Дясно огледало при паркиране

3-та серия ('06-'12)

Модератори: Dimitroff, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Дясно огледало при паркиране

Мнение от wmalevski » 10 Окт 2013, 12:47

Здравейте,

от скоро имам автомобила, но ми направи впечатление, че дясното огледало не слиза надолу, когато включа задна. Знам че копчето трябва да е в позиция за лявото огледало, но пак не слиза надолу. Регулира се без проблеми, така че изключвам проблем в машинката, дали не е до кодиране или нещо такова?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Re: Дясно огледало при паркиране

Мнение от Leon » 10 Окт 2013, 19:47

Да, вероятно трябва да се активира софтуерно. На Е90 по принцип е активирано фабрично, за разлика от Е46, но не се знае какво е правил предния собственик.
Never mistake motion for action...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от wmalevski » 10 Окт 2013, 20:35

Имам кабел от 3 седмици, май ще трябва да намеря време и кураж най-накрая, да взема да и направя една диагностика и да подкарам NCS Expert-а. Има ли някъде из форума хубаво (актуално) ръководство заедно с файлове за сваляне, профили и тн. Кабела е от Склад66 инсталирал съм ИНПА и тн.. Сори за отклонението от темата, но идвам от фолксваген форума и още не съм свикнал с навигацията и политиката тук :oops:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: бензинояд

Мнение от sapio » 11 Окт 2013, 17:59

Ако постигнеш резултат свиркай, че и моето не се сваля, а се регулира. Имаше една тема наскоро по този повод, но нямаше решение или написано кога сработва.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535 xd, e28 520i

Мнение от kokignatov » 14 Окт 2013, 10:45

Ако нямаш ЕЛ Седалки не се мъчи да търсиш опцията за падане (tilt) на дясното огледало по време на паркиране- обвързани са .

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от wmalevski » 14 Окт 2013, 10:57

Тоест без ел седалки, няма tilt на дясното огледало?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Superexstatic » 14 Окт 2013, 12:04

не е така, аз нямам ел.седалки, но си пада дясното огледало при паркиране.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: F11 530xD LCI 2014
Мечтае да кара: само BMW
Детайли за колата: 1 - E91 320D 07, 2 - е91 LCI 318d

Мнение от awful » 14 Окт 2013, 13:23

При мен също като включа на задна предавка не пада огледалото надолу, и аз нямам електрически седалки. Във кои модул се активира тази опция и коя по точно е ако може някои колега да сподели :bchug:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от wmalevski » 14 Окт 2013, 14:38

Някой ако може да хвърли яснота, ще се радвам.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от kokignatov » 14 Окт 2013, 16:16

mirror pins.jpg
Superexstatic написа:не е така, аз нямам ел.седалки, но си пада дясното огледало при паркиране.

А, огледалата ти прибират ли се ? Ако не , честно казано признавам , че не съм виждал и мислех че няма такъв вариант.Но в крайна сметка всичко зависи от конторлера и дали огледалата са свързани с LIN bus.Огледалтата са 2 типа - едните които могат да се накланят надолу при паркиране като те изпозлват LIN bus (както и ел седалките, затова са обвързани) и са с 3 пина и такива които не изпозлват LIN bus и са с 5 пина отзад. Тези с 5 пин-а мисля че не могат да се накланят. Отвори панела на огледалото и ако имаш контролер провери в realoem дали е става за LIN bus.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Последна промяна kokignatov на 14 Окт 2013, 16:59, променена общо 1 път

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от kokignatov » 14 Окт 2013, 16:21

awful написа:При мен също като включа на задна предавка не пада огледалото надолу, и аз нямам електрически седалки. Във кои модул се активира тази опция и коя по точно е ако може някои колега да сподели :bchug:

frm module. SPIEGEL_BORDSTEIN_AUTOM или FAHRWEG_BORDSTEIN_AUTOM не съм 100 pro... като при второто се променят стойности в Nettodat file

ентусиаст
Аватар
Кара: F11 530xD LCI 2014
Мечтае да кара: само BMW
Детайли за колата: 1 - E91 320D 07, 2 - е91 LCI 318d

Мнение от awful » 14 Окт 2013, 21:08

kokignatov написа:
awful написа:При мен също като включа на задна предавка не пада огледалото надолу, и аз нямам електрически седалки. Във кои модул се активира тази опция и коя по точно е ако може някои колега да сподели :bchug:

frm module. SPIEGEL_BORDSTEIN_AUTOM или FAHRWEG_BORDSTEIN_AUTOM не съм 100 pro... като при второто се променят стойности в Nettodat file

Благодаря колега, само чакам да ми дойде кабела и ще пробвам :)
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от wmalevski » 15 Окт 2013, 9:12

А някой няма ли да каже малко повече детайли за диагностиката и работата с NCSExpert? Получих си кабела от sklad66, успях да го пробвам този уикенд, но примерно ТИС-а не ми се връзва с автомобила, уж е свързан с главата и всичко изглежда ок, но не се връзва с колата. Другия проблем е, че не знам от къде да си сваля NCS Expert-а, не мога да намеря читава версия, след това не мога да го подкарам на уиндоус 7 64 битов, пробвах с виртуална машина и ХР, но пак не тръгваше и се предадох. Нямах необходимото време явно, но много би ме улеснило, ако някой просто сподели как се работи, от къде се свалят нещата (също и профилите) и така на татък?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от kokignatov » 15 Окт 2013, 11:33

Брато мислиш ли че цялата тази информация която искаш някой ше седне и ще ти я напише синтезирана.Всеки каквито и познания да има в тази сфера са следствие на четене и търсене. Версии на NCS има навсякъде . Напиши си скайпа на лично и ще ти пратя една читава. Единственият ми съвет е преди да почнеш да използваш NCS да прочетеш внимателно до какви сериозни повееди може да доведе некомпетентната му употреба. Не са един и сва случаите на прецакани модули .Тази програма не е friendly като дис и инпа. Създадена е за инжинерите на бмв , а не за showrooms .Ps за това че ни тръгва DIS даже няма да Започвам да говоря защото за това наистина има огромна тема писана не за един два дена ...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от wmalevski » 15 Окт 2013, 12:26

След като я има по чуждите форуми, защо не и тук? Рових доста, проблема е че никой не дава линк за NCS-а (ще ти пусна лично със скайп, ако можеш да ми я пратиш). Ще прегледам темата за ДИС-а, щом като е обсъждана. Относно поразиите с NCS-а съм наясно, за това и на всякъде препоръчват да се правят бекъп-и. Не съм толкова некомпетентен колкото явно изглеждам, просто в момента нямам необходимото време. Иначе в bmwcoding имат хубави обяснения, но wiki-то им в не работи

Следваща

Назад към E90/E91/E92/E93