Кой от двата двигателя е по-добър ?
Модератори: Dimitroff, Технически модератори
44 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
Кой от двата двигателя е по-добър ?
Въпроса ми е за бмв 3-ка купе след 2006-та, та кой от двата бензинови двигатели е по-добър 328 или 330 ?
И какви са основните разлики, изключваме конските сили естествено
?
И какви са основните разлики, изключваме конските сили естествено

- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Re: Кой от двата двигателя е по-добър ?
Всъщност двигателят е един и същ - N52. Просто 328 е американската версия с присъщите за законодателството и екологията разлики.
Never mistake motion for action...
- stankata777
- ентусиаст
-
- Кара: Е71 30д
- Мечтае да кара: Ф06
- Детайли за колата: AW/Bl/8sp/M steering wh/paddles/
Leon написа:Всъщност двигателят е един и същ - N52. Просто 328 е американската версия с присъщите за законодателството и екологията разлики.
+1! А и в Сащ купето се продава като 328и,335и,335ис,за разлика от Европа с 320,325,330 и 335!
gone,but not forgotten:
E36 grey
E90 monaco blue
E36 grey
E90 monaco blue
Хм...вие ме вкарахте в ебати филма. Така, питам защото аз имам 330, а приятел с който спорим е с 328. Неговата кола е купувана от Австрия(аз бях с него) километража е в КМ, Целзий и секви такива неща са си европейски. Сигурни ли сте, че е едно и също, шото двете коли вървят горе-долу еднакво, но пък разхода е доста различен(от там е спора) ? Вярно ли е че американските(ако е такава) са с доста по-ниско качество като изработка вътре, имам чувството че при него съм все едно в друга кола, а не в същата като мойта ?
Ако се окаже, че е американка ще е много забавно тая вечер като го видя ахаххах така че отговаряйте в близките 2 часа ще ми е много интересно
Ако се окаже, че е американка ще е много забавно тая вечер като го видя ахаххах така че отговаряйте в близките 2 часа ще ми е много интересно

- kronos
- ентусиаст
-
- Кара: MB w212 AMG
- Мечтае да кара: по пътища без дупки
328и е само за американския пазар, най вероятно е внесена от щатско в австрия.
- stankata777
- ентусиаст
-
- Кара: Е71 30д
- Мечтае да кара: Ф06
- Детайли за колата: AW/Bl/8sp/M steering wh/paddles/
Ако е с км,а не мили,явно е внесена от Канада!Разлика в качеството при БМВ няма за различните пазари,а има разлики в различните пакети на оборудване...
gone,but not forgotten:
E36 grey
E90 monaco blue
E36 grey
E90 monaco blue
- cww
- Д-р Хаос
-
- Кара: само шестцилиндрови БМВ-та :)
Поискай да ти даде VIN-а на колата си и след секунди всичко ще стане ясно. 

NOTHING IS GAINED WITHOUT SACRIFICES AND FREEDOM WITHOUT BLOOD
- Leon
- старши ентусиаст
-
djelezo написа:Хм...вие ме вкарахте в ебати филма. Така, питам защото аз имам 330, а приятел с който спорим е с 328. Неговата кола е купувана от Австрия(аз бях с него) километража е в КМ, Целзий и секви такива неща са си европейски. Сигурни ли сте, че е едно и също, шото двете коли вървят горе-долу еднакво, но пък разхода е доста различен(от там е спора) ? Вярно ли е че американските(ако е такава) са с доста по-ниско качество като изработка вътре, имам чувството че при него съм все едно в друга кола, а не в същата като мойта ?
Възраждам темата, че ми е актуална. Каква е разликата, установихте ли? И коя кола харчи повече?
- Soultaker
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: G30 540xD M
И двата над 200к км горят много масло, така че все тая 

Race Chip Ultimate + App control 3.0d 258ксhttps://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?f=133&t=438448&p=4501949#p4501949
- Leon
- старши ентусиаст
-
Сложи литър отгоре и на двете и си близо до реалността. Все пак разхода зависи пряко как употребяваш колата, задръствания и т.н. И двата двигателя са 3л (мисля, че от 09.2006г), така че в реалността разликата в разхода е пренебрежима, а ако колата е автомат изобщо няма разлика.
Leon написа:Сложи литър отгоре и на двете и си близо до реалността. Все пак разхода зависи пряко как употребяваш колата, задръствания и т.н. И двата двигателя са 3л (мисля, че от 09.2006г), така че в реалността разликата в разхода е пренебрежима, а ако колата е автомат изобщо няма разлика.
330 употребата е ясна, яко газ поне първите 1-2 месеца докато и се нарадвам. След това ще карам кротко да не давам луди пари за бензин. По-принцип автомат търся, че ми писна да сменям скорости в тия задръствания. Гледах 320, но като се зачетох по английските форуми имаше много хора с проблеми с бобини и тресене на двигателя, реших че не е читав този мотор, пък и над 130-150хил колите които гледам е още по-рисково.
Race Chip Ultimate + App control 3.0d 258ксhttps://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?f=133&t=438448&p=4501949#p4501949
- kronos
- ентусиаст
-
- Кара: MB w212 AMG
- Мечтае да кара: по пътища без дупки
Е тя една бобина струва 90-100лв. какво толкова се плашиш
kronos написа:Е тя една бобина струва 90-100лв. какво толкова се плашиш
Ето тази тема четох, има доста изписано за 320 бензин http://www.e90post.com/forums/showthread.php?t=136258
После четох за 335 бензин, http://www.scribd.com/doc/17233560/Bmw-Law-Suit-Hpfp и проблеми с горивната помпа http://www.bimmerfest.com/news/489840/kershaw,-cutter-&-ratinoff-takes-on-bmw-in-class-action-suit-regarding-defective-fuel
Накрая реших, че 325 и 330 са по-читавите мотори

44 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3