Имам някакво виене малко помощ

3-та серия ('06-'12)

Модератори: Dimitroff, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: F11
Мечтае да кара: космически кораб

Имам някакво виене малко помощ

Мнение от dallev » 22 Юли 2013, 14:54

Здравейте, колеги карам е90 05г и имам някакво виене от пред и се чува съпер гадно в един сервиз ми казаха че е демферната шайба но като махнах корите я видях и нямаше нищо напукано по гумата или цепнато беше си напълно здрава но се чува виене нз дали е от нея или колата като е верига от нея нз дайте някви мнения и помощ

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Re: Имам някакво виене малко помощ

Мнение от Leon » 22 Юли 2013, 15:28

Одобрих темата, но за да получиш помощ дай малко повече инфо за колата и за проблема. Не е ясно дори дали е дизел или бензин...

viewtopic.php?f=112&t=261896 Една от многото теми за демпферна шайба, първо ползвай търсачката и после пускай нови теми. Не си нов потребител, за да обяснявам правилата, така че нека е за последно.
Never mistake motion for action...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от dallev » 22 Юли 2013, 16:25

Leon написа:Одобрих темата, но за да получиш помощ дай малко повече инфо за колата и за проблема. Не е ясно дори дали е дизел или бензин...

viewtopic.php?f=112&t=261896 Една от многото теми за демпферна шайба, първо ползвай търсачката и после пускай нови теми. Не си нов потребител, за да обяснявам правилата, така че нека е за последно.

Добре , значи колата е дизел 2.0 163 к.с 2005 година , в сервиза ми каза че е от шайбата но не ми се струва да е от нея като я видях гумичката си е на ред ролките ги проверих имах 1 която свиреше смених я, а ремъка като гледам е вървял по ролката леко в страни и като погледна найстна е така леко ремъка е в страни това от както може да се дължи , защо износването на ролката е по периферията от страни а не по средата нали.ДО колкото до виенето нз от къде е дали от шайбата или колата като е с верига да се чува това , защото за 1-ви път карам кола с верига.Някой нещо да каже. Пък да не сменя шайбата и да се окаче че е от другаде все пак е 600 лв самата тя

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от dallev » 23 Юли 2013, 4:37

:dunno: :dunno: доста инфо дадох за колата и за всичко , но нещо.... :dunno:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от dallev » 27 Юли 2013, 0:45

:dunno: :dunno: :banghead: :ranting: :ranting:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 992 turbo, G30 540ixdrive.

Мнение от Shadowed » 27 Юли 2013, 9:24

dallev написа::dunno: :dunno: :banghead: :ranting: :ranting:

Колега, какво се дразниш? И в двете ти теми дадоха предположения, колегите. Да не говорим, че така си пишеш постовете, че в един момент не ти се разбира нищо. Като са ти казали демпферна шайба и не ти се вярва, смени сервиза. Ако ти кажат пак демпферна шайба - сменяй! Отиди в официален сервиз, купи си оригинална шайба и ако не се окаже от нея - искай да ти сложат старата и да ти намерят проблема. Може да провериш дали това виене не идва случайно от компресора на климатика - започва да вие леко ако няма достатъчно смазка и фреон.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от dallev » 28 Юли 2013, 19:17

Ще отида в официален сервиз , благодаря . Фреона ми е зареден и маслото е сменено не вярвам да е от това , благодаря все пак.Просто не мога да си обясня от къде е този шум и ремъка на едната ролка ми върви на криво , слагам го както трябва но като запаля той сам се измества , защто така незнам

Потребител
Аватар
Кара: e90 330XD
Мечтае да кара: М

Мнение от Joresko » 31 Юли 2013, 11:42

dallev написа:... и ремъка на едната ролка ми върви на криво , слагам го както трябва но като запаля той сам се измества , защто така незнам

Ролката е за смяна. Когато се износи оста на ролката и тя започва да се криви и измества ремъка. Ако я оставиш така има опастност да хвръкне ремъка. Ролка + ремък = около 300лв. Успех!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от dallev » 31 Юли 2013, 15:35

Joresko написа:
dallev написа:... и ремъка на едната ролка ми върви на криво , слагам го както трябва но като запаля той сам се измества , защто така незнам

Ролката е за смяна. Когато се износи оста на ролката и тя започва да се криви и измества ремъка. Ако я оставиш така има опастност да хвръкне ремъка. Ролка + ремък = около 300лв. Успех!

смених ролката сложих друга , но пак същата работа... ролката дето купих нова беше малко по-дебела и пак така стоеше. Да не би да е от шайбата , защото смених уж ролката с нова но пак същото нз

ПотенЦял
Аватар
Кара: и се вози едновременно...пкхх

Мнение от Huku » 31 Юли 2013, 15:56

нали щеше да ходиш в официален сервиз
Изображение
Изображение
Истинска радост от шофирането измерена в усмивки/h Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от dallev » 01 Авг 2013, 12:57

Huku написа:нали щеше да ходиш в официален сервиз

през тази седмица най-вероятно ще отида ,защото съм малко зает сега с работа и нямам време , но преди 2 седмици ходих в Пловдив в NiceCar и не обърнаха внимание на този ремък а казаха ,че шайбата е проблемна и е за смяна , но както казах трябва да отида и в друг сервиз не само в 1 :)

ПотенЦял
Аватар
Кара: и се вози едновременно...пкхх

Мнение от Huku » 01 Авг 2013, 14:15

пробвай в MCar
Изображение
Изображение
Истинска радост от шофирането измерена в усмивки/h Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от dallev » 01 Авг 2013, 16:53

Huku написа:пробвай в MCar

Ще пробвам да отида , но днес намерих в демферна шайба на Кортеко за 285 лв с отстъпката дали е хубава шайбата за да я сменям или не ? Тия оригиналните в МКар дето ги дават не са ли на кортеко и те но цената е 620 а друго си е за тази цена шайба , понеже е за смяна заслужава ли си на кортеко ?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: The black devil-335i e92

Мнение от ND1 » 15 Авг 2013, 9:58

dallev написа:
Huku написа:пробвай в MCar

Ще пробвам да отида , но днес намерих в демферна шайба на Кортеко за 285 лв с отстъпката дали е хубава шайбата за да я сменям или не ? Тия оригиналните в МКар дето ги дават не са ли на кортеко и те но цената е 620 а друго си е за тази цена шайба , понеже е за смяна заслужава ли си на кортеко ?

Колега за да нямаш ядове си купи оригинална шайба.Моята миналата година я сменях и нямам никакви проблеми.Казвам ти го от опит, евтиното излиза скъпо.. поздрави :)

Потребител
Аватар

Мнение от did.d » 22 Авг 2013, 13:23

колегата е прав че по някога евтиното излиза по скъпо но и моито мнение да минеш през оторизиран сервиз и след това да сменяш каквото и да е.

Назад към E90/E91/E92/E93