Нестабилни обороти при студен старт
Модератори: Dimitroff, Технически модератори
55 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4
- armagedon01
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320 D "01, E90 320 D" 07
Нестабилни обороти при студен старт
При палене сутрин за около 1 минута оборотите са нестабилни в малък диапазон примерно 50 единици, след което всичко е ок. Колата е 320 Д Е90 - 163 к.с., карах я в официален сервиз и единствено назад във времето е записала грешка на подгряването на горивния филтър, но тя е възможна според мен и поради смяната на акумулатор преди известно време. Колата си върви перфектно, според мен разхода е малко висок, защото аз разход от типа на 6 не съм виждал извън града както и да я карам. Това, което се сещам да проверя отново на диагностика е конкретно дебитомера. Възможно ли е от филтъра на картерните газове да прави така, защото колата я имам отскоро и нямам идея дали е сменян? Някой има ли идеи за нещо друго, на което да обърна внимание?
Последна промяна armagedon01 на 01 Апр 2015, 0:19, променена общо 2 пъти
- Taruno
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW F10 530d 12'
- Мечтае да кара: G30 530d
Re: Нестабилни обороти при студен старт
Аз разход над 6 виждам само със скорост над 130-140, което определено е показател, че нещо не екакто трябва. Ако карам със 110 на автопилот разхода е под 5 по борда
Пробвай да откачиш дебитомера и запали така, ако играенето на оборотите изчезна значи ето проблема, филтър картерни газове е с други симптоми, но го прегледай, че ако е от руло и е затапен ще плачеш за турбо.
Други неща със сходни симптоми са реле подревни свещи, подгревни свещи, но е твърде топло в момента за тях.
Дюзи - проверяваш стойности, изключваш компенсациите и виждаш пак стойности.
Запушен ЕГР, навиваш ръкавите, отваряш DIY (и аз съм пуснал тук) заделяш три часа и си в играта.
Дросел ама там ще има и други драми.
Запушен ДПФ ако, колата е с такъв, но там ще имаш проблеми и с вървежа.
Пробвай да откачиш дебитомера и запали така, ако играенето на оборотите изчезна значи ето проблема, филтър картерни газове е с други симптоми, но го прегледай, че ако е от руло и е затапен ще плачеш за турбо.
Други неща със сходни симптоми са реле подревни свещи, подгревни свещи, но е твърде топло в момента за тях.
Дюзи - проверяваш стойности, изключваш компенсациите и виждаш пак стойности.
Запушен ЕГР, навиваш ръкавите, отваряш DIY (и аз съм пуснал тук) заделяш три часа и си в играта.
Дросел ама там ще има и други драми.
Запушен ДПФ ако, колата е с такъв, но там ще имаш проблеми и с вървежа.
- DiGital
- младши ентусиаст
-
- Кара: на пълна газ
- Мечтае да кара: MB SLS AMG
Искарай я на магистралата и я изцеди хубаво дасе изчисти - ИТАЛИАНСКИ ТУНИНГ му викат. Така поне 30-40мин.... Саждите да изгорят чак.....после виж дали подгревните свещи работят.
WOT: wide open throttle, the only tuning condition that newbies seem to be interested in. ;-)
- armagedon01
- младши ентусиаст
-
След диагностика вчера се оказа, че е изгоряло релето на подгревните свещи и то точно след посещението на официалния сервиз
някой може ли да ми помогне с партиден номер на въпросното реле?

- DiGital
- младши ентусиаст
-
BERU GSE 101 Търсиш...това е.
WOT: wide open throttle, the only tuning condition that newbies seem to be interested in. ;-)
Колеги и аз имам същият проблем.Карам 1-вя серия 120D ,163 коня и сутрин като я запаля мени обороти около 1мин. Не се забелязва на обортомера,но се чува че не работи равномерно.Преди ми го закачаха на програма и ми казаха че дава грешка в подгревните свещи,но можело и релете да е! ВЪзможно ли е от това сутрин да мени леко обороти?
- Taruno
- старши ентусиаст
-
Нали точно това е написано по-горе
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
200+ но ми се струва, че треперенето на обороти не е от подгревни свещи...
Never mistake motion for action...
- DiGital
- младши ентусиаст
-
140лв ~ е блока (НЕЕ РЕЛЕ)....сменя се при 2д отдолу без махане на колектор.....свещите незнам колко са защото има много марки...обаче оригинално е с BERU свещи около 35лв/бр мисе върти в главата на BOSCH са много по евтини....с отстъпка щеви падне цената...УСПЕХ!
- armagedon01
- младши ентусиаст
-
При мен симптомите бяха абсолютно същите, стрелката на оборотите едва мърда но колата се тресе. Аз го намерих въпросното реле за 110 лв. - BERU, но с отстъпка около 30 %, ще го сменя днес и ще пиша за резултата.
- armagedon01
- младши ентусиаст
-
Релето го смених, но няма промяна в проблема .....
- DiGital
- младши ентусиаст
-
Свещите здрави лиса?
- Taruno
- старши ентусиаст
-
armagedon01 написа:Релето го смених, но няма промяна в проблема .....
Ако прочетеш какво съм написал ще видиш, че лятото няма как да е реле или свещи, те работят при температури под 12 градуса, давай смело по списъка по-горе

- armagedon01
- младши ентусиаст
-
DiGital написа:Свещите здрави лиса?
да всички са здрави
Taruno написа:armagedon01 написа:Релето го смених, но няма промяна в проблема .....
Ако прочетеш какво съм написал ще видиш, че лятото няма как да е реле или свещи, те работят при температури под 12 градуса, давай смело по списъка по-горе
Дюзите ги гледах на диагностика и те са ок няма отклонения, но това е на загрял мотор, а то го прави само при първия старт, така че или ще трябва да се свалят и с колбите да се тестват или да се гледат с диагностика при първи старт.
55 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4