Въпрос за голямата навигация на е90
Модератори: Dimitroff, Технически модератори
9 мнения
• Страница 1 от 1
Въпрос за голямата навигация на е90
Привет!
Някой може ли да ми каже дали мога да си сложа голямата навигация на е90, при положение, че моята няма? Видях, че се продават, но предполагам, че е много трудно да си пасне с таблото и има доста да се пипа по окабеляването след това.
Благодаря предварително!
Някой може ли да ми каже дали мога да си сложа голямата навигация на е90, при положение, че моята няма? Видях, че се продават, но предполагам, че е много трудно да си пасне с таблото и има доста да се пипа по окабеляването след това.
Благодаря предварително!
- cocosas
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW e60 / e46
Re: Въпрос за голямата навигация на е90
най вероятно ще стано не ти трябва ново табло + навито + кабелаците + софтуер и предполагам няма си я слагаш сам тъиче и труд като се сложи ... абе според мен по 3-4 хил. няма да ти излезе . Успех! И да споделиш кво що ако сложиш.
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Не е невъзможно, но кодирането е адски пипкаво, всички модули на колата трябва да минат през навигацията, ако искаш да стане като оригинално. Според мен упражнението не си струва. Ако толкова държиш на тази екстра, трябвало е да я предвидиш при покупката 

Never mistake motion for action...
- cocosas
- младши ентусиаст
-
аз ся чудя как ще доиде примерно ако имам навигация без начение голяма или малка ,но нямам парктроник , как ще стане като оригиналния дали трябва да си купя задни и предни сензори и да се вържат към навито и да се сложи само софтуер или можеби си има такъв или само оригинален комплект който ще е + копчето за включване и изключване на предните сензори и дали има смисъл да се слага . Имам впредвид дали ако искам тази екстра да я търся още при закопуването на колата или няма да е кой знае колко скъпо монтирането му , понеже един обикновен парктроник с допълнителен дискплей е около 70лв....
- sapio
- младши ентусиаст
-
- Кара: бензинояд
Моето няма парктроник и в началото и аз бях се бях запалил да слагам. Офертата в Дару беше около 1400 лева с труда или без него. Не помня вече, а не намирам офертата. Трябват ти поне 4-ри сензора, ако искаш само заден, блок за управление, май още нещо имаше и труда е около 200 лева и си ти. Ще ти излиза на дисплея със зоните както си е. Дали ти трябва и дали държиш да го има - ти си знаеш. Аз лично самоделка не бих си сложил, просто защото не ми е необходим.
- alex70
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E90 320D
Карам вече една година с парктроник с 4 сензора на задната броня за 120 лв. Монтираха ми го в сервиз за аларми и си има дисплей със звуков сигнал и разстояния.Върши ми чудесна работа. Да дадеш оферта само за заден парктроник от 1400 лв ми се вижда малко смешно.
- sapio
- младши ентусиаст
-
Да, може и за 120 или 70. На едната служебна сложиха такъв за преден - върши работа. Стига да те кефи 

- cocosas
- младши ентусиаст
-
1400 ако е само задния то голям сап... и преден ако сложим още толкова то стана 3000лв .. по-добре да търса кола с парктрониците ...
- sapio
- младши ентусиаст
-
cocosas написа:1400 ако е само задния то голям сап... и преден ако сложим още толкова то стана 3000лв .. по-добре да търса кола с парктрониците ...
Ако това е водещото ти желание по-добре да има с колата. Иначе за предния ще ти трябват само датчиците (ако имаш заден)
Може и по-евтин вариант, който да работи като заводски - примерно от някоя морга и някой колега (или майстор) да ти го свърже и кодира.
9 мнения
• Страница 1 от 1