е90 скърца отзад в дясно на легнал полицай
Модератори: Dimitroff, Технически модератори
13 мнения
• Страница 1 от 1
- oci
- старши ентусиаст
-
- Кара: '12 BMW F10
- Мечтае да кара: самолет
е90 скърца отзад в дясно на легнал полицай
е90-ката ме съсипа през отпуската, скръц, скръц отзад в дясно, толкова коли съм направил моята не мога
,
Гледах окачването и аз, и я карах при други колеги, уж всичко е здраво.
Днес свалих гумата и напръсках с течна грес, първо биалетката и тампона на стаб щангата, пак скърца, после напръсках селеновата втулка на шенкела долу на носача на, който ляга пружината помислих си да не е изсъхнала, но и от нея не е.
Огледах пружината цяла е и си е легнала добре на гумените подложки, купето е здраво не е скъсано както при е46, и накрая и разгобих и тампона на амортесьора и от него не е
Остава ми да сваля самия амортесьор и да покарам без него да видя дали ще изчезне, като старите мерцедеси е и се чува отзад в дясно извън колата, и само като мине гумата през неравност, бабуна, легнал полицай или се залюлее по силно, при рязко ляво-дясно се чува в дупки не скърца на място я клатя и пак не скърца.

Гледах окачването и аз, и я карах при други колеги, уж всичко е здраво.
Днес свалих гумата и напръсках с течна грес, първо биалетката и тампона на стаб щангата, пак скърца, после напръсках селеновата втулка на шенкела долу на носача на, който ляга пружината помислих си да не е изсъхнала, но и от нея не е.
Огледах пружината цяла е и си е легнала добре на гумените подложки, купето е здраво не е скъсано както при е46, и накрая и разгобих и тампона на амортесьора и от него не е

Остава ми да сваля самия амортесьор и да покарам без него да видя дали ще изчезне, като старите мерцедеси е и се чува отзад в дясно извън колата, и само като мине гумата през неравност, бабуна, легнал полицай или се залюлее по силно, при рязко ляво-дясно се чува в дупки не скърца на място я клатя и пак не скърца.

- expl0de
- младши ентусиаст
-
- Кара: e92, f30
- Мечтае да кара: M4
Re: е90 скърца отзад в дясно на легнал полицай
Да не би да е нещо интериорно или в багажника? На мен ми скърца като е на ръчна и понякога корите на заните греди се чуват като ми е напекло колата и потеглям.
- awful
- ентусиаст
-
- Кара: F11 530xD LCI 2014
- Мечтае да кара: само BMW
- Детайли за колата: 1 - E91 320D 07, 2 - е91 LCI 318d
expl0de написа:Да не би да е нещо интериорно или в багажника? На мен ми скърца като е на ръчна и понякога корите на заните греди се чуват като ми е напекло колата и потеглям.
И при мен същата история със скърцанията при задните панели аз съм е91 и ме хващат нервите, ама един колега ми каза как да го оправя и ще е така обаче ми се разкърцаха пластмасите при седалките и си викам е та е.х у бмвто какви са тия пластмаси баси

- oci
- старши ентусиаст
-
expl0de написа:Да не би да е нещо интериорно или в багажника? На мен ми скърца като е на ръчна и понякога корите на заните греди се чуват като ми е напекло колата и потеглям.
със сигурност не е от вътре качих един пич в багажника да слуша

Още малко ще я почакам и ще сваля от дясно всичко, шенкела долу и ще го хвана, аз си мислех, че някой може да се е сблъсквал с нещо подобно.
До сега винаги като вкарам щангата или крика отдолу и съм хващал и на други коли какви ли не проблеми ама на моята се опъва.
- S7
- старши ентусиаст
-
- Кара: G05 xdrive 40i
- Мечтае да кара: трезвен
А дали няма този модел същите като тези на Е36..скърцащи втулки,помня че симптомите са същите 

- oci
- старши ентусиаст
-
S7 написа:А дали няма този модел същите като тези на Е36..скърцащи втулки,помня че симптомите са същите
за кои втулки става въпрос колега защото сигурно са около 10-тина от едната страна на окачването?
- S7
- старши ентусиаст
-
- Кара: G05 xdrive 40i
- Мечтае да кара: трезвен
Не казвам че е от нея,обаче на едно от Бмв-тата ми една такава втулка беше сдала багажа и скърцаше много досадно,затова и им викат скърцащи втулки де,на Е90 мисля че трябва да е номер 3http://realoem.com/bmw/showparts.do?model=VA71&mospid=48481&btnr=33_1230&hg=33&fg=30
- oci
- старши ентусиаст
-
S7 написа:Не казвам че е от нея,обаче на едно от Бмв-тата ми една такава втулка беше сдала багажа и скърцаше много досадно,затова и им викат скърцащи втулки де,на Е90 мисля че трябва да е номер 3http://realoem.com/bmw/showparts.do?model=VA71&mospid=48481&btnr=33_1230&hg=33&fg=30
и аз на нея съм се угледал, мисля първо нея да я сменя сега я набих с течна грес просто да видя дали е от нея и ако спре да скърца я сменям веднага.
- awful
- ентусиаст
-
oci написа:S7 написа:Не казвам че е от нея,обаче на едно от Бмв-тата ми една такава втулка беше сдала багажа и скърцаше много досадно,затова и им викат скърцащи втулки де,на Е90 мисля че трябва да е номер 3http://realoem.com/bmw/showparts.do?model=VA71&mospid=48481&btnr=33_1230&hg=33&fg=30
и аз на нея съм се угледал, мисля първо нея да я сменя сега я набих с течна грес просто да видя дали е от нея и ако спре да скърца я сменям веднага.
А как се сменя тя, требва със преса ли или има някакво приспособление че колите си остаряват и след време може и на нас да се случи да заскъца

ПС. Порових се и разбрах как се сменя требвало приставка и се изважда със нея

- oci
- старши ентусиаст
-
awful написа:oci написа:S7 написа:Не казвам че е от нея,обаче на едно от Бмв-тата ми една такава втулка беше сдала багажа и скърцаше много досадно,затова и им викат скърцащи втулки де,на Е90 мисля че трябва да е номер 3http://realoem.com/bmw/showparts.do?model=VA71&mospid=48481&btnr=33_1230&hg=33&fg=30
А как се сменя тя, требва със преса ли или има някакво приспособление че колите си остаряват и след време може и на нас да се случи да заскъца
има си специални скоби за тези втулки и съм сигурен, че може и без да сваля носача, че после ще трябва и стенд, от този носач се регулира страничния наклон, т.е колко да е наклона на гумата.
- awful
- ентусиаст
-
oci написа:awful написа:oci написа:S7 написа:Не казвам че е от нея,обаче на едно от Бмв-тата ми една такава втулка беше сдала багажа и скърцаше много досадно,затова и им викат скърцащи втулки де,на Е90 мисля че трябва да е номер 3http://realoem.com/bmw/showparts.do?model=VA71&mospid=48481&btnr=33_1230&hg=33&fg=30
има си специални скоби за тези втулки и съм сигурен, че може и без да сваля носача, че после ще трябва и стенд, от този носач се регулира страничния наклон, т.е колко да е наклона на гумата.

При предните носачи смених кривите със нови на Меиле останаха ми късите и ми се иска да сменя само тампоните може ли да стане или да сменят целите, болтовете им са здрави за това ми се иска да не смяням целите носачи.
- Инаф
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: много
- Мечтае да кара: винаги
Когато застудя и при мен се появи това адски изнервящо скърцане отзад в дясно.
Оци, кажи как се справи с това, защото и аз пръсках с течна грес, но нищо. Само като се затопли, по едно време беше около 14-15 градуса навън, млъкна и сега пак още по-гадно.
Оци, кажи как се справи с това, защото и аз пръсках с течна грес, но нищо. Само като се затопли, по едно време беше около 14-15 градуса навън, млъкна и сега пак още по-гадно.
E60 ///M5 is the ultimate BMW.
..."The second race saw one of Andy Priaulx’s famous solo escapes from the pole position on the reverse grid."
..."The second race saw one of Andy Priaulx’s famous solo escapes from the pole position on the reverse grid."
- oci
- старши ентусиаст
-
Инаф написа:Когато застудя и при мен се появи това адски изнервящо скърцане отзад в дясно.
Смених маслената втулка и подложката на пружината, според мен при моя случай беше проблема в подложката. Самата подложка беше протрита и се виждаше как е търкала пружината в чашката на купето, а тя е метална и от там е било скърцането.
13 мнения
• Страница 1 от 1