Въпрос за дискове и накладки

3-та серия ('06-'12)

Модератори: Dimitroff, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: The black devil-335i e92

Въпрос за дискове и накладки

Мнение от ND1 » 25 Ное 2012, 14:44

Колеги понеже не съм много запознат имам няколко въпроса в това отношение.Ще сменям скоро предните дискове и накладки(тъй като май имам крив диск и ми прави проблеми).Въпроса ми е какви да си купя ? Знам,че е по-добре меки накладки,да ми препоръчате марка и г/д да ми кажете цена и откъде мога да се сдобия с тях.И за дискове също ми препоръчайте.Заводските дискове и накладки примерно ако ги купя от Дару каква марка са,и надеждни ли са или да се спра на нещо афтърмаркет ? Видях,че има друга тема за дискове и накладки,но е за по-запознати хора в тази сфера и нищо не можах да разбера .. Та надявам се да ми проясните как седят нещата :)) Благодаря предварително :yes:
Поздрави :yes:
п.п. колата е е90 320д 163хп 2005 (ако това има значение) :yes:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Кенеф от Инголщат
Мечтае да кара: Десет цилиндрово Е60
Детайли за колата: Много бавна

Re: Въпрос за дискове и накладки

Мнение от Beat » 25 Ное 2012, 16:51

Моя съвет е дискове и накладки ATE от някоя търговска верига за части.Ще останеш доволен от качеството,а и цените предполагам ще са по-ниски от Дару,Камор или от друго място,където ще ти предложат ''оригинални'' части.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ND1 » 25 Ное 2012, 19:34

Beat написа:Моя съвет е дискове и накладки ATE от някоя търговска верига за части.Ще останеш доволен от качеството,а и цените предполагам ще са по-ниски от Дару,Камор или от друго място,където ще ти предложат ''оригинални'' части.

Окей,но тези АТЕ по-добри ли са от заводските ? И заводските каква марка са ? :yes:

ентусиаст
Аватар
Кара: Е71 30д
Мечтае да кара: Ф06
Детайли за колата: AW/Bl/8sp/M steering wh/paddles/

Мнение от stankata777 » 25 Ное 2012, 19:43

Добри са,но заводските ОЕМ(Jurid) са по-добри-потърси вносителя им,или някоя от веригите за авточасти,или колегата laviatan..
gone,but not forgotten:
E36 grey
E90 monaco blue

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ND1 » 25 Ное 2012, 20:36

stankata777 написа:Добри са,но заводските ОЕМ(Jurid) са по-добри-потърси вносителя им,или някоя от веригите за авточасти,или колегата laviatan..

Хм... значи ако отида в Дару ще ми сложат тези OEM(jurid) ? Можете ли да ми кажете цена на дисковете ? За накладките в Дару разбрах 260 лв..

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E90 320D

Мнение от alex70 » 25 Ное 2012, 22:29

Aз карам с Текстар за около 100 лв по спомени. Спирал съм без проблем при всякакви скорости, а карам доста бързо. Понеже са меки цапат малко джантите, но не драскат диска. За мен офертата на Дару е :no: , но ти си решаваш.
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от stankata777 » 25 Ное 2012, 22:31

В Дару и който да е оторизиран БМВ сервиз ще ти сложат ОЕМ части,в твоя случай-Джурид пр.накладки,дискове не съм сменял...През номеклатурен номер - 260 лв са пр.дискове, а не накладките-те са 316,86лв.Ако не държиш на оторизиран сервиз,провери при лавиатан за цените им...
gone,but not forgotten:
E36 grey
E90 monaco blue

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ND1 » 25 Ное 2012, 22:51

stankata777 написа:В Дару и който да е оторизиран БМВ сервиз ще ти сложат ОЕМ части,в твоя случай-Джурид пр.накладки,дискове не съм сменял...През номеклатурен номер - 260 лв са пр.дискове, а не накладките-те са 316,86лв.Ако не държиш на оторизиран сервиз,провери при лавиатан за цените им...

Мерси много за инфото ! Добре а накладките Джурид като оставим цената,надеджни ли са и дисковете им също(на оторизирания сервиз)? Проблема ми е,че имам криви дискове сега (причини може да има много),и уж е с накладки и дискове от Дару, да не да ги сменя и да стане пак така (това ме притеснява) :yes:

ентусиаст
Аватар

Мнение от stankata777 » 25 Ное 2012, 23:36

Явно намекваш,че предишният собственик ги е сменил евентуално в Дару...За мен Джурид са много добри накладки,при Е90 ги слагат само отпред и то само при тези с най-тежките предници- 320д и нагоре...Дискове се сменят средно при три смени на накладки(това при нормално шофиране ,разбира се),тоест между 100-140к км.Ако не си сменял накладки в БМВ сервиз,имай предвид че труда по смяната им ще бъде около 100лв(труд+подготовка+преглед на спир.система+евентуално смяна на сп.течност).

п.с.Дару имат добра репутация,ако ходиш там или телефонираш-търси приемчик Тодор Гинин
gone,but not forgotten:
E36 grey
E90 monaco blue

автомобилен поклонник
Аватар

Мнение от Turturelo » 26 Ное 2012, 22:03

Джурид до изчерпване на залежалите количества .. Накладките на BMW са друг бранд вече .. E90 вкл.

Dicky Wolf
Аватар
Кара: Z4M Roadster

Мнение от TsvetanVR » 28 Ное 2012, 12:11

Пич, ти сериозно ли питаш дали оригинално вграждана част/консуматив е надеждна? :shock:
От БМВ не са идиоти... :)
Изображение

I wanna leave you far behind....

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е90 325i
Мечтае да кара: М3

Мнение от DaveBG » 18 Фев 2014, 15:09

И на мен ми предстои скоро да сменям дискове и накладки. Можете ли да кажете колко трябва да са врязани дисковете за да се сменят? Мисля да си ги замеря с шублер защото колата показва че имам още 20 000км за накладки но вече почват да свирят. Така на око имам около 1-2мм врязване в дисковете. Освен това трябва ли да чакам да ми светне датчика за накладките или е хубаво да ги сменя веднага щом почне да свири при спиране?

ентусиаст
Аватар
Кара: -ше G20 320d

Мнение от kraska » 18 Фев 2014, 15:55

Това, че свирят при спирене не е показател че са за смяна накладките, а щом ти дава толкова километри, то датчика даже не е пипнат още, така че имаш поне 7-8мм дебелина на накладката. Дисковете на колата ти от подписа 325i са с дебелина 24мм и мин дебелина 22,4, на задните дискове 20мм и съответно 18,4. Тази минимална дебелина на дисковете е показател за това може ли да изкарат още един комплект накладки. Погледни все пак някой майстор дали не е разкарал датчика и наистина да са заминали......... Ако не е сложена специална паста при монтажа на накладките е възможно от това да свирят също така. А датчика като почне да те предупреждава ще имаш поне още няколко 2-3 хил. км да изкараш, но първо си провери имаш ли такъв все пак. Само за инфо има един отпред и един отзад.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 992 turbo, G30 540ixdrive.

Мнение от Shadowed » 18 Фев 2014, 16:45

kraska написа:Това, че свирят при спирене не е показател че са за смяна накладките, а щом ти дава толкова километри, то датчика даже не е пипнат още, така че имаш поне 7-8мм дебелина на накладката. Дисковете на колата ти от подписа 325i са с дебелина 24мм и мин дебелина 22,4, на задните дискове 20мм и съответно 18,4. Тази минимална дебелина на дисковете е показател за това може ли да изкарат още един комплект накладки. Погледни все пак някой майстор дали не е разкарал датчика и наистина да са заминали......... Ако не е сложена специална паста при монтажа на накладките е възможно от това да свирят също така. А датчика като почне да те предупреждава ще имаш поне още няколко 2-3 хил. км да изкараш, но първо си провери имаш ли такъв все пак. Само за инфо има един отпред и един отзад.

Тази паста за която говориш, не може да е причината за свиренето. Пастата се слага на спирачният апарат, и помага той да бъде смазан и да не се задръства толкова бързо с феродо и прахоляци, след което да задържи.

Спирачки свирят от няколко неща - не качествено феродо - такова с големи шупли и дупки в структурата, когато диска има ръб и опира неравновномерно в накладката или дори апарата в диска, и когато се купуват афтърмаркет накладки с афтърмаркове дискове които не си съответсват.

Колега, виж дали диска ти има ръб, и пробвай да го жулнат някъде на струг като за начало, ако си сигурен че накладките не са за смяна разбира се.
Последна промяна Shadowed на 18 Фев 2014, 17:01, променена общо 2 пъти

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е90 325i
Мечтае да кара: М3

Мнение от DaveBG » 18 Фев 2014, 16:46

Мерси! По изчерпателен отговор не можех и да очаквам! Добре вече знам какво да правя :)
:clap:

Shadowed написа:
kraska написа:Колега, виж дали диска ти има ръб, и пробвай да го жулнат някъде на струг като за начало.

Да диска има ръбец 1-2 мм някъде врязан навътре. Иначе свиренето е само от лява предна гума и то много много рядко. Както написах едва започва да се появява когато спирам при точно определено натискане на педала. Даже като се опитвам да го покажа на някой никога не успявам.

Следваща

Назад към E90/E91/E92/E93