. От няколко дни съм собственик на е90 325xi 2006. ( М-пакет - автоматик - навигация - седан ) Като цяло колата е 6+ . Може ли да ми кажете какви пари е обслужването на колата ( масла на диференциали , двигател , скоростна кутия ) . И дали можете да ми кажете адекватен сервиз в Бургас . Ще съм ви много благодарен

Колега, да не ми се обидиш за въпроса, но как така купуваш кола, на която не знаеш колко ще ѝ струва обслужването и поддръжката?
Плюс това има супер много теми за конкретните ти въпроси, че за времето, което ми отне да напиша това, можеше да ти ги постна, но е хубаво сам да ги намериш.
Но айде -
1. Тема за средните по размер бензинови двигатели
2. Тема за X-drive - От подфорума на Х-овете е темата, но важи и за 3-та и 5-а серия.
3. Тема за смяна на маслото на автоматичната кутия - Добре е да отидеш в сервиз да ти го направят, защото има някои тънкости при смяната - подходяща температура на новото масло, трябва да се източва торк-конвертора, добре е и да ти reset-нат адаптациите на кутията с INPA. Смяната на маслото като цена е доста според зависи, но с новите филтър, гарнитура, масло и труд - може да отидеш и на 600-800лв (може и да преувеличавам цените). В Бургас мисля, че колегата MadChiken би ти оказал помощ за софтуерната част, потърси го във форума (както и други, разбира се).
4. Тема за торк-конвертора - От е60/е61 подфорума е, но важи за всички автоматици като цяло. Има супер полезна информация за рециклирането, както и за симптомите, по които се познава заминаващия си торк.

Относно маслото - слагай това, което пише в книжката на колата, а не каквото те съветват хората. И гледай да е "истинско".

Поздрави и дано съм ти бил поне малко полезен.

Потребител
Аватар
Кара: 325xi e90

Мнение от Evelin90 » 01 Окт 2014, 10:33

Valve-tronic написа:Ех, че кола мечта!

Честито, колега! Със здраве да си я караш и да се пазиш от малоумниците по пътищата. Намесвам се в темата само, за да честитя и да кажа, че аз много исках точно такава като твоята, но не можах да си намеря читава за парите, които можех да отделя - 4х4, автомат, седан и точно с този двигател. После реших дизел поради липсата на такава като твоята и накрая стана това, което пише, че карам. :kuku:

Ако кажеш, че е и с кожен салон, направо ще ти завидя. Е аз исках и да е поне 2008 г., но... :bowdown:

Иначе за цени на обслужване и сервиз в Бургас - никаква представа.

Мерси !! Ами ще кача , някоя друга снимка , ама след като си я взема от сервиза ( първо да отида до София , че там я оставих да я правят , след като я взех ) Има си и кожен салон ( при това много много запазен ) ( и е на реални 192000 - ДАНО ! потвърдиха го верни хора )

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 2013 Mercedes-Benz GLK 250 Bluetech
Мечтае да кара: Porsche Panamera Turbo S
Детайли за колата: Track Package

Мнение от Valve-tronic » 07 Окт 2014, 20:44

Колега, datchko, супер ценно синтезиране на важни теми - поздравявам те!!!
88 E30 318i, 95 E36 318i, 97 E39 525tds, 02 E53 3.0d, 06 E83 3.0d, 08 W204; 12 W212

Назад към E90/E91/E92/E93