За Е90 diesel Кво масло би било подходящо?
Модератори: Dimitroff, Технически модератори
5 мнения
• Страница 1 от 1
- tichepato
- Потребител
-
- Кара: E90 320 D 2006
- Мечтае да кара: E90 2006
За Е90 diesel Кво масло би било подходящо?
Има по тьрговската мрежа некви масла "BMW" 5-30.Не,е ли по добре да се кара с "Castrol".Нещо онова"марковото"го "пипа",повечко от необходимото.Ако имате некви др.концепции,моля споделете ги? 

- 90e90e
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320д
- Мечтае да кара: hibrid
Re: За Е90 diesel Кво масло би било подходящо?
Тази тема е свободна за коментари от всякакъв род. Ако се изкажем 100 човека, ще има 200 мнения. Та да кажа и аз моето:
БМВ може да се кара даже и М10Д, но ... От БМВ са казали с какво масло ТРЯБВА да се кара, а маслата които са тествани от завода са със обозначение. Автомобила се кара (поне така е смятано) в интервал за смяна на масло от 30 000 км. Аз лично спазвам този интервал и не си правя труда да го сменям преди това (вече над 100 000км). Аз нямам загуба на масло от смяна на смяна, нямам "бутане" на масло и т.н.
Та индивидуално мога да ти кажа, че щом губиш масло - то причината не е в маслото и дори и да смениш марката - ще продължаваш да го губиш ако не предприемеш мерки! Смени вискозитет, смени някои неща по ДВГ, смени и марката на маслото дори ако искаш, но да знаеш, че проблемите ти не са от маслото!
Каквото и да направиш, ти желая успех!
БМВ може да се кара даже и М10Д, но ... От БМВ са казали с какво масло ТРЯБВА да се кара, а маслата които са тествани от завода са със обозначение. Автомобила се кара (поне така е смятано) в интервал за смяна на масло от 30 000 км. Аз лично спазвам този интервал и не си правя труда да го сменям преди това (вече над 100 000км). Аз нямам загуба на масло от смяна на смяна, нямам "бутане" на масло и т.н.
Та индивидуално мога да ти кажа, че щом губиш масло - то причината не е в маслото и дори и да смениш марката - ще продължаваш да го губиш ако не предприемеш мерки! Смени вискозитет, смени някои неща по ДВГ, смени и марката на маслото дори ако искаш, но да знаеш, че проблемите ти не са от маслото!
Каквото и да направиш, ти желая успех!
За да спрем да се избиваме по пътищата, трябва да се спре алкохола на мъжете и бензина на жените! Карайте така, че да стигнете!
- jigga
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW X1 F48 Xdrive 18d xLine 2018г.
- Мечтае да кара: Lamborghini Huracan Performante
[quote="tichepato"]Има по тьрговската мрежа некви масла "BMW" 5-30.Не,е ли по добре да се кара с "Castrol".Нещо онова"марковото"го "пипа",повечко от необходимото.Ако имате некви др.концепции,моля споделете ги? 
Както е писал колегата Е90 може да се кара със всякакво масло,аз от когато съм с моята Е90 320д вече за втори път карам с масло FUCHS TITAN GT1 5W40 колата е на 205 900 км и съм много доволен не го пипа маслото изобщо даже брат ми неговото Х5 Е70 го кара със същото масло.Значи колега провери си колата за теча,защото не е нормално да пипа масло колата ти както е ти казал колегата.

Както е писал колегата Е90 може да се кара със всякакво масло,аз от когато съм с моята Е90 320д вече за втори път карам с масло FUCHS TITAN GT1 5W40 колата е на 205 900 км и съм много доволен не го пипа маслото изобщо даже брат ми неговото Х5 Е70 го кара със същото масло.Значи колега провери си колата за теча,защото не е нормално да пипа масло колата ти както е ти казал колегата.
- sapio
- младши ентусиаст
-
- Кара: бензинояд
Бях чел някъде, че маслото на BMW е всъщност Кастрол, само че брандирано. По-старите колеги да кажат ако се сещат подробности и дали е така.
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Тази тема всъщност е дискутирана толкова много пъти, че не виждам смисъл от още една... Но така да бъде. БМВ маслото е Кастрол и БМВ си партнира с Кастрол. Вискозитета го пише в книжката, ако нямаш, тук има линкове, но в общия случай си с 0W30 или 5W30 LL04. Може да слагаш и друг вискозитет (5W50, 0W40 и т.н.) за което можеш да се ориентираш във форума. Важното е маслото да е от смислен производител и/или да отговаря на БМВ спецификациите, което е описано на тубата, независимо от производителя.
Never mistake motion for action...
5 мнения
• Страница 1 от 1