Въпрос за аларма

3-та серия ('06-'12)

Модератори: Dimitroff, Технически модератори

Потребител
Аватар

Въпрос за аларма

Мнение от seaul » 16 Сеп 2012, 14:28

Здравейте колеги,

Преди около месец си взех е90 320d facelift и не бях обръщал внимание на това дали има или няма аларма понеже е застрахована с каско в армеец (и е лизингова) и предполагам там са проверили дали има или не. Днес случайно попаднах на един познат, който се занимава с тези неща и ми каза че моята няма аларма, и се учудих как изобщо са и направили каско на колата при положение, че на старата ми кола искаха задължително да си купя и инсталирам такава (лев инс). Въпроса ми е трябва ли да си купя аларма или трябва да се програмира нещо ? И може ли от каското да не признаят щета, ако няма аларма ? Благодаря

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Колело

Re: Въпрос за аларма

Мнение от armagedon_762002 » 16 Сеп 2012, 18:55

sa6opetkov написа:
Rainbow написа:
sa6opetkov написа:колега, съжалявам за загубата, искам само да те попитам дали колата ти е имала аларма?

На Е90 без аларма и имобилайзер няма да му направят въобще каско ако не се лъжа ;)

(А и на всяка друга е задължително поне едното).

Turturelo написа:Съжалявам да го чуя .. за съжаление това поколение автомобили с този EWS изчезват бързо.. E70/E71/E9X

А това в какъв смисъл колега? Вярно, че доста Х5-тици изчезнаха, но ми е било интересно причината (а сега и Е90). Лесно се отварят ли :roll:

не е проблем за тях да застраховат без аларма и имоби лошото, е че си траят за това, че при липсва на някое от двете не изплащат нищо. аз съвсем случайно попаднах на тази информаця, попитах в 2 застр компании и се оказа баш така

автомобилен поклонник
Аватар

Мнение от Turturelo » 16 Сеп 2012, 20:19

seaul написа:Здравейте колеги,

Преди около месец си взех е90 320d facelift и не бях обръщал внимание на това дали има или няма аларма понеже е застрахована с каско в армеец (и е лизингова) и предполагам там са проверили дали има или не. Днес случайно попаднах на един познат, който се занимава с тези неща и ми каза че моята няма аларма, и се учудих как изобщо са и направили каско на колата при положение, че на старата ми кола искаха задължително да си купя и инсталирам такава (лев инс). Въпроса ми е трябва ли да си купя аларма или трябва да се програмира нещо ? И може ли от каското да не признаят щета, ако няма аларма ? Благодаря

със щета няма да имаш проблем, ще имаш (може би) проблем, ако ти откраднат колата .. Провери в опциите на колата (по шаси в някой дилър да ти извади от ASAP кодовете) дали има аларма фабрично, защото през годините съм видял доста локални специалисти, които не могат да направят разлика дали колата има фабрично аларма или не. Опцията е 302.

ентусиаст
Аватар
Кара: –ше Е60 530 d

Мнение от memorex » 16 Сеп 2012, 21:31

compliance.pdf
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

Потребител
Аватар

Мнение от sn1perista » 18 Сеп 2012, 8:47

Колега, и моята Е91 беше без аларма, застраховаха ми я, но после си сложих аларма.
touring team forever

Назад към E90/E91/E92/E93