Автокъщи София бмв е90
Модератори: Dimitroff, Технически модератори
28 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- ND1
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: The black devil-335i e92
Автокъщи София бмв е90
Здравейте колеги.Замислил съм покупка на бмв е90.Препоръчайте ми някои по-добри, ако мога така да се изразя автокъщи в София,защото не съм от там и да не се лутам като отида.
и 2-ро Обмислям и вариант за лизинг.Четох доста теми,кой лизингови къщи според вас трябва да избягвам и кои са коректни,да мога да се свържа с тях .. ?
Благодаря предварително

и 2-ро Обмислям и вариант за лизинг.Четох доста теми,кой лизингови къщи според вас трябва да избягвам и кои са коректни,да мога да се свържа с тях .. ?
Благодаря предварително

- TsvetanVR
- Dicky Wolf
-
- Кара: Z4M Roadster
Re: Автокъщи София бмв е90
Не бих си купил кола от автокъща в България...най-добре или от човек първи/втори собственик, със сервизна книжка и всичко, или да си докараш от някъде...просто съм имал допир с хора с автокъщи и знам в какъв вид пристигат половината коли и на колко реално километри са....т'ва си е мое мнение де..
- stankata777
- ентусиаст
-
- Кара: Е71 30д
- Мечтае да кара: Ф06
- Детайли за колата: AW/Bl/8sp/M steering wh/paddles/
TsvetanVR написа:Не бих си купил кола от автокъща в България...най-добре или от човек първи/втори собственик, със сервизна книжка и всичко, или да си докараш от някъде...просто съм имал допир с хора с автокъщи и знам в какъв вид пристигат половината коли и на колко реално километри са....т'ва си е мое мнение де..
+1! Насочил се с към лош вариант-качествените коли в чужбина държат цена и съответно изобщо не стигат до нашия съвсем малък пазар!Търси от частно лице или автокъща(но закупен от Бг автомобил)задължително със сервизна история,която после ще провериш в Камор или Дару като отидеш на диагностика.Ако имаш съмнение за удар,можеш да проследиш застр.история.Провери какво се предлага при офиц.дилъри,ако цената ти изглежда завишена,имай предвид че цените там ги свалят ударно някой път и с 4-5к лева за цени около 30-35к!
За лизинг-Kuhn,Sogelease,BM,избягвай по-големите-уникредит,райфайзен,и еф джи...
gone,but not forgotten:
E36 grey
E90 monaco blue
E36 grey
E90 monaco blue
- kronos
- ентусиаст
-
- Кара: MB w212 AMG
- Мечтае да кара: по пътища без дупки
И аз така на скоро като обикалях за седмицата ходих да гледам една в представителство уж читава със сервизна история, а излезе че има ремонти за 4-5к лв.
Ако ти се занимава си вземи от гдр-то и ще знаеш че караш кола, това ти го казвам от опит.
Ако ти се занимава си вземи от гдр-то и ще знаеш че караш кола, това ти го казвам от опит.
- xerial
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е46 330d CBR 600RR
- Мечтае да кара: F82 ,S1000RR
kronos написа:И аз така на скоро като обикалях за седмицата ходих да гледам една в представителство уж читава със сервизна история, а излезе че има ремонти за 4-5к лв.

- Alegron
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ex.E90, pr.E46, fu.?30
Колега, каквото и да си говорим всичко е до късмет, но категорично не бих препоръчал покупка на автомобил от автокъща. Виж цените на подобни автомобили, например в мобиле.де и виж тук. Виж реалният пробег на автомобилите в Германия и виж тук в автокъщите. Нещата не са особено съпоставими, нали? Хубаво е да вземеш кола с доказана история от частно лице, което знае какво е правено по нея и ще ти даде съвет в определена ситуация...особено ако е човек от форума, защото смятам че всички ние тук сме особено коректни един към друг и се стараем да си помагаме.
Относно лизинговите компании, бих препоръчал Интерлийз, защото са точни и отношението към клиента е коректно. Не че правя реклама...
Относно лизинговите компании, бих препоръчал Интерлийз, защото са точни и отношението към клиента е коректно. Не че правя реклама...
- ND1
- кандидат ентусиаст
-
Благодаря на всички за съветите !
И аз си знам,че си е чиста работа от Германия, но няма как да отида до там, затава ще търся тук читава кола.Оглеждам пазара от известно време и много рядко някоя ми дърпа окото .. Разбира се за всяка пише,че е супер изправна и 100% гаранция, но ..
Така или иначе,няма да се хвърля на сляпо,ще огледам внимателно и харесам ли нещо, задължително ще я проверя в Камор Ауто ,за да съм сигурен, че колата е читава .. Въпроса е, че не съм от София както споменах и не ги знам къщите в коя част на града се намират ( имам в предвид повечето ) ,и кои са така по надеждни .. Друго което искам да питам,малко смешно може да ви се стори, но на горубляне как е ? Чета различни мнения за различни коли на различна ценова граница и всеки трърди различно .. Подразбрах, че повечето са гробове, ако мога така да се изразя, но дали няма да има нещо читаво ?
п.п. Благодаря на колегата,за инфото отностно лизингът
п.п.2. Мислил съм го доста варианта за покупка от частно лице, но някак си го отхвърлям този вариант .. Разбира се харесам ли, кола от чужбина, ще я проверя както трябва, за това цигании няма да се правят. Въпроса е от къде да почна и къде конкретно да търся.. хм..
Поздрави

п.п. Благодаря на колегата,за инфото отностно лизингът

п.п.2. Мислил съм го доста варианта за покупка от частно лице, но някак си го отхвърлям този вариант .. Разбира се харесам ли, кола от чужбина, ще я проверя както трябва, за това цигании няма да се правят. Въпроса е от къде да почна и къде конкретно да търся.. хм..

Поздрави

- stankata777
- ентусиаст
-
- Кара: Е71 30д
- Мечтае да кара: Ф06
- Детайли за колата: AW/Bl/8sp/M steering wh/paddles/
1.кола от чужбина няма как да я провериш в чужбина!
2.В Горубляне никога няма да намериш дизел под 200к и бензин под 150к км,просто ако са под тези км,цената им ще е друга и няма да се продадат там!Не са всички са гробове,но са на повечко км!
3.Защо отхвърляш частно лице?
4.Защо държиш на Софийска автокъща?Вероятността от там да си купиш качествено Е90 клони към нула-подобни премиум коли от този ценови диапазон между 15-30к лв,които са на малки км и качествено поддържани и на добра цена за моментния пазар,НЕ СТИГАТ до пазара-те се продават в момента на появяване на приятели,познати,редовни клиенти и т.н.
2.В Горубляне никога няма да намериш дизел под 200к и бензин под 150к км,просто ако са под тези км,цената им ще е друга и няма да се продадат там!Не са всички са гробове,но са на повечко км!
3.Защо отхвърляш частно лице?
4.Защо държиш на Софийска автокъща?Вероятността от там да си купиш качествено Е90 клони към нула-подобни премиум коли от този ценови диапазон между 15-30к лв,които са на малки км и качествено поддържани и на добра цена за моментния пазар,НЕ СТИГАТ до пазара-те се продават в момента на появяване на приятели,познати,редовни клиенти и т.н.
Последна промяна stankata777 на 29 Фев 2012, 8:48, променена общо 2 пъти
gone,but not forgotten:
E36 grey
E90 monaco blue
E36 grey
E90 monaco blue
- ND1
- кандидат ентусиаст
-
Под чужбина имам в предвид,кола вкарана от там, която не е карана в България,и е в автокъща примерно.А за другото просто не искам кола,която е карана в България
В диапазона 70к-110/120к с що годе някои прилични екстри, защо да не се намери :/ ? То ясно,че повечето които се вкарват са на доста километри и почти базови, но все пак .. ? А за горубляне ясно,отпада като вариант в такъв случай ..

Лично мое мнение по добре си намери нещо читаво с екстири км рите не ги гледай много те не са критерий за качеството на е 90 ката 320д е много здрав мотор минал съм него страшно много км в момента съм на 304 х км . в германия кола на цена трудно може да намериш.Оглеждай се може да намериш нещо читаво и тука
успех

- ND1
- кандидат ентусиаст
-
Мерси,ами покупката ще е до месец/два така, че имам време да огледам пазара и аз нещо такова си мисля(в смисъл да намеря,някоя е90 читава с що годе прилични екстри и след проверка в Камор да се окаже,всичко ок ..
Все пак, можете ли да ме ориентирате в коя част на София са повечето по квалитетни (ако мога така да се изразя , автокъщи) ?

- OxoBoxo
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е(90)335I
- Детайли за колата: Е(90) 335I ->2007г,306к.с, автомат калашников
ND1 написа:Мерси,ами покупката ще е до месец/два така, че имам време да огледам пазара и аз нещо такова си мисля(в смисъл да намеря,някоя е90 читава с що годе прилични екстри и след проверка в Камор да се окаже,всичко ок ..Все пак, можете ли да ме ориентирате в коя част на София са повечето по квалитетни (ако мога така да се изразя , автокъщи) ?
"Квалитетните" са в интернет колега, няма нужда да обикаляш безцелно.
Значи колата е от Германия звучи като виц.Добре обслужван автомобил винаги има стойност където и да е.Не съм в авто бизнеса но познавам търговци мога да кажа че доста голям процент Мерцедеси БМВ АУДИ се купуват от Италия от немски търговци и се продават във ФРГто.
- Georgieff
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е91 325i N53
Няколко пъти вече съм минавал по този път, в момента чакам да си получа следващата кола.
Читавите коли, които са в БГ за продан, са супер малко. Моето мнение е, че вероятността да ти се падне на теб е много малка - не казвам невъзможна, но трябва всеки ден да търсиш и да оглеждаш, като за целта си трябва известен опит.
Ако не ти се пътува до Германия или Италия, можеш да ползваш услугата "доставка до БГ на кола по твой избор". Тогава колата ти е с гарантиран произход и история, но цената се доближава значително до премиум селекшън в Камор. Предлагат и лизинг, така че изборът е твой.
Моят съвет е да се разходиш до Камор, да си поговориш с хората там и да им поискаш оферта за лизинг.
Колите са на реални километри, като имаш и гаранция. Това, което няма да ти хареса са цените, но мога да те уверя, че същата кола в Германия струва с максимум 10% по-малко.
В БГ повечето хора са с някаква изкривена представа за релността - по автокъщите и по горубляне се продавали читави и евтини коли. Просто такава комбинация е невъзможна. Ако колата беше читава, нямаше да е на тази цена, но дори и да е на тази, нямаше да стои като обява, а щеше да е заминала отдавна.
Колегите с право са ти казали да сравниш цените в Италия, Германия и България и да си прецениш дали е възможно същата кола да се продава на същата цена тук.
Една история от съвсем скоро - мой приятел си взе Е91 много читаво, супер добре изглеждащо и на супер цена от България. Колата наистина си е много добра и той успя да се спазари и я взе на добра цена от човек (била на жена му, не я харесвала, ала-бала), не от автокъща. При последното посещение в Дару се оказа, че по пътя от Германия до България от таблото са изчезнали около 40 - 50 хиляди километра. Не че е проблем, просто се наложиха някои ремонти малко по-рано от предвиденото, но си я кара с кеф.
Читавите коли, които са в БГ за продан, са супер малко. Моето мнение е, че вероятността да ти се падне на теб е много малка - не казвам невъзможна, но трябва всеки ден да търсиш и да оглеждаш, като за целта си трябва известен опит.
Ако не ти се пътува до Германия или Италия, можеш да ползваш услугата "доставка до БГ на кола по твой избор". Тогава колата ти е с гарантиран произход и история, но цената се доближава значително до премиум селекшън в Камор. Предлагат и лизинг, така че изборът е твой.
Моят съвет е да се разходиш до Камор, да си поговориш с хората там и да им поискаш оферта за лизинг.
Колите са на реални километри, като имаш и гаранция. Това, което няма да ти хареса са цените, но мога да те уверя, че същата кола в Германия струва с максимум 10% по-малко.
В БГ повечето хора са с някаква изкривена представа за релността - по автокъщите и по горубляне се продавали читави и евтини коли. Просто такава комбинация е невъзможна. Ако колата беше читава, нямаше да е на тази цена, но дори и да е на тази, нямаше да стои като обява, а щеше да е заминала отдавна.
Колегите с право са ти казали да сравниш цените в Италия, Германия и България и да си прецениш дали е възможно същата кола да се продава на същата цена тук.
Една история от съвсем скоро - мой приятел си взе Е91 много читаво, супер добре изглеждащо и на супер цена от България. Колата наистина си е много добра и той успя да се спазари и я взе на добра цена от човек (била на жена му, не я харесвала, ала-бала), не от автокъща. При последното посещение в Дару се оказа, че по пътя от Германия до България от таблото са изчезнали около 40 - 50 хиляди километра. Не че е проблем, просто се наложиха някои ремонти малко по-рано от предвиденото, но си я кара с кеф.
Touring & windsurf club
Колега така е прав си
Но и в Германия и в Италия пък и в другите от ЕС навсякъде има компютри и тези часовници се сверяват лесно Бай-Ганьо нищо ново не е измислил че даже бива подреден още като я е купил от ГЕРМАНЕЦА от анадола
Аз мисля че вече не остана човек в БГ който да не е взимал превъртяна.

28 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2