Проблем с пръскачките на чистачките

3-та серия ('06-'12)

Модератори: Dimitroff, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: The black devil-335i e92

Проблем с пръскачките на чистачките

Мнение от ND1 » 15 Авг 2013, 5:44

Колеги пръскачките на чистачките ми отказаха да работят. При опит за пръскане, се чува моторчето че бучи, но нито една от двете пръскачки не пръска. Иначе пръскачките на ксеноните си работят. Не е от запушени отвори (цицки) както видях на много места, че им викат, от какво може да е ? И ме интересува, ако някой се е сблъсквал с проблема какви пари излиза да се оправи в оторизиран сервиз ?
Поздрави :yes:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 320д
Мечтае да кара: hibrid

Re: Проблем с пръскачките на чистачките

Мнение от 90e90e » 15 Авг 2013, 7:05

ND1 написа:Колеги пръскачките на чистачките ми отказаха да работят. При опит за пръскане, се чува моторчето че бучи, но нито една от двете пръскачки не пръска. Иначе пръскачките на ксеноните си работят. Не е от запушени отвори (цицки) както видях на много места, че им викат, от какво може да е ? И ме интересува, ако някой се е сблъсквал с проблема какви пари излиза да се оправи в оторизиран сервиз ?
Поздрави :yes:

може да е запушен маркуча или клапите за задържане (не връщане на течността обратно). Щом си сигурен че цицките си функционират - провери маркучетата, докато не стихнеш до помпата. Ама как лесно го казах.... иначе съм сигурен, че това не е лека операция, тъй-като всичките тези неща са навряни на невъзможни за достъп позиции.

другото което ще ти предложа преди да отидеш до сервиза, е да си пуснеш пръскачите на място и да погледнеш да видиш дали не тече някъде по трасето... При мен на джипа ми редовно ми се случва да изтърве някое съединение и така помпата си нагнетява а то хвърля в двигателното пространство...

Късмет и дано да го поправиш, че такива дребни на пръв поглед нещица - мен лично много ме дразнят и дават повод да си мислят хората че си мърляч или палачор...

Желая ти късмет и успех!
За да спрем да се избиваме по пътищата, трябва да се спре алкохола на мъжете и бензина на жените! Карайте така, че да стигнете!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: N47

Мнение от plamen_nedkov » 15 Авг 2013, 10:39

здр.
преди 2 седмици имах подобен проблем на единицата. Понеже маркуча идва долу от казанчето и се чупи точно под капака има възможност капака да притиска маркуча и за това да не тече течност. Отвори капака и тогава даи да пръскаш да видиш дари и това което аз ти казвам. Ако е то - още по-добре нищо няма да сменяш просто провери къде се прегъва и притиска маркуча.

Потребител
Аватар
Кара: е90 320d

Мнение от ivanfilipov » 26 Авг 2013, 10:15

Здравей имах същия проблем ....от незнам си каква те4ност ми се бяха запушили филтър4етат от долу в самото казанче ...при мен са две за фаровете и чистачките ...та разглабях казан4ето 4истих(и казан4ето и филтрите към машинките) и сега са като нови машинките си работят и си пръска....а може и някъде по трасето да е аз споделям 4астен случай.....Успех.

Назад към E90/E91/E92/E93