e90 318d, ~ година не е палена => не пали...Идеи?
Модератори: Dimitroff, Технически модератори
13 мнения
• Страница 1 от 1
e90 318d, ~ година не е палена => не пали...Идеи?
Здравейте колеги...Историята е много дълга, но преди около 2 години ми конфискуваха е90-ката /някакви лизингови схеми/...След дълго ходене по мъките преди около седмица получих постановление, че ми я връщат
А днес ми се обади следователя да ми съобщи, че не са успяли да я запалят. Никаква информация повече...Предполагам, че след като не е карана толкова време акумулаторът е паднал. Но по думите те го заредили /или подали ток/, не се разбра точно. Очертава се петък да ходя да си я взимам и въпросът ми е какво да очаквам...Ще успея ли да я запаля, какъв може да е проблема, дали си е забравила ключа...Ако не да търся някой да ме тегли, ако отключването на волана работи...Всякакви идеи са ми от полза...какво мога да пробвам на място. Ако не - някой експерт, с който да се свържа и да ме съпроводи до следствието /София/ за една бърза диагностика и евентуално решаване на проблема. Благодаря предварително 

- barty
- старши ентусиаст
-
- Кара: т му се стари БМВ-та
- Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
- Детайли за колата: отново с чарджър
Re: e90 318d, ~ година не е палена => не пали...Идеи?
Докато не видиш на живо какво ти връщат нищо не се знае
Може да е акумулатор, може да няма гориво, може някои датчик да е заминал....а може да има и липсващи части от колата и съответно паленето
Имай готовност и организация за даване на ток, туба с гориво и репатрак

Може да е акумулатор, може да няма гориво, може някои датчик да е заминал....а може да има и липсващи части от колата и съответно паленето

- Taruno
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW F10 530d 12'
- Мечтае да кара: G30 530d
Тая кола няма да запали със скапан акумулатор, имаш 20 модула дето всеки хвърля грешка ако не получи ток.
Наложи се пак да си поговоря със следователя. До колкото разбрах са свалили акумулатора, за да го заредят...Заредили го, но колата не пали. Интересното е, че са успяли да я изкарат от подземния паркинг => волана се върти. Мисля да й изключа IBS модула и да пробвам с кабелите...уж това е най-честия проблем при сваляне на акумулатор. Колкото до липсващите части - тя не беше на паркинга на жандармерията, а в подземния на следствието. Все си мисля там да не тарашат 

- mili4uk
- младши ентусиаст
-
- Кара: жена си да дрифти
- Мечтае да кара: безаварийно
- Детайли за колата: харчи малко - върви на страх
мойто предложение е следното :
взимаш един здрав акумулатор, въже и някой колега с лаптоп с диагностика и си подготвен за всичко
ааа.. и бонбони да почерпиш за колата
взимаш един здрав акумулатор, въже и някой колега с лаптоп с диагностика и си подготвен за всичко

ааа.. и бонбони да почерпиш за колата

Beat the Devil
http://www.youtube.com/watch?v=k-cbiYzlHOk
http://www.youtube.com/watch?v=k-cbiYzlHOk
- Taruno
- старши ентусиаст
-
Задължително компютър ако взимаш акумулатор, защото вероятността да трябва да го регистрираш с колата е голяма.
- kraska
- ентусиаст
-
- Кара: -ше G20 320d
Това с регистрирането може и после да го направи, не му пречи да запали. По-скоро ще му трябва да види какви грешки изкарва.
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Тая нафта дето е стояла 2г. в системата вече няма нищо общо с гориво... Или прясна и много въртене, или източване на каквото има и молитва да запали с чистата.
Never mistake motion for action...
- oci
- старши ентусиаст
-
- Кара: '12 BMW F10
- Мечтае да кара: самолет
barty написа:Докато не видиш на живо какво ти връщат нищо не се знае![]()
Може да е акумулатор, може да няма гориво, може някои датчик да е заминал....а може да има и липсващи части от колата и съответно паленето![]()
Колегата е прав обикновенно при конфискуваните коли и върнати после липсват части, нищо чудно да са смени нещо я компютър, я кас и колата няма да запали, отиди и виж дали върти стартера

Така миналата седмица обучавах на ново ключове на една 65-ца стояла 1 години на паркинг и си ги беше забравила

- Taruno
- старши ентусиаст
-
oci написа:barty написа:Докато не видиш на живо какво ти връщат нищо не се знае![]()
Може да е акумулатор, може да няма гориво, може някои датчик да е заминал....а може да има и липсващи части от колата и съответно паленето![]()
Колегата е прав обикновенно при конфискуваните коли и върнати после липсват части, нищо чудно да са смени нещо я компютър, я кас и колата няма да запали, отиди и виж дали върти стартера
Така миналата седмица обучавах на ново ключове на една 65-ца стояла 1 години на паркинг и си ги беше забравила
Да на една семейна приятелка и върнаха А6-тицата със сменен салон .................. нейния беше оригинално спортен кожа + алкантара, а се върна само кожа.
- doktorabg
- младши ентусиаст
-
- Кара: Всичко
По вероятно е да е залепнала електрическата подкачваща попма.
Вземи си и един горивен филтър но на място малко трудно се сменя.
Вземи си и един горивен филтър но на място малко трудно се сменя.
Малко да ъпдейтна инфото
Взех я...вчера треперих цял ден в кат докато накрая сложих табелите
И като по чудо е точно както си я спомням отпреди 2 години
Оцеляла е и след градушката /била в подземен паркинг/...Е, след като дъжда спря и капака изсъхна имаше следи от нещо, което е текло върху нея и е попрецакало лака, но не беше фатално - полир пастата си свърши работата... Относно паленето...колата пали...успях още там на място...но е едно такова мъчно....Първоначално реших, че е акумулатор...да, ама не...Сложих му чисто новия от Х3-ката...пак същото...Понякога стартера върти /бавно и мъчително/, понякога се чува само нещо, наподобяващо въртене на електромотор, без специфичния звук на кола, която се опитва да пали
Това, което предполагам, е че от стоенето стартера е запекъл и трябва да го сваля, за да го смажа...Колегата, който подметна това с подкачващата помпа да обясни малко по-подробно...И в крайна сметка ако трябва да сваля стартера, някой, който е извършвал тази манипулация да структурира набързо едно ноу-хау в стил "сваляш тва,тва и тва и си готов"
Пф...още не мога да повярвам...чак ми е странно....след година и 11 месеца...май добих отново някакво доверие в иначе бавната ни съдебна система 

- doktorabg
- младши ентусиаст
-
- Кара: Всичко
Geshislav написа: Колегата, който подметна това с подкачващата помпа да обясни малко по-подробно...
Щом си запалил значи работи, спокойно.
P.S. - Тази помпа (vorfördedruck pumpe) захранва главната помпа (Hochdruck pumpe) с гориво.
13 мнения
• Страница 1 от 1