Подмяна на антифриз 320Д
Модератори: Dimitroff, Технически модератори
25 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- 90e90e
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320д
- Мечтае да кара: hibrid
Подмяна на антифриз 320Д
Привет, поради редица причини, реших да си подменя охладителната течност. Взел съм и искам да източа старата и да налея нова (концентрат). Някой правил ли е тази процедура и може ли да каже най-правилния начин. Обезвъздушаването след това е ясно, въпроса е дали има кранче за източване и ако няма, кой маркуч ще е най-лесен и правилен за източване и промиване изцяло на системата???
Предварително благодаря за коментарите!
Предварително благодаря за коментарите!
За да спрем да се избиваме по пътищата, трябва да се спре алкохола на мъжете и бензина на жените! Карайте така, че да стигнете!
- stankata777
- ентусиаст
-
- Кара: Е71 30д
- Мечтае да кара: Ф06
- Детайли за колата: AW/Bl/8sp/M steering wh/paddles/
Re: Подмяна на антифриз 320Д
Виж този линк - http://www.bimmerpost.com/forums/archiv ... f-172.html ,някъде трябва да има точно как се прави...
Аз смених антифриза на Е90 320д преди три години в сервиз,няма нищо сложно,освен че самата пробка/кранче не си вижда и трябва да се разглоби малко.Не си спомням в детайли,но трябва да се махне едната част на радиатора за да се открие пробката за източване...
Така и така се сваля радиатора,използвай възможността да го почистиш добре от насекоми и прах.
Аз смених антифриза на Е90 320д преди три години в сервиз,няма нищо сложно,освен че самата пробка/кранче не си вижда и трябва да се разглоби малко.Не си спомням в детайли,но трябва да се махне едната част на радиатора за да се открие пробката за източване...
Така и така се сваля радиатора,използвай възможността да го почистиш добре от насекоми и прах.
gone,but not forgotten:
E36 grey
E90 monaco blue
E36 grey
E90 monaco blue
- 90e90e
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320д
- Мечтае да кара: hibrid
stankata777 написа:Виж този линк - http://www.bimmerpost.com/forums/archiv ... f-172.html
Благодарско за линка първо! За сега на съм намерил , но продължавам да търся... Между другото не смятам да свалям радиатора (поне за сега ми се струва сложно и би отнело повечко време). Смятам да направя промивка с чешмяна вода след като източа стария антифриз и да долея концентрат и дестилирана вода. Ако няма много тънкости по свалянето на радиатора, то няма да му мисля и ще си го почистя от мръсотия след като до демонтирам....
За да спрем да се избиваме по пътищата, трябва да се спре алкохола на мъжете и бензина на жените! Карайте така, че да стигнете!
- Alegron
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ex.E90, pr.E46, fu.?30
Използвам случая да питам... на какъв период се подменя антифриза? Ако е лонглайф, 3 години или 5?
Sent from my iPhone using Tapatalk
- stankata777
- ентусиаст
-
Alegron написа:Използвам случая да питам... на какъв период се подменя антифриза? Ако е лонглайф, 3 години или 5?
4 години,ако не греша.Аз затова и реших да го сменя-бяха минали 4 години.След източването го замериха,и ми казаха че е в отлично състояние и ще го налеят на служебната им кола..

gone,but not forgotten:
E36 grey
E90 monaco blue
E36 grey
E90 monaco blue
- vanko242
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: трактор шестак
- Детайли за колата: m57tu2d30 OL
stankata777 написа:Alegron написа:Използвам случая да питам... на какъв период се подменя антифриза? Ако е лонглайф, 3 години или 5?
4 години,ако не греша.Аз затова и реших да го сменя-бяха минали 4 години.След източването го замериха,и ми казаха че е в отлично състояние и ще го налеят на служебната им кола..
....на колата е на 6 години, на джипката на 8....спят навън. нито зимата замръзват, нито лятото прегряват автомобилите...никога не сипвам вода в системата под какъвто и да било предлог(промивки, доливки...)
...тестове на масла : http://bmwservice.livejournal.com/27699.html
- morto
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 320d SE E90
За да не дублираме теми, ще ползвам тази. На автора му е ясно как става обезвъздушаването, но на мен ми е "мъгла" ако може някой да разясни ще съм благодарен. Другото което ме интересува е колко литра е капацитета на системата? 

- awful
- ентусиаст
-
- Кара: F11 530xD LCI 2014
- Мечтае да кара: само BMW
- Детайли за колата: 1 - E91 320D 07, 2 - е91 LCI 318d
За да се източи антифриза от радиатора трябва да се свали първо радиатора на интеркулера и след което се вижда синя пробка за източване на радиатора, аз понеже не успях да достигна до пробката за източване на антифриза от блока на двигателя която според мен беше до катализатора и поради това трябва да се откачи иначе пробката няма как да се достигне. Понеже трябваше да сменя термостата големия го свалих и го изкормих ако може така да се каже и го сложих пак след което при малкия термостат закачих на маркуча маркуч от чешмата със топла вода и на маркуча при малкия термостат закачих друг които да отведе водата под колата, така пуснах водата от чешмата и промих системата, антифирза които сипах е оригиналния които го дават че може да се смеси със чешмяна вода понеже има някакви си солни добавки за предпазване, аз така промих системата няколко минути и така изкара стария антифриза от двигателя и след което налях новия анфириз като добавих дестилирана вода. Мисля че от промиването остана във водната риза на двигателя около 2 3 литра чешмяна вода която е по добре от колкото 2 3 литра стар антифриз 

- stankata777
- ентусиаст
-
morto написа:За да не дублираме теми, ще ползвам тази. На автора му е ясно как става обезвъздушаването, но на мен ми е "мъгла" ако може някой да разясни ще съм благодарен. Другото което ме интересува е колко литра е капацитета на системата?
По спомен общо 5-6л,трябват ти 3л концентрат .
gone,but not forgotten:
E36 grey
E90 monaco blue
E36 grey
E90 monaco blue
- kraska
- ентусиаст
-
- Кара: -ше G20 320d
7,5 до 8 л. в зависимост автомат ли си и с кой двигател си точно.
- morto
- кандидат ентусиаст
-
някой знае ли ОЕ номера на оригиналния БМВ антифриз за BMW e90 320d?
- hpnotic2
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: bmw 320d e90
- Мечтае да кара: m5
И също каква е цената в БМВ сервиз за смяната и горе-долу колко време отнема?
Благодаря предварително
Благодаря предварително
- stankata777
- ентусиаст
-
BMW антифриза е един вид,няма значение от моделната гама,винаги е в бутилки от1,5л и е син на цвят.При дилърите е около 22-25лв бутилката,във форума се намира май за около 17лв.Преди 3год питах в БМВ сервиз за цена на процедурата-обявиха ми по спомен 120лв(труд +антифриз).Купих си от БМВ дилър антифриз,смяната направих в доверен сервиз- 20лв с почистване на радиатора,отнема около час без да се бърза...Спомням си по вин даваха 3 бутилки антифриз(за Е90 320д),но явно една част от старият остава в системата и ми остана една цяла бутилка(все още ми стои в гаража) 

gone,but not forgotten:
E36 grey
E90 monaco blue
E36 grey
E90 monaco blue
- morto
- кандидат ентусиаст
-
Кой от форума предлага антифриз искам да си купя една бутилка от 1,5л.!
- Black-Power
- младши ентусиаст
-
Цяла сутрин си играх, и не можах да открия пробката на радиатора, а от горните постове, не става много ясно. Помагайте.
Stop me, if you can 

25 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2