Козметичен проблем
Модератори: Dimitroff, Технически модератори
10 мнения
• Страница 1 от 1
- ND1
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: The black devil-335i e92
Козметичен проблем
Колеги, стана белята и си драснах калника
..
http://prikachi.com/images/377/5371377F.jpg
http://prikachi.com/images/383/5371383u.jpg
Калника от двете страни не е изкривен,просто го охлузих.. Колата ми има касно, но въпроса ми е дали си струва да го заведа като щета или е нещо дребно и може да се оправи лесно...
Поздрави
п.п. и ако някой е запазнат колко лв ще ми струва това ''удоволствие''

http://prikachi.com/images/377/5371377F.jpg
http://prikachi.com/images/383/5371383u.jpg
Калника от двете страни не е изкривен,просто го охлузих.. Колата ми има касно, но въпроса ми е дали си струва да го заведа като щета или е нещо дребно и може да се оправи лесно...
Поздрави

п.п. и ако някой е запазнат колко лв ще ми струва това ''удоволствие''
- Alexch
- ентусиаст
-
- Кара: ше E39, сега Нисан 370z с 4 врати
- Мечтае да кара: Z8
Re: Козметичен проблем
Колега, завеждай щета при застрахователя, защото охлузването при вратата със сигурност няма да се оправи с пастиране, а си трябва боядисване. Няма смисъл да даваш пари, щом имаш каско.
П.С. Не забравяй, че щетата трябва да се заведе до 3 дни от настъпването на събитието. Да не напишеш в формуляра, че е от преди седмица или месец
П.С. Не забравяй, че щетата трябва да се заведе до 3 дни от настъпването на събитието. Да не напишеш в формуляра, че е от преди седмица или месец

bai_ILIA написа:стига сте се депресирали с ремонти, наслаждавайте се на колите си и радостта от шофирането понеже те ще се развалят със сигурност
- cww
- Д-р Хаос
-
- Кара: само шестцилиндрови БМВ-та :)
Не е точно така, защото ако застраховаш повече от една кола при един и същи застраховател, само заради отстъпката, че нямаш щети (която ще получиш следващата година) си струва да не използваш каско за щяло и нещяло.
NOTHING IS GAINED WITHOUT SACRIFICES AND FREEDOM WITHOUT BLOOD
- cocosas
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW e60 / e46
изчакаи края на каското към 11-тия месец и ако нямаш други щети - не я обявяжаи тази а ако имаш предходни , я обяви
- Alexch
- ентусиаст
-
- Кара: ше E39, сега Нисан 370z с 4 врати
- Мечтае да кара: Z8
cww написа:Не е точно така, защото ако застраховаш повече от една кола при един и същи застраховател, само заради отстъпката, че нямаш щети (която ще получиш следващата година) си струва да не използваш каско за щяло и нещяло.
Съгласен съм. Сега се сетих, че и аз имам 25% отстъпка, която трябва да се внесе веднага ако заведеш щета. Така, че за един детайл не си струва.
cocosas написа:изчакаи края на каското към 11-тия месец и ако нямаш други щети - не я обявяжаи тази а ако имаш предходни , я обяви
По принцип си прав, но повечето застрахователи, не признават щети на повече от два детайла заведени наведнъж, защото приемат че са настъпили по различно време. Все пак няма как да си ожулиш колата 3 пъти за 3 дни,... освен ако не кажеш, че жена ти е шофирала

bai_ILIA написа:стига сте се депресирали с ремонти, наслаждавайте се на колите си и радостта от шофирането понеже те ще се развалят със сигурност
- ND1
- кандидат ентусиаст
-
Смятам да изчакам зимата, та може да се случи не дай си боже още нещо и ще ги заведа както каза колегата в крайния период на каското
Искам да ви питам,понеже има много завистливи и злобни хора ми драскат колата умишлено,при положение, че я държа в гараж, имам драскотини от ключ на предния капак,отстрани по вратите и отзад по бронята .. Дали ако заведа напкрая всички щети (като паркинг щета), ще мога направо цялоствно пребоядисване ? 

- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
НЕ ви разбирам логиката, момчета ?!
Аз застраховам 3 те БМВ-та при един и същ застраховател...и му се реве от мен, но в края на полицата - идва и си ми казва - така и така...лоялен клиент си - даваме ти отстъпка да останеш при нас!
Това при положение, че почти за всяка забележка им късам нервите - боядисвали са ми калник на най-старата Е46ца 4 пъти, просто щото беше леко жулнат - искаха да преливат и във вратата, за да не си личало - от какъв зор ?! - или боядисват само калника или като има минимална разлика (първите 3 пъти
) .... пръскат пак!
НЕ им се дават пари на застрахователите, но не им се губят и пари от 2/3 коли...та в този ред на мисли - едно време ни въртяха както им е удобно на тях, сега като ги яде кризата...са склонни да скачат колкото им кажете!
Адаш, към момента застрахователите нямат единен регистър и ако ми откажат отстъпка или щета - сменям компанията и пак си получавам отстъпката - поради факта, че застраховам 3 коли най-малкото.
Автора - какъв е смисъла да плащаш каско, а сам да правиш щетите си ?
Като е първа за застрахователния период - задължително се прави.
Като е втора - може да отложиш и към края на каското ако няма друга щета я завеждаш, ако има друга - завеждаш ги и двете...
Аз застраховам 3 те БМВ-та при един и същ застраховател...и му се реве от мен, но в края на полицата - идва и си ми казва - така и така...лоялен клиент си - даваме ти отстъпка да останеш при нас!
Това при положение, че почти за всяка забележка им късам нервите - боядисвали са ми калник на най-старата Е46ца 4 пъти, просто щото беше леко жулнат - искаха да преливат и във вратата, за да не си личало - от какъв зор ?! - или боядисват само калника или като има минимална разлика (първите 3 пъти

НЕ им се дават пари на застрахователите, но не им се губят и пари от 2/3 коли...та в този ред на мисли - едно време ни въртяха както им е удобно на тях, сега като ги яде кризата...са склонни да скачат колкото им кажете!
Адаш, към момента застрахователите нямат единен регистър и ако ми откажат отстъпка или щета - сменям компанията и пак си получавам отстъпката - поради факта, че застраховам 3 коли най-малкото.
Автора - какъв е смисъла да плащаш каско, а сам да правиш щетите си ?
Като е първа за застрахователния период - задължително се прави.
Като е втора - може да отложиш и към края на каското ако няма друга щета я завеждаш, ако има друга - завеждаш ги и двете...
- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
ND1 написа:Смятам да изчакам зимата, та може да се случи не дай си боже още нещо и ще ги заведа както каза колегата в крайния период на каското![]()
Подобни забележки си личат, когато не са направени през последните 10-15 дни... след 2-3 месеца като отидеш на застраховател и като те пита - ае това няма как да е станало вчера... и ще се чудиш какво да му кажеш... в последствие в 99% от случаите отказват да платят.... и са прави.
- ND1
- кандидат ентусиаст
-
Сългасен съм с вас момчета,просто каското е на разсрочено и не е минал периода от 11 месеца => не съм го платил цялото,тъй като е на вноски. Познат застраховетел ми каза, че като е на разсрочено чак след като го платя напълно мога да го ползвам за да ми оправят щетата .. вярно ли е това?
п.п. ами дразни ме.(тъй като съм перфекционост и затова и пуснах темата,ако някой му се е случвало нещо подобно и го е оправил със паста или нещо от този род да си го оправя и да не се занимавам и ползвам каското за дребно нещо )
п.п. ами дразни ме.(тъй като съм перфекционост и затова и пуснах темата,ако някой му се е случвало нещо подобно и го е оправил със паста или нещо от този род да си го оправя и да не се занимавам и ползвам каското за дребно нещо )

- alex70
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E90 320D
Ако ти остават вноски има вариант да не ти плащат за щетата а да си удържат за следващите вноски. Не се опитвай сам да оправяш драскотината, защото е дълбока и само с полиране няма да мине. Аз завеждам всички щети, не разчитам на бъдещи отстъпки. В Булстрад за подобна щета, даже и по-малка ми платиха 360 лв. при 20к застрахователна стойност.
10 мнения
• Страница 1 от 1