Странен електрически проблем/рестартиране в движение
Модератори: Dimitroff, Технически модератори
4 мнения
• Страница 1 от 1
- adrenalin
- Потребител
-
- Кара: E90 320d
- Детайли за колата: Titanium silver, 2006
Странен електрически проблем/рестартиране в движение
Здравейте колеги.
Имам много странен проблем с 3-ката : E90, декември 2005, 320d
В движение колата се "рестартира" : все едно и спира захранването, всичко изгасва: табло, скоростната кутия отказва да сменя предвки, iDrive се рестартира, светват най-разнообразни грешки. Рестартите стават за секунда и после или продължават верижно или спират. При включен двигател на място няма проблем, става само в движение - имам чувството, че се получава когато мине 1500 оборота. Колата буквално е опасна за каране, най-вече заради трансмисията.
Проверих клемите на акумулатора, здраво стегнати са, а с скритото меню на таблото волтажа на акумулатора е 12.3V при изключен двигател и 14.3V при включен. Зимата сменях акумулатор и ходих до сервиз да го регистрират в компютъра на колата, т.е. акумулатора е почти нов.
Дайте съвет какво да се прави в случая, ще съм благодарен и за контакти на серзвиз къде познават добре E90 и ел. системата му?
Имам много странен проблем с 3-ката : E90, декември 2005, 320d
В движение колата се "рестартира" : все едно и спира захранването, всичко изгасва: табло, скоростната кутия отказва да сменя предвки, iDrive се рестартира, светват най-разнообразни грешки. Рестартите стават за секунда и после или продължават верижно или спират. При включен двигател на място няма проблем, става само в движение - имам чувството, че се получава когато мине 1500 оборота. Колата буквално е опасна за каране, най-вече заради трансмисията.
Проверих клемите на акумулатора, здраво стегнати са, а с скритото меню на таблото волтажа на акумулатора е 12.3V при изключен двигател и 14.3V при включен. Зимата сменях акумулатор и ходих до сервиз да го регистрират в компютъра на колата, т.е. акумулатора е почти нов.
Дайте съвет какво да се прави в случая, ще съм благодарен и за контакти на серзвиз къде познават добре E90 и ел. системата му?
- MadChicken
- Legendary
-
- Кара: G30 530iX LCI, F25 30iX
Re: Странен електрически проблем/рестартиране в движение
Звучи като проблем с алтернатора - на моменти презарежда и шашка цялата електроника. В Е60 подфорума има доста подобни случаи - хвърли едно око.
Only dead fish follow the stream...
най-лесно провери захранването на 30 терминал в движение ,когато прави проблема. Провери и основните маси .
Ако си от СФ остави координати на л.с.
Ако си от СФ остави координати на л.с.

- adrenalin
- Потребител
-
- Кара: E90 320d
- Детайли за колата: Titanium silver, 2006
Проблема е оправен!
Проблемен се оказа алтернатора, и по специално voltage regulator-a: 12 31 7 547 082
Благодаря на DRAG_BG за помоща.
Проблемен се оказа алтернатора, и по специално voltage regulator-a: 12 31 7 547 082
Благодаря на DRAG_BG за помоща.

4 мнения
• Страница 1 от 1