Въпрос за нулиране на сервиз.
Модератори: Dimitroff, Технически модератори
4 мнения
• Страница 1 от 1
- raddy
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше E30 сега:E90 N52B25
Въпрос за нулиране на сервиз.
Здравейте колеги,наскоро ми светнаха 3 от сервизите на компа - този за спирачна течност,за периодичния тех.преглед и за изгорелите газове(тези двата с §)...
В BMW Кан ми записаха час за сервизиране на спирачките,но за останалите два ми казаха че те не могат да направят нищо тъй като колата е с БГ номера и трябвало в БГ да се направят прегледите и да се нулират интервалите и че нямало проблем да я карам и така.
Както и да е аз намерих как и сам да си ги нулирам,но въпроса ми е задължително ли да чакам като се прибера в Дару или Бова да мина на тези "проверки",каква ще е разликата и т.н. и т.н.
Предварително благодаря на отзовалите се.
В BMW Кан ми записаха час за сервизиране на спирачките,но за останалите два ми казаха че те не могат да направят нищо тъй като колата е с БГ номера и трябвало в БГ да се направят прегледите и да се нулират интервалите и че нямало проблем да я карам и така.
Както и да е аз намерих как и сам да си ги нулирам,но въпроса ми е задължително ли да чакам като се прибера в Дару или Бова да мина на тези "проверки",каква ще е разликата и т.н. и т.н.
Предварително благодаря на отзовалите се.

Re: Въпрос за нулиране на сервиз.
За изгорелите газове по принцип доколкото знам ги измерват да видят дали са в нормите ако не са значи нещо не е наред. Но мога да ти кажа, че много малко хора ги правят тези проверки. А също така като си правиш технически пак ти мерат газовете така че мисля, че там нямаш проблем. А периодичния преглед доколкото знам има два индикатора, единият е за техническият и всяка години те подсеща да не забравиш. А другият е за цялостна проверка на автомобила дали всичко му е вред. Аз бих те посъветвал ако скоро не си си правил преглед цялостен да си направиш профилактично. Ако не, си го нулираш и следващият път си правиш 

- raddy
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше E30 сега:E90 N52B25
От това което и аз прочетох из е90пост,повечето си ги нулират и двата сервиза,дори и този за които ти говориш - този с колата вдигната на стенд.И все пак ми е интересно какви са разликите ако това се направи и в официален сервиз...
Даже май този интервал за технически преглед може да се настройва според това когато си е време за прегледа
Ако някой е запознат ще е интересно да сподели
Даже май този интервал за технически преглед може да се настройва според това когато си е време за прегледа

Ако някой е запознат ще е интересно да сподели

Ами да просто го нулираш като ти е техничесият и другата година ще те подсети 
Sent from my HTC Sensation Z710e using Tapatalk 2

Sent from my HTC Sensation Z710e using Tapatalk 2
4 мнения
• Страница 1 от 1