Въпрос за грешка при диагностика
Модератори: Dimitroff, Технически модератори
6 мнения
• Страница 1 от 1
Здравейте колеги,
Имам един бърз въпрос.Колата е 320D 2007 163 ps, автомат.Преглеждах листа с грешките на колата (нищо фрапантно-общо взето все сензори някакви ) и забелязах тази 44CC Charge air pressure actuator.Доста се рових в нета ,но така и не разбрах на 100% точно какво е това,разбрах че е свързано с турбото,но датчик ли е само не знам,както и дали е оправено понеже нямам проблеми никакви.Да се тревожа ли за турбото,ранен знак за нещо по-голямо ли е ? Колата си върви и няма никакви проблеми засега,просто забелязох,че е излезнало като грешка преди 2000 км на диагностика.Последната диагностика я правих преди месец в Камор и ми казаха ,че няма нищо.
Понеже имам бегли познания ,може ли да има нещо общо с леко завишен разход градско.Редовно ми дава към 12-12.5 ,но си мисля,че е що годе нормално,предимно къси разстояния (центъра ,3-4 км )и доста светофари между тях.Извънградско ми дава 5.3 -5.4.Цифрите са по борд и по колонка тоест няма разлика почти.
Благодаря ви.
Имам един бърз въпрос.Колата е 320D 2007 163 ps, автомат.Преглеждах листа с грешките на колата (нищо фрапантно-общо взето все сензори някакви ) и забелязах тази 44CC Charge air pressure actuator.Доста се рових в нета ,но така и не разбрах на 100% точно какво е това,разбрах че е свързано с турбото,но датчик ли е само не знам,както и дали е оправено понеже нямам проблеми никакви.Да се тревожа ли за турбото,ранен знак за нещо по-голямо ли е ? Колата си върви и няма никакви проблеми засега,просто забелязох,че е излезнало като грешка преди 2000 км на диагностика.Последната диагностика я правих преди месец в Камор и ми казаха ,че няма нищо.
Понеже имам бегли познания ,може ли да има нещо общо с леко завишен разход градско.Редовно ми дава към 12-12.5 ,но си мисля,че е що годе нормално,предимно къси разстояния (центъра ,3-4 км )и доста светофари между тях.Извънградско ми дава 5.3 -5.4.Цифрите са по борд и по колонка тоест няма разлика почти.
Благодаря ви.
Re: Въпрос за грешка при диагностика
брат разхода е много мойта не качва повече от 6-7 градко нафта и 4.-4.5 извънграда но е ръчка карам я от 2 години и имам наблюдение над разхода за грешката незнам някой по спец да каже.
Днес я поразходих малко повече в града-даде ми 9.5/100 което мисля е доста добре за автомат.Бях сигурен,че разхода се качва от късите разстояния и предимно тръгване-спиране и пак така.Обаче въпроса за грешката по-горе остава.Ще помоля знаещите да коментират 

- Alegron
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ex.E90, pr.E46, fu.?30
Грешката означава, че имаш проблем в управлението на променливата геометрия. Въпросното управление, представлява блок от контролер и актуатор и не е вакуумно като при Е46.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Sent from my iPhone using Tapatalk
Благодаря колега,
Надявам се лесно да се остранява това и да не е сериозно нито скъпо.От две места ми казаха ,че не е нищо фрапантно,но аз исках и вашето мнение да чуя,че не вярвам лесно на майстори особено в оторизираните сервизи
.Колата няма никакви проблеми да чукна на дърво с ускорение,обороти,има тяга.Затова си помислих ,че може би това са го гледали и оправили ,другия вариант е въобще да не са му обърнали внимание.Четох в нета че тази грешка се свързва с турбото и се ошашках малко,че тези турбини....
Понеже ми предстои влизане в бокса за масла, филтри и т.н какво ще ме посъветвате да се погледне на колата за да не ме хвърлят из върбите
Надявам се лесно да се остранява това и да не е сериозно нито скъпо.От две места ми казаха ,че не е нищо фрапантно,но аз исках и вашето мнение да чуя,че не вярвам лесно на майстори особено в оторизираните сервизи

Понеже ми предстои влизане в бокса за масла, филтри и т.н какво ще ме посъветвате да се погледне на колата за да не ме хвърлят из върбите

- 90e90e
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320д
- Мечтае да кара: hibrid
Caritas написа:Благодаря колега,
Да не правят нищо друго освен за това за което е влязла колата!!! Всичко останало е под съмнение за преиграване...
За да спрем да се избиваме по пътищата, трябва да се спре алкохола на мъжете и бензина на жените! Карайте така, че да стигнете!
6 мнения
• Страница 1 от 1