Дясно огледало при паркиране
Модератори: Dimitroff, Технически модератори
19 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Дясно огледало при паркиране
Здравейте,
от скоро имам автомобила, но ми направи впечатление, че дясното огледало не слиза надолу, когато включа задна. Знам че копчето трябва да е в позиция за лявото огледало, но пак не слиза надолу. Регулира се без проблеми, така че изключвам проблем в машинката, дали не е до кодиране или нещо такова?
от скоро имам автомобила, но ми направи впечатление, че дясното огледало не слиза надолу, когато включа задна. Знам че копчето трябва да е в позиция за лявото огледало, но пак не слиза надолу. Регулира се без проблеми, така че изключвам проблем в машинката, дали не е до кодиране или нещо такова?
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Re: Дясно огледало при паркиране
Да, вероятно трябва да се активира софтуерно. На Е90 по принцип е активирано фабрично, за разлика от Е46, но не се знае какво е правил предния собственик.
Never mistake motion for action...
Имам кабел от 3 седмици, май ще трябва да намеря време и кураж най-накрая, да взема да и направя една диагностика и да подкарам NCS Expert-а. Има ли някъде из форума хубаво (актуално) ръководство заедно с файлове за сваляне, профили и тн. Кабела е от Склад66 инсталирал съм ИНПА и тн.. Сори за отклонението от темата, но идвам от фолксваген форума и още не съм свикнал с навигацията и политиката тук 

- sapio
- младши ентусиаст
-
- Кара: бензинояд
Ако постигнеш резултат свиркай, че и моето не се сваля, а се регулира. Имаше една тема наскоро по този повод, но нямаше решение или написано кога сработва.
- kokignatov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: F11 535 xd, e28 520i
Ако нямаш ЕЛ Седалки не се мъчи да търсиш опцията за падане (tilt) на дясното огледало по време на паркиране- обвързани са .
- Superexstatic
- младши ентусиаст
-
не е така, аз нямам ел.седалки, но си пада дясното огледало при паркиране.

- awful
- ентусиаст
-
- Кара: F11 530xD LCI 2014
- Мечтае да кара: само BMW
- Детайли за колата: 1 - E91 320D 07, 2 - е91 LCI 318d
При мен също като включа на задна предавка не пада огледалото надолу, и аз нямам електрически седалки. Във кои модул се активира тази опция и коя по точно е ако може някои колега да сподели 

- kokignatov
- кандидат ентусиаст
-
Superexstatic написа:не е така, аз нямам ел.седалки, но си пада дясното огледало при паркиране.
А, огледалата ти прибират ли се ? Ако не , честно казано признавам , че не съм виждал и мислех че няма такъв вариант.Но в крайна сметка всичко зависи от конторлера и дали огледалата са свързани с LIN bus.Огледалтата са 2 типа - едните които могат да се накланят надолу при паркиране като те изпозлват LIN bus (както и ел седалките, затова са обвързани) и са с 3 пина и такива които не изпозлват LIN bus и са с 5 пина отзад. Тези с 5 пин-а мисля че не могат да се накланят. Отвори панела на огледалото и ако имаш контролер провери в realoem дали е става за LIN bus.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Последна промяна kokignatov на 14 Окт 2013, 16:59, променена общо 1 път
- kokignatov
- кандидат ентусиаст
-
awful написа:При мен също като включа на задна предавка не пада огледалото надолу, и аз нямам електрически седалки. Във кои модул се активира тази опция и коя по точно е ако може някои колега да сподели
frm module. SPIEGEL_BORDSTEIN_AUTOM или FAHRWEG_BORDSTEIN_AUTOM не съм 100 pro... като при второто се променят стойности в Nettodat file
- awful
- ентусиаст
-
- Кара: F11 530xD LCI 2014
- Мечтае да кара: само BMW
- Детайли за колата: 1 - E91 320D 07, 2 - е91 LCI 318d
kokignatov написа:awful написа:При мен също като включа на задна предавка не пада огледалото надолу, и аз нямам електрически седалки. Във кои модул се активира тази опция и коя по точно е ако може някои колега да сподели
frm module. SPIEGEL_BORDSTEIN_AUTOM или FAHRWEG_BORDSTEIN_AUTOM не съм 100 pro... като при второто се променят стойности в Nettodat file
Благодаря колега, само чакам да ми дойде кабела и ще пробвам

А някой няма ли да каже малко повече детайли за диагностиката и работата с NCSExpert? Получих си кабела от sklad66, успях да го пробвам този уикенд, но примерно ТИС-а не ми се връзва с автомобила, уж е свързан с главата и всичко изглежда ок, но не се връзва с колата. Другия проблем е, че не знам от къде да си сваля NCS Expert-а, не мога да намеря читава версия, след това не мога да го подкарам на уиндоус 7 64 битов, пробвах с виртуална машина и ХР, но пак не тръгваше и се предадох. Нямах необходимото време явно, но много би ме улеснило, ако някой просто сподели как се работи, от къде се свалят нещата (също и профилите) и така на татък?
- kokignatov
- кандидат ентусиаст
-
Брато мислиш ли че цялата тази информация която искаш някой ше седне и ще ти я напише синтезирана.Всеки каквито и познания да има в тази сфера са следствие на четене и търсене. Версии на NCS има навсякъде . Напиши си скайпа на лично и ще ти пратя една читава. Единственият ми съвет е преди да почнеш да използваш NCS да прочетеш внимателно до какви сериозни повееди може да доведе некомпетентната му употреба. Не са един и сва случаите на прецакани модули .Тази програма не е friendly като дис и инпа. Създадена е за инжинерите на бмв , а не за showrooms .Ps за това че ни тръгва DIS даже няма да Започвам да говоря защото за това наистина има огромна тема писана не за един два дена ...
След като я има по чуждите форуми, защо не и тук? Рових доста, проблема е че никой не дава линк за NCS-а (ще ти пусна лично със скайп, ако можеш да ми я пратиш). Ще прегледам темата за ДИС-а, щом като е обсъждана. Относно поразиите с NCS-а съм наясно, за това и на всякъде препоръчват да се правят бекъп-и. Не съм толкова некомпетентен колкото явно изглеждам, просто в момента нямам необходимото време. Иначе в bmwcoding имат хубави обяснения, но wiki-то им в не работи
19 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2