Как да разбера имам ли фабрична аларма на е91 330 хд
Модератори: Dimitroff, Технически модератори
19 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Как да разбера имам ли фабрична аларма на е91 330 хд
Моля ви ,колеги за съдействие ,че като си взимах колата от автокъщата ми казаха че има фабрична аларма. Проблема идва от това че не мога да разбера :
1-во как се включва
2-ро някъде трябва ли да светка (нямам под огледалото за задно виждане светлинна индикация)
3-то възможно ли е за деактивирана
Благодаря ви предварително !
1-во как се включва
2-ро някъде трябва ли да светка (нямам под огледалото за задно виждане светлинна индикация)
3-то възможно ли е за деактивирана
Благодаря ви предварително !
- Гецата
- некъв ентусиаст
-
- Кара: ///М3
- Мечтае да кара: ///М3
Re: Как да разбера имам ли фабрична аларма на е91 330 хд
Отвори преден десен прозорец и заключи колата с плочката
изчакай 10сек и размахай с ръка през прозореца
или отключи предната дясна врата с ключа от плочката
ако няма звуков и светлинен сигнал след отваряне на вратата
Нямаш аларма
изчакай 10сек и размахай с ръка през прозореца
или отключи предната дясна врата с ключа от плочката
ако няма звуков и светлинен сигнал след отваряне на вратата
Нямаш аларма

"90 Е30 316i "95 Е36 318i "00 Е46 320i "88 E30 320i "92 E36 318is''95 Е36///М3 ''92 E30 325i LA ''91 E30 316i ''05 E90 320d ''02 E46 330d ''03 E53 3.0d
- Atsalov
- Ацалов
-
- Кара: Колело
- Мечтае да кара: Лодка в морето
Най лесно по рамата на колата , а не изключвай варианта да е монтирана интерфейсна и 3ти вариант да няма.
Благодаря ви колеги ,но какво означава 'интерфейсна' ?
- bangelov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: G30 540xi, Е90 320d LCI
- Мечтае да кара: M4
- Детайли за колата: MPPSK
И аз се питах същия въпрос и все още нямам отговор
Доколкото съм чел някой определят алармана на БМВ като сигнално охранителна система, което не означава непременно звуков сигнал. Но пък от друга гледна точка има си и такава, която е със звуков и тя според мен има лампа под огледалото (в твоя случай най-вероятно нямаш звукова аларма).
Подобна тема
viewtopic.php?f=112&t=292327&hilit=аларма

Подобна тема
viewtopic.php?f=112&t=292327&hilit=аларма
- Atsalov
- Ацалов
-
- Кара: Колело
- Мечтае да кара: Лодка в морето
Интерфейсна аларма е модул за аларма който се свързва към оригиналната ти инсталация и използва CAN шината на колата ,ако има налична такава за комуникация между модулите. Същата се управлява от оригиналното ти дистанционно. И е за предпочитане защото няма толкова кабели за свързване и интервенция към колата. При нея може да се използва дори клаксона на колата.
- kraska
- ентусиаст
-
- Кара: -ше G20 320d
Наскоро си купих и аз е91 и се чудих дали имам аларма,т.к. е едно от изискванията на автокаското. И се оказа че моята няма звукова аларма, т.к. и аз нямам "лампичка под огледалото" . Но се разчетох из интернет и това което се потвърди е че всички БМВ-та като нашите примерно излизат с фабрична аларма (която прекъсва запалването) и е ето тази:
http://www.4road.co.uk/insurance-approv ... ed/bmw.htm
И е призната от застрахователните компании.
- Shadowed
- младши ентусиаст
-
- Кара: 992 turbo, G30 540ixdrive.
kraska написа:Наскоро си купих и аз е91 и се чудих дали имам аларма,т.к. е едно от изискванията на автокаското. И се оказа че моята няма звукова аларма, т.к. и аз нямам "лампичка под огледалото" . Но се разчетох из интернет и това което се потвърди е че всички БМВ-та като нашите примерно излизат с фабрична аларма (която прекъсва запалването) и е ето тази:
Поредното полезно мнение, колега

Аз лично не знаех за тази мярка за сигурност

- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Не бъркайте аларма с имобилайзер. Всички коли вече имат имобилайзер. Алармата има датчици на няколко места по купето и сигнализира при отваряне, при разклащане, наклон над определени градуси и т.н. Това се поръчва допълнително и го нямате, ако няма червения диод на огледалото. Някои български застрахователи признават също само имобилайзерите на коли след определна година (обикновено след 2005-2006), но питайте предварително да не се изненадате неприятно.
Възможно е да имате диод и пак да нямате аларма, а само подготовка за такава - това се проверява по ВИН. А най-сигурният начин е да се свали заден ляв подкалник и да се види има ли го модула, защото понякога ако не е кодиран, може да не действа и да си мислиш, че няма аларма.
Дали има активирана аларма може да се провери и в менюто на борд-компютъра. Влизате в подменюто, където се настройва как да сигнализира при отключване и заключване (вижте си книжката, ако не знаете къде е) и ако можете да изберете звуков сигнал значи има активирана аларма. Ако няма, можете да изберете само светлинна сигнализация (премигването на мигачите при отключване и заключване).
Възможно е да имате диод и пак да нямате аларма, а само подготовка за такава - това се проверява по ВИН. А най-сигурният начин е да се свали заден ляв подкалник и да се види има ли го модула, защото понякога ако не е кодиран, може да не действа и да си мислиш, че няма аларма.
Дали има активирана аларма може да се провери и в менюто на борд-компютъра. Влизате в подменюто, където се настройва как да сигнализира при отключване и заключване (вижте си книжката, ако не знаете къде е) и ако можете да изберете звуков сигнал значи има активирана аларма. Ако няма, можете да изберете само светлинна сигнализация (премигването на мигачите при отключване и заключване).
Never mistake motion for action...
- stocky
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E82, E83, E92, F02
- Мечтае да кара: Saab Viggen 2.3T
- Детайли за колата: BMW X3 E83 LCI MY'08; 2.0d 177bhp, steptronic.
BMW 120d E82 MY'08; 2.0d 220bhp, steptronic.
BMW 320d E92 LCI MY'12; 2.0d 184bhp, steptronic.
BMW 320i E90 MY'05; 2.0i 150bhp.
BMW 750Ld F02 LCI MY'13; 3.0d 386bhp, steptronic.
BMW 320i E36 MY'96; 2.0i 150bhp.
BMW 118d F21 MY'13; 2.0d 143bhp.
Мойта Е92 няма в менюто звукова сигнализация при отключване/заключване, но има аларма (чувал съм сирената). 

- jorkata_26
- Потребител
-
- Кара: 320 I E90
Здравейте и от мен, след 3 години и аз се зачудих дали имам фабрична аларма. Най лесно се проверява като заключите колата при отворен прозорец на лява предна врата и след 10- ина секунди бъркате и отваряте предни капак на автомобила ако има звуков сигнал започва да свири. Бих искал да предупредя всички колеги
Застрахователите правят автокаско като в полицата вписват "фабрична алаарма" и когато недай си боже ти откраднат колата отказват да платят застрахователно обезщетение под претекст, че колата не е имала звуков сигнал. Работя в лизингово дружество и тези откази зачестиха, за това обърнете внимание дали имате звуков сигнал.
Застрахователите правят автокаско като в полицата вписват "фабрична алаарма" и когато недай си боже ти откраднат колата отказват да платят застрахователно обезщетение под претекст, че колата не е имала звуков сигнал. Работя в лизингово дружество и тези откази зачестиха, за това обърнете внимание дали имате звуков сигнал.
- kraska
- ентусиаст
-
Е като ти е откраднат ,откъде ще проверят дали има звуков сигнал. Да не говорим че при първоначалния оглед е отбелязано, че е имала аларма?
- cww
- Д-р Хаос
-
- Кара: само шестцилиндрови БМВ-та :)
VIN-а казва всичко, а и застрахователите не са хванати от гората.
И при мен при огледа беше отбелязано, че имам фабрична аларма (каквато всъщност нямах), но в неофициални разговори разбрах, че ако ми откраднат колата ще пия една студена вода и няма да ми платят нищо.
И така, волю-неволю се наложи да си сложа аларма.
И при мен при огледа беше отбелязано, че имам фабрична аларма (каквато всъщност нямах), но в неофициални разговори разбрах, че ако ми откраднат колата ще пия една студена вода и няма да ми платят нищо.
И така, волю-неволю се наложи да си сложа аларма.
NOTHING IS GAINED WITHOUT SACRIFICES AND FREEDOM WITHOUT BLOOD
- kraska
- ентусиаст
-
и като си сложиш отиваш пак при тях за оглед ли? При мен е отбелязана аларма, не е упоменато фабрична ли е или не, звукова, светлинна и т.н.
Просто:
аларма - ДА.
Просто:
аларма - ДА.
- cww
- Д-р Хаос
-
- Кара: само шестцилиндрови БМВ-та :)
Ами физически не отидох при тях, но поискаха да докажа документално какво съм направил, затова скенирах фактурите от БМВ и им ги изпратих.
Тъй като аз лично си сложих заводска аларма, нямаше как да снимам отделно дистанционно за нея и само документите бяха достатъчни. Поне в моя случай това пожелаха.
Но ако алармата е афтърмаркет, мисля че искаха и снимка на дистанционното.
Тъй като аз лично си сложих заводска аларма, нямаше как да снимам отделно дистанционно за нея и само документите бяха достатъчни. Поне в моя случай това пожелаха.
Но ако алармата е афтърмаркет, мисля че искаха и снимка на дистанционното.
NOTHING IS GAINED WITHOUT SACRIFICES AND FREEDOM WITHOUT BLOOD
19 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2