Конденз от климатика в купето
Модератори: Dimitroff, Технически модератори
3 мнения
• Страница 1 от 1
- Shadowed
- младши ентусиаст
-
- Кара: 992 turbo, G30 540ixdrive.
Конденз от климатика в купето
Здравейте,
Къде се намира ваничката на климатика, в която се събира конденза? Когато спра климатика, или дори след като колата е престояла 4-5 часа на паркинг, купето се пълни с конденз след палене (или спиране на климатика). Конденза не е малко, цялото предно стъкло става в пара и само отваряне на прозорците или пускане на климатика пак ме спасява. Преди 2 години имах същият проблем и тогава маркучето за оттичане на кондезиралата вода се беше запушило. Сега обаче то не е запушено, което ме навежда на мисълта че може ваничката, където се събира този конденз, да е запушена. Да допълня че дори при дълго време на пуснат климатик, не забелязвам никакъв теч на вода под колата (а преди си капеше като чешма
) Та, някои знае ли къде се намира и как се стига до нея, да я проверя?
След почистване там ще сменя и филтъра на купето, сигурно е станал парцал след тази влага.
Благодаря предварително.
Къде се намира ваничката на климатика, в която се събира конденза? Когато спра климатика, или дори след като колата е престояла 4-5 часа на паркинг, купето се пълни с конденз след палене (или спиране на климатика). Конденза не е малко, цялото предно стъкло става в пара и само отваряне на прозорците или пускане на климатика пак ме спасява. Преди 2 години имах същият проблем и тогава маркучето за оттичане на кондезиралата вода се беше запушило. Сега обаче то не е запушено, което ме навежда на мисълта че може ваничката, където се събира този конденз, да е запушена. Да допълня че дори при дълго време на пуснат климатик, не забелязвам никакъв теч на вода под колата (а преди си капеше като чешма

След почистване там ще сменя и филтъра на купето, сигурно е станал парцал след тази влага.
Благодаря предварително.
- oci
- старши ентусиаст
-
- Кара: '12 BMW F10
- Мечтае да кара: самолет
Re: Конденз от климатика в купето
да ще трябва да провериш дренажната тръба тя се изтича около скоростите ще трябва да се качи на канал или подемник и да се погледне аз така на една Х5-ца миналата седмице само я духнах с компресора за въздух и се оправи.
Но превери при теб да не се е откачила или пак провери за запушване.
Но превери при теб да не се е откачила или пак провери за запушване.
- Shadowed
- младши ентусиаст
-
- Кара: 992 turbo, G30 540ixdrive.
Re: Конденз от климатика в купето
Колега, направо да дойда при теб, гледам че се занимаваш с тези неща? В София нямам канал.
3 мнения
• Страница 1 от 1