Как си поддържате кожения салон?

3-та серия ('06-'12)

Модератори: Dimitroff, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: 330D Black shadow
Детайли за колата: BMW 320td M-SPORT

Как си поддържате кожения салон?

Мнение от Yovkov » 12 Юни 2013, 21:09

Колеги чудя се от няколко дни какви препарати да си купя, за да си позачистя кожата и да и предам магазинския блясък, който заслужава. Дайте съвети и споделете опит вие какви препарати ползвате, оригинални БМВ или друга марка, и колко често третирате кожата. :driving:

младши ентусиаст
Аватар

Re: Как си поддържате кожения салон?

Мнение от Superexstatic » 13 Юни 2013, 8:38

препарата за кожа на бмв е супер :yes: иначе хубавия салон не блести, а има свеж матов вид :) аз мажа веднъж на месец лятото а зимата веднъж на 2 месеца
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: G30 540xi, Е90 320d LCI
Мечтае да кара: M4
Детайли за колата: MPPSK

Мнение от bangelov » 13 Юни 2013, 20:01

+1

Аз ползвам този продукт http://www.salesafter.eu/product_info.php?language=en&info=p36_original-bmw-leder-pflegeset-mit-uv-schutz--250-ml.html&

Има го във всички дилъри, също така като ходих ми предлагаха и пяна, която почиствала, но се спрях на това горе, защото почиства и подхранва кожата.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: спокойно
Мечтае да кара: по хубави български пътища

Мнение от A-style » 13 Юни 2013, 20:11

Чисто и просто - с крем за ръце :bchug:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E46 330i

Мнение от ZealoT » 13 Юни 2013, 20:26

ха
и къв крем за ръце ползваш ако не е тайна?
2 Hard 4 You

Фен на тройките
Аватар
Кара: Колите да палят и работят!
Мечтае да кара: ;)
Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)

Мнение от Dimitroff » 14 Юни 2013, 10:15

"Здраве"...

И да - резултата е повече от очарователен!

Хубаво е да държите и пуловеризатор...с най-обикновена вода в колата - вечер преди да я заключите - леко напръсквате облегалката и седалката...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 330i

Мнение от Nasko_ » 14 Юни 2013, 16:30

Аз ползвам Нивеа и резултатът наистина е доста добър, следващия път ще пробвам и със Здраве, това с пулверизатора не го знаех, ама от довечера и него ще прилагам ;)
Не спори с глупак, защото ще те принизи до нивото си и ще те победи с опит!

ентусиаст
Аватар
Кара: 330хд

Мнение от JTD » 14 Юни 2013, 18:30

Nasko_ написа:Аз ползвам Нивеа и резултатът наистина е доста добър, следващия път ще пробвам и със Здраве, това с пулверизатора не го знаех, ама от довечера и него ще прилагам ;)

Не пробвай със Здраве.
Кремът за ръце Нивеа в синята, метална опаковка, има една съставка, която реално е важна за кожата. Тя е скъпото в крема и за това няма да я намериш в крема за ръце Здраве. Това е важно за запазване на живота на кожата по-дълго време.
Трябва да си богат, за да караш BMW!
Трябва да си много богат, за да караш старо BMW!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от A-style » 14 Юни 2013, 19:54

ZealoT написа:ха
и къв крем за ръце ползваш ако не е тайна?

Нз :mrgreen: , ако толко държиш ще видя утре как му е името ,че си стои там в жабката (на руски беше нещо)Преди съм пробвал с др мазила но с кремчето е перфеее, кожата омеква(вярно не блести като нова, но от това не ме грее, преди блестеше с др мазила но пък беше твърда някак 1 идея груба.)Дори бих казал колата си ухае 1-2 дни на хубавия аромат от крема - 2в1 :idea: :driving:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от A-style » 14 Юни 2013, 20:01

Dimitroff написа:"Здраве"...

И да - резултата е повече от очарователен!

Хубаво е да държите и пуловеризатор...с най-обикновена вода в колата - вечер преди да я заключите - леко напръсквате облегалката и седалката...

Не е ли вредно да се пръска кожата с вода колега ?( слушъл съм , че била вредна за кожата,без лоши мисли просто да изясним, ако е добре да се пръска дори бих го пробвал ! Тук сме за идеите :bchug:

ентусиаст
Аватар
Кара: F11 530xD LCI 2014
Мечтае да кара: само BMW
Детайли за колата: 1 - E91 320D 07, 2 - е91 LCI 318d

Мнение от awful » 14 Юни 2013, 21:26

Аз ползвам ето това http://www.arexons.it/arexons/cms/prodo ... pelle.html

Много съм доволен почиства, предпазва от износване ,омекотява кожата, мажа е един път във месеца и резултата наистина е много добър, това за предпазването от износване съм го видял при използването му на една кола вече 8 години и кожата е във много добро състояние. Обаче важно е и кои стои над тези седалки че ако е някои матрапазин колкото и да е маже кожата не се ли пази се съсипва бърже.
А крема за ръце си е за ръце, кожата при колите е много по твърда от тази на ръцете и препаратите които са създадени за нея със сигурност имат някоя добавка която я няма във крема за ръце, мнението си е мое и не ангажирам никои . :)
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: ex.E90, pr.E46, fu.?30

Мнение от Alegron » 14 Юни 2013, 22:13

Както каза един колега по-горе, кожата ако е лъскава (и аз допълвам) леко намачкана, не е добре ;)

Sent from my iPhone using Tapatalk

Фен на тройките
Аватар
Кара: Колите да палят и работят!
Мечтае да кара: ;)
Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)

Мнение от Dimitroff » 14 Юни 2013, 22:22

JTD написа:
Nasko_ написа:Аз ползвам Нивеа и резултатът наистина е доста добър, следващия път ще пробвам и със Здраве, това с пулверизатора не го знаех, ама от довечера и него ще прилагам ;)

Не пробвай със Здраве.
Кремът за ръце Нивеа в синята, метална опаковка, има една съставка, която реално е важна за кожата. Тя е скъпото в крема и за това няма да я намериш в крема за ръце Здраве. Това е важно за запазване на живота на кожата по-дълго време.

:lol:

Вечната ми опозиция тук във форума :D

Пробвай веднъж...само веднъж със "Здраве"...после ще си говорим!

П.с. Имам познат, който третира кожата на Е70ка от първият ден, в който я подкара нова - до ден днешен състоянието е като на чисто нов кожен салон!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E46 330i

Мнение от ZealoT » 14 Юни 2013, 23:40

:D
Явно ще почна предните седалки със "Здраве" че имам 3-4 кутийки, а за задните ще взема Нивеа и след време ще се види има ли разлика......
2 Hard 4 You

ентусиаст
Аватар
Кара: 330хд

Мнение от JTD » 15 Юни 2013, 1:11

Dimitroff написа:
JTD написа:

Не пробвай със Здраве.

:lol:

Вечната ми опозиция тук във форума :D

Пробвай веднъж...само веднъж със "Здраве"...после ще си говорим!

П.с. Имам познат, който третира кожата на Е70ка от първият ден, в който я подкара нова - до ден днешен състоянието е като на чисто нов кожен салон!

Съжалявам, че съм се намесил и съм дал някакъв съвет, който не ти харесва. :angel:
За напред няма да се намесвам в темите ти, в които си писал, за да не мислиш, че ти правя "опозиция". :drinking:

И за последно - предполагам не си се интересувал, защо реално крема за ръце е полезен за кожата. Аз никога не слагам нещо на автомобилите си, преди да съм прочел всичко по темата и да съм направил големи проучвания, а да го правя просто защото някой си слагал такъв крем от първия си ден на закупуване на автомобила.
И специално ако имаш интерес, отиди в първия магазин за кремчета, прочети съдържанието им, намери разликата, прочети за липсващата съставка в Здравето и после пак дай мнение.
Това е общодостъпна информация и няма разни конспирации.

Не казвам, че Здравето не става. Казвам, че Нивеата е много по-добра за кожата!

Поздрави.
Трябва да си богат, за да караш BMW!
Трябва да си много богат, за да караш старо BMW!

Следваща

Назад към E90/E91/E92/E93