Странен шум по неравности

3-та серия ('06-'12)

Модератори: Dimitroff, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: The black devil-335i e92

Мнение от ND1 » 13 Авг 2012, 10:15

Колеги,като минавам по неравности (които са на вълнички например,или малки дупчици) се чува в купето едно леко скърцане и сякаш е премесено и с странно пукане.Направи ми впечетления,че това от вратите идва ... Това от стъклата ли,от някакви уплътнения ли е .. или ? Не,че е болка за умиране,ами просто искам да знам,нормално ли е това .. ? Иначе като я взех,го нямаше това .. карах я малко по-интензивно по-разбити пътища и .. като се има на предвид,че много внимавам. Благодаря ! :yes:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 992 turbo, G30 540ixdrive.

Re: Странен шум по неравности

Мнение от Shadowed » 13 Авг 2012, 15:23

ND1 написа:Колеги,като минавам по неравности (които са на вълнички например,или малки дупчици) се чува в купето едно леко скърцане и сякаш е премесено и с странно пукане.Направи ми впечетления,че това от вратите идва ... Това от стъклата ли,от някакви уплътнения ли е .. или ? Не,че е болка за умиране,ами просто искам да знам,нормално ли е това .. ? Иначе като я взех,го нямаше това .. карах я малко по-интензивно по-разбити пътища и .. като се има на предвид,че много внимавам. Благодаря ! :yes:

Уплътненията на вратите :) Често срещан проблем при E9x, разрови се назад, има теми за тази болка. Оправя се с нови уплатнения или препарати - Gumipflege, 5лв от бензиностанциите. Най-често след автомивка, като са мокри уплътненията ;)

т-т-т-тузар
Аватар

Мнение от GaD » 14 Авг 2012, 8:34

Най-добър резултат съм постигал с Ленор омекотител за дрехи. Някой от форума преди време беше писал, за това пробвах и съм много доволен - 2/3 месеца грам не скърца!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Shadowed » 14 Авг 2012, 8:44

GaD написа:Най-добър резултат съм постигал с Ленор омекотител за дрехи. Някой от форума преди време беше писал, за това пробвах и съм много доволен - 2/3 месеца грам не скърца!

Яката работа. Ще пробвам и аз. Някакви специфики? Само на кърпа и после мажеш или разтваряш във вода и мажеш :D :twisted:

т-т-т-тузар
Аватар

Мнение от GaD » 14 Авг 2012, 8:53

Аз слагам на една кърпа и намазвам хубаво уплътненията и готово :)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Shadowed » 14 Авг 2012, 9:22

GaD написа:Аз слагам на една кърпа и намазвам хубаво уплътненията и готово :)

Мерси колега. Ще се пробва :)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ND1 » 14 Авг 2012, 14:49

Хах.. благодаря за съветите.Значи купувам препарат и мажа уплътненията по вратите с него и всичко е ток и жица,така ли .. ?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Shadowed » 14 Авг 2012, 21:53

ND1 написа:Хах.. благодаря за съветите.Значи купувам препарат и мажа уплътненията по вратите с него и всичко е ток и жица,така ли .. ?

Да :D

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ND1 » 18 Сеп 2012, 21:18

Shadowed написа:
ND1 написа:Хах.. благодаря за съветите.Значи купувам препарат и мажа уплътненията по вратите с него и всичко е ток и жица,така ли .. ?

Мерси,ще пробвам и с Ленор по-нататък.. абе тъй тъй са тръгнали ,ако разберат Ленор ще напрвят специален омекотител за уплътненията на тази генерация бмв-та :) :D

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: G30 540xi, Е90 320d LCI
Мечтае да кара: M4
Детайли за колата: MPPSK

Мнение от bangelov » 18 Сеп 2012, 23:11

Подобен проблем имам и аз. При ниска скорост 20-30 km/h и припуква в задната част на колата. Четох в чужди форуми хората казват различни проблеми от сорта че шума е от задните седалки, накладки, уплатнения на вратите, смяна на маслото на диференциала и т.н. Ще пробвам като за начало с намазване на оплатненията дано да се оправи :)

Dicky Wolf
Аватар
Кара: Z4M Roadster

Мнение от TsvetanVR » 18 Сеп 2012, 23:34

Shadowed написа:

Не е сигурно. Не винаги е само от уплътненията. При мен проблемът изчезна напълно след като си третирах салона със специален препарат за кожа. От тогава минаха 2-3 месеца и пак взе да поприскърцва...пак ще мажа...то кожата попринцип трябва да се маже поне веднъж в месеца де, не че някой го знае/прави... :)
Изображение

I wanna leave you far behind....

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ND1 » 19 Сеп 2012, 19:31

TsvetanVR написа:
Shadowed написа:

Не е сигурно. Не винаги е само от уплътненията. При мен проблемът изчезна напълно след като си третирах салона със специален препарат за кожа. От тогава минаха 2-3 месеца и пак взе да поприскърцва...пак ще мажа...то кожата попринцип трябва да се маже поне веднъж в месеца де, не че някой го знае/прави... :)

Хм... това е интересно.Аз за кожата това го знам и съм си купил препарата от БМВ и я мажа на 2-3 седмици, но явно не е от там Ще намажа уплътненията тези дни да видим как ще е.То по принцип на музика или като си съсредоточен да шофираш или говориш с някой не ти прави впечетление,но все пак .. :) Мисля си и друго,че е фактор.Малко или много като се кара по нашите ''хубави'' пътища с времето е нормално да излезнат шумове.. Имам приятели с чисто нови коли и след 3-4 месеца по-неравностите имат същия проблем ...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ND1 » 23 Сеп 2012, 19:06

Обърнах бензиностанциите в Стара Загора,но въпросния препарат не можах да намеря никъде... Даже ми казаха в едната бензиностанция,че е изтеглен доста отдавна от пазара.. Сега вариянта ми остава с Ленор или .. ?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: ex.E90, pr.E46, fu.?30

Мнение от Alegron » 23 Сеп 2012, 20:59

Какъв Ленор? Аз мажа с гуми-пфлеге на Нигрин. Не скърца. Има го в Практикер. Пробвай, нищо не ти коства.

Sent from my iPhone using Tapatalk

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от djordje » 24 Сеп 2012, 10:03

Изображение

Следваща

Назад към E90/E91/E92/E93