Проблем с мултимедийната система

3-та серия ('06-'12)

Модератори: Dimitroff, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: F31 320xD LCI

Проблем с мултимедийната система

Мнение от nikolayp » 07 Юли 2013, 11:36

Вчера ходих при MAK-06 (които поставят имобилайзерите към Булинс) да махнат моя, защото ми създаваше проблеми от рода на блокиране на колата след отваряне на врата и необходимост да отключа/заключа колата отново за да се отблокира. Казаха, че няма проблеми и за 30 минути ще го махнат. След махането не съм имал този проблем, но се породи нов. Мултимедийната система не се включва - опитва се да тръгне и се рестартира. Върнах им я да видят какво са разкачили, но след 3 часа единствения резултат беше, че не успяваха да я закачат на диагностика. Помогнах им да го направят, но съответните модули дават грешка, че не са достъпни. Няма грешки, освен че беше ресетнат часа (което ми подсказва, че са откачили акумулатора, въпреки че те самите ме питаха дали не ми бил падал акумулатора).

На половин/една минута светва дисплея и се рестартира. Понякога стига до надписа БМВ, а веднъж дори тръгна и работеше, докато не угасих колата. Прикачил съм снимка на грешката, когато се опитва да се свърже с аудио модулите.

Сега искат утре пак да им оставя колата, но впечатлението ми от сервиза е доста лошо и не ми се иска да имам общо с тях. На първо четене ми се струва, че има някой кабел или букса, които да са разместени или не добре закачени, защото проблема се появи след като откачиха тяхното устройство. Някой да има идея какво да проверя :help:
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: Проблем с мултимедийната система

Мнение от DRAG_BG » 07 Юли 2013, 19:37

С тези симптоми ,имаш проблем с CCC . Същото ми се е случвало и с недобре заключена букса. Къде са разглобявали , с кои модули нямаш комуникация ?
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: F31 320xD LCI

Re: Проблем с мултимедийната система

Мнение от nikolayp » 07 Юли 2013, 22:16

на въпроса къде са разглобявали не получих отговор, а само ми показаха някакъв кабел с букса от имобилайзера, който били откачили...

и на мен ми звучи, като да са разместили кабел/букса при интервенцията, защото няма логично друго обяснение, а самото ССС работи все още (в момента в който успя да тръгне си работеше нормално). утре ще отида при човек, на който поне имам доверие и се надявам той да открие какво са сторили.

Назад към E90/E91/E92/E93