Разлика м/у реален разход гориво и показания бк
Модератори: Dimitroff, Технически модератори
34 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- baga
- младши ентусиаст
-
- Кара: e90 320d 163hp 2006
Значи, за мен най-точното засичане на гориво е от пълен, до пълен резервоар. Така и направих и за 700-800км, разликата м/у реален разход и показанията на борда е един литър! Борда показва един литър по-голям разход! Не съм олигофрен, знам как се засича разход, разликата е на лице! На старата ми кола /е46 320д/ показанията на борда бяха толкова точни, че чак не ми се вярваше, а тук разлика един литър!!? В раздел е46, имаше тема за коригиране на показанията, на борда. Някой има ли представа, как стои въпроса при е90?
- Alegron
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ex.E90, pr.E46, fu.?30
При мен показва разлика 0.1, което е нищо.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Sent from my iPhone using Tapatalk
- raddy
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше E30 сега:E90 N52B25
Re: Разлика м/у реален разход гориво и показания бк
И при мен е минимална,даже бих казал това е най-точния борд които съм карал...
Проверено многократно от колонка до колонка
Някъде из темите имаше инфо за калиброването на борда през скритото меню,нз само дали не беше в е60 подфорума...
Проверено многократно от колонка до колонка

Някъде из темите имаше инфо за калиброването на борда през скритото меню,нз само дали не беше в е60 подфорума...

- vanko242
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: трактор шестак
- Детайли за колата: m57tu2d30 OL
карам с гуми 225/45/17 и 255/40/17 отзад и показанията на борда се разминават с 0.1/0.2 литра. многократно засичано, като разликата се получава при градско каране според мен.
...тестове на масла : http://bmwservice.livejournal.com/27699.html
- DaveBG
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е90 325i
- Мечтае да кара: М3
Ха, на моята Е90 325i бордовия показва 13 а реалния ми е около 18 на сто... Според мен е доста неточен.
- drianov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW F10 530d, Qashqai 1.6dCi CVT
- Детайли за колата: BMW F10 530d
Nissan Qashqai 1.6dCi CVT
Чисто информативно си регистрирам всички зареждания (винаги догоре на една и съща бензиноколонка) в spritmonitor и за сега резултата е следния - БК показва 0,55 по-малко спрямо реалния разход при коефициент в сервизното меню 1.000. Сега при 1,040 е по малка разликата - около 0,3 литра. По принципо трябва да се бара внимателно защото в началото сложих 1,1 е отиде в + с около 0,5 литра...
- 90e90e
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320д
- Мечтае да кара: hibrid
При мен също е точкавица борда... Разлика 0,2-0,3/100 максимум, но само когато карам смесено... Занулявам често(на всяко зареждане) и релаксирването на разходомера ми е малко тегаво... Иначе за над 70 000 км. имам среден разход 5,46 (по ексел-ски данни), което на този етап ме устройва идеално...Трябва да подчертая обаче, че се кара предимно извънгрвадско (селско или проовинциално)... Рядко се качвам на магистрала - просто ББ в нашия район ни е забравил

За да спрем да се избиваме по пътищата, трябва да се спре алкохола на мъжете и бензина на жените! Карайте така, че да стигнете!
- baga
- младши ентусиаст
-
drianov написа:Чисто информативно си регистрирам всички зареждания (винаги догоре на една и съща бензиноколонка) в spritmonitor и за сега резултата е следния - БК показва 0,55 по-малко спрямо реалния разход при коефициент в сервизното меню 1.000. Сега при 1,040 е по малка разликата - около 0,3 литра. По принципо трябва да се бара внимателно защото в началото сложих 1,1 е отиде в + с около 0,5 литра...
A така, ето за това питах! Моля те, дай по-подробно как се настройва БК от сервизните менюта. Мерси!
- drianov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW F10 530d, Qashqai 1.6dCi CVT
- Детайли за колата: BMW F10 530d
Nissan Qashqai 1.6dCi CVT
Ами има тема как се влиза в сервизното меню при E60... Ще го разкажа накратко:
1. Задържа се копчето за нулиране на дневния километраж докато не се появи на екрана 1. FGH... нещо си (За да стане това колата трябва да е на контакт или запалена но да не е в движение, след това се задържи се бутона - малкия километраж се нулира, продължава да се натиска - появява се удивителна на дисплея, продължава да се натиска - появява се първа страница от сервизното меню 1. FGH.... нещо си)
2. С натискане на бутона се обхождат подменютата (един вид 1.1, 1.2, 1.3 и т.н.т) а като се задържи за повече време бутона се дава възможност за промяна на самото меню (т.е. 1.х, 2.х и т.н.т)
3. Отива се до меню 19. LOCK или нещо такова изписва. Натиска се бутона така че да се въведе сбора на последните 5 цифри на VIN-a. Вече сервизното меню е отключено и сле в меню 1. но менюта 4. нататъка се отключени
4. Отива се на меню 21.
5. Започват да се сменят първоначално най-маликте разряди т.е. 1.00Х като Х се сменя от 0-9. Ако искаш да е 5 примерно натискаш бутона за нулиране на километража когато е изписано 1.005 с което се применава към по старшата позиция т.е. 1.0Х5. Х отново се върти от 0-9 и съответно пак трябва да се натисне бутона когато се покаже желаната стойност на Х и така нататъка
Забелязал съм че корекцията е ралична при градско и извънградско за това съветвам да се сменя постепенно докато средния разход се доближи до реалния.
Успех!
1. Задържа се копчето за нулиране на дневния километраж докато не се появи на екрана 1. FGH... нещо си (За да стане това колата трябва да е на контакт или запалена но да не е в движение, след това се задържи се бутона - малкия километраж се нулира, продължава да се натиска - появява се удивителна на дисплея, продължава да се натиска - появява се първа страница от сервизното меню 1. FGH.... нещо си)
2. С натискане на бутона се обхождат подменютата (един вид 1.1, 1.2, 1.3 и т.н.т) а като се задържи за повече време бутона се дава възможност за промяна на самото меню (т.е. 1.х, 2.х и т.н.т)
3. Отива се до меню 19. LOCK или нещо такова изписва. Натиска се бутона така че да се въведе сбора на последните 5 цифри на VIN-a. Вече сервизното меню е отключено и сле в меню 1. но менюта 4. нататъка се отключени
4. Отива се на меню 21.
5. Започват да се сменят първоначално най-маликте разряди т.е. 1.00Х като Х се сменя от 0-9. Ако искаш да е 5 примерно натискаш бутона за нулиране на километража когато е изписано 1.005 с което се применава към по старшата позиция т.е. 1.0Х5. Х отново се върти от 0-9 и съответно пак трябва да се натисне бутона когато се покаже желаната стойност на Х и така нататъка
Забелязал съм че корекцията е ралична при градско и извънградско за това съветвам да се сменя постепенно докато средния разход се доближи до реалния.
Успех!
- mitaka7
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е90
Моя пък борд въобще не е верен. Засякъл съм го, че ми дава разлика с 5-6л. Явно трябва да ходи на чичо доктор.
- baga
- младши ентусиаст
-
При мен 21 позиция от сервизните менюта, е RESET? 

- 90e90e
- младши ентусиаст
-
и при мене е RESET... та даже ресетнах 

За да спрем да се избиваме по пътищата, трябва да се спре алкохола на мъжете и бензина на жените! Карайте така, че да стигнете!
- TsvetanVR
- Dicky Wolf
-
- Кара: Z4M Roadster
При мен пък разхода по борд и реалния разход засичан от пълен до пълен резервоар (до капачката) е напълно еднакъв. 

- 90e90e
- младши ентусиаст
-
TsvetanVR написа:При мен пък разхода по борд и реалния разход засичан от пълен до пълен резервоар (до капачката) е напълно еднакъв.
Аз ти вярвам, особено ако говориш за цифрите от лявата страна на десетичната запетая... Иначе си е мааалко преувеличено, особено при смесено каране...
34 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3