Вибрация светлината на ксенонов фар

3-та серия ('06-'12)

Модератори: Dimitroff, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320d E90N '2009

Вибрация светлината на ксенонов фар

Мнение от gin » 21 Юни 2013, 15:30

Кажете според вас какъв е проблемът. Моята кола е E90 фейслифт, светлината на пътническия фар доста вибрира при работа на двигателя на място, вижда се на стената на гаража, а и по пътя при каране. Фарът е би-ксенон, със светлина само на външната лупа (къси и дълги).

Светлините ми не са "завиващи", само се нивелират автоматично. Шофьорският фар е значително по-стабилен, почти идеален.

Чета по западните форуми, и виждам че допреди фейслифта за E92 има TSB за закрепване корпуса на фара с допълнителна скоба отдолу. Но май не това е моят проблем, корпусът на фара е закрепен стабилно.

В Дару Кар ми казаха, че се случва някакви "щипки" на вътрешния механизъм да се счупят, но не подлежало на ремонт... Можело ако уцелиш голяма дупка даже да провисне надолу... Днес уцелих една дупка и май почна още повече да вибрира.

Някакви идеи и решения по темата, кой има наблюдения?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Re: Вибрация светлината на ксенонов фар

Мнение от Leon » 21 Юни 2013, 17:27

И на мен ми казаха същото, макар че при мен вибрира само при по-сериозни остри неравности и не е фрапиращо. Било си производствен недостатък на фаровете, решението е да си караш така или да търсиш само десен фар и да го смениш.
Never mistake motion for action...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 330d CBR 600RR
Мечтае да кара: F82 ,S1000RR

Мнение от xerial » 21 Юни 2013, 17:39

А сигурно ли е от фара , а не от крушката? Някой ксенон крушки се предлагат като по устойчиви на вибрации :roll:
Изображение Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: на бензин

Мнение от Roman 1 » 22 Юни 2013, 9:55

gin,
И при мен е същата работа - досадна вибрация в десния фар, която се забелязва най-често при работа на двигателя на празен ход, но не винаги.
По мои наблюдения няма връзка с работната температура на ДВГ, тъй като се наблюдава както при студен, така и при топъл двигател, а по някога изобщо я няма (случвало се е седмици наред да не се забелязва). :dunno:
В интерес на истината, освен мен, почти никой друг до сега не е забелязвал тази аномалия в моя автомобил, преди аз да му я посоча.
След 3 години ровене в интернет и разговори с приемчици в оторизираните сервизи, решение не намерих и вече се попримирих, въпреки, че все още ми опъва нервите.
За да не описвам повторно моята прелюдия, можеш да прегледаш тази тема, в която има и други мнения по подобни проблеми:
viewtopic.php?f=112&t=209907

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от gin » 23 Юни 2013, 15:52

Голяма греда! Даже ми е трудно да повярвам, че става дума за толкова лош технически дизайн.

Явно ще чакам да се прецака и ще си карам така :)

Доколкото четох, завиващите светлини имали по-сложен механизъм, и съответно били още по-податливи на вибрация и счупване от дупка. Аз уж не съм с такива, ама...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F31 320d Sport Line

Мнение от TurboDieselComby » 27 Юни 2013, 15:59

Така, като си говорим за вибрации на десния фар, то и на F31 го има този ефект сякаш.

Но ми прави впечатление, че се случва предимно на влажно време (или поне тогава го хващам - в задния капак на друга кола на светофара).

За сега за около 6 месеца на 2 пъти го хващам да мига.
Втория път изписа и грешка, и в Камор му update-наха софтуера.
Вече 2 месеца не се наблюдава този ефект.

Всъщност вибрация - ми се струва не е точната дума за моя случай, а по скоро сякаш трудно пали десния ксенон (колата е с завиващи светлини и асистент за дълги ...)

Определено не го свързвам с друсане в дупка (имам и адаптивното окачване и съм на 17" само).

За сега имам доста време до края на гаранцията ама ...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '18 BMW G30 540iX

Мнение от iceblast » 29 Юни 2013, 11:53

За що не отворите фаровете и не ги оправите?

Е92 имат ли същите проблеми?

Аз преди 2 седмици карах за 1 седмица Мазда CX-5 и фаровете и се друсаха и двата отвратително, което е направо немислимо за чисто нова кола и супер дразнещо!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от gin » 29 Юни 2013, 19:41

Както каза колегата по-горе, на мен сега спря да трепери изобщо, сякаш се самоправи... докога ли? :-)

Относно отваряне на фара за ремонт, възможно ли е? А и не знам на кого мога да се доверя за нещо подобно.

Назад към E90/E91/E92/E93