Изпрах си ключа

3-та серия ('06-'12)

Модератори: Dimitroff, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW Ф10 525D

Изпрах си ключа

Мнение от angelov_b » 26 Окт 2012, 10:51

Здравейте колеги!

Пускам темата защото преди два дена ми се случи много куриозна случка. Слагам си дънките в пералнята, като преди това щателно съм проверил за предмети в джобовете, пускам пералнята и си лягам. На следващия ден се стягам за работа, почва едно търсене на ключа и ми прищраква една лампичка, че нямам спомен да съм си вадил ключа от дънките. Бъркам в пералнята и да.... били са там през цялото време.

Като резултат имах ключ, който беше подложен на 120 минутно пране на 40 градуса, центрофуга, и после цяла вечер стоене в затворения барабан на пералнята. След като го извадих го подсуших външно с суха кърпа и след това 10 мин го обдухах със горещ въздух от сешоар. Слязах при колата и пробвах да я отключа и бях невероятно изненадан.....всичко си работеше. Запалих колата и отидох на работа. След като минах около 10 км, пробвах да я заключа, но ключът вече не работеше. Качих се в офиса, и го сложих на обдухване близо до климатик за около 4 часа, след което пак слязох до колата да го пробвам. Отново работеше всичко и вече е така 2 дена без проблеми :)

Единственото което колата забеляза и ми сигнализира е , че батерията му е слаба. Но след два дена шофиране и това изчезна.
Така че колеги, ако ви се случи и на вас.....горе главата....тия машини са железни, явно и ключовете им също!
П.с.: Тъсрих начин да го отворя да го почистя и от вътре....но май е фабрично капсолован ( ключ за Е90), ако греша, моля поправете ме:)

Лек ден!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 992 turbo, G30 540ixdrive.

Re: Изпрах си ключа

Мнение от Shadowed » 26 Окт 2012, 13:45

..батерията му е слаба. Но след два дена шофиране и това изчезна.

Да, батерията се зарежда докато караш :) Безконтактно, с магнитно поле.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: ex.E90, pr.E46, fu.?30

Мнение от Alegron » 26 Окт 2012, 14:04

Аз имах подобна случка с предната ми кола. Проблема е че след мокрене, чарковете вътре в ключа започват да се окисляват и след известно време е възможно да имаш проблем с работата на ключа. Съветвам те, да се консултираш със специалист и евентуално ключа да се отвори и да се почисти.
Надявам се, съм бил полезен.

Sent from my iPhone using Tapatalk

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 466,5 см3 на цилиндър
Мечтае да кара: Нормално

Мнение от don't be » 26 Окт 2012, 18:06

Трябва да си го отвориш , и така да се изсуши и няма да имаш никакъв проблем . Онзи ден на мен се случи да си изпера слушалките на Нокията в пералнята и работят без проблем , явно неим влияе :D
За милиони-няма закони.

Потребител
Аватар
Кара: Е-91
Детайли за колата: 2006 -320Д-163кс

Мнение от koki1313 » 28 Окт 2012, 14:38

Да колега оригинално са капсуловани .И когато се наложи да го отвориш се срязва с макетен нож отстрани по канала ..

Назад към E90/E91/E92/E93