Губене мощност от студ?
Модератори: Dimitroff, Технически модератори
25 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Губене мощност от студ?
Има ли такъв филм или нещо се е прецакало(и какво)?
На прав път набира като баба... Само при кикдаун ускорява като хората
На прав път набира като баба... Само при кикдаун ускорява като хората

- Shadowed
- младши ентусиаст
-
- Кара: 992 turbo, G30 540ixdrive.
Re: Губене мощност от студ?
Хмм, на мен ми се струва, че моята дори повече върви в студеното. Сигурно се филмирам, макар че теоритично би трябвало да е така - заради по-студеният въздух, който влиза в двигателя.
От свещите едва ли. От нафтата - по-възможно.
Моята губи мощност като я карам повече от две три седмици градско. За щастие често пътувам извън града, и ефекта на "отпушването" е осезаем.
От свещите едва ли. От нафтата - по-възможно.
Моята губи мощност като я карам повече от две три седмици градско. За щастие често пътувам извън града, и ефекта на "отпушването" е осезаем.
- Huku
- ПотенЦял
-
- Кара: и се вози едновременно...пкхх
според мене нема такъв филм 

- drianov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW F10 530d, Qashqai 1.6dCi CVT
- Детайли за колата: BMW F10 530d
Nissan Qashqai 1.6dCi CVT
Теоретично наситина в студения въздух има повече кислород, но със студения въздух горенето е по-неефективно. За щастие при турбо мотора въздуха не е чак толкова студен но трябва да има налягане ;-) Т.е. ако даваш повече газ зимата ще върви повече, но при спокойно каране би трябвало да е по тромава... Все пак си мисля че този ефект не би трябвало да е толкова забележим в сравнение с атмосферен бензинов например...
двигателя би трябвало да развива найголямата мощност при температура на въздуха 15 градуса и 0 м надморска височина.
- Shadowed
- младши ентусиаст
-
- Кара: 992 turbo, G30 540ixdrive.
Huku написа:според мене нема такъв филм
Мда

- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
От свещи няма как да е. От нафта - възможно е. На прима виста пробвай да ресетнеш компа на скоростната кутия и да сипеш една добавка за прочистване на горивната система и дюзите... И една диагностика с ИНПА за живите данни може да подскаже къде да търсиш евентуален проблем.
Si non confectus, non reficiat.
Това за кофтито нафта и на мен ми звучи най-логично... Ама винаги зареждам максмоушън - и от кво тогава могат да се запушат тия дюзи?! И как се чистят - само с добавка напр. може ли, възможно ли е въобще пълното им почистване?
И някакви други идеи освен запушени дюзи?
И някакви други идеи освен запушени дюзи?
Абе това може ли да е от турбото взех да си мисля...
Ама то пък и на ниските обороти, когато турбото е изключено, пак се влачи...
- xerial
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е46 330d CBR 600RR
- Мечтае да кара: F82 ,S1000RR
flame написа:Абе това може ли да е от турбото взех да си мисля...
Недей да гадаеш а направи добра диагностика... ако има нещо различно от внушение то ще излезе.

Иначе сега от студ ако я юркаш докато е студена колата , нормално е да не върви ,даже мн вредно за колата....най лесно е да се сипе нещо и да се надяваш че ще има ефект. Провери преди да правиш каквото и да е. Може някой вакум да е... може някой маркуч да е цепнат леко... може нафтата ама чак пък такава разлика едвали... филтрите също....
Точно тва излезна
Бързах обаче и не можах да ги разпитам по-добре. Не работи викат. Хуу, де, ама поради защо, запушено, чупено, кво точно?! Мииииии, не работи - не можем да ви кажем точно какво, ама го отворихме и категорично не работи.
Та молбата ми е колеги, които са патили от това, да споделят в какво може да се изразява "не работенето" и как може да се оправи. То ако е чупено ще се сменя, ама да не е нещо козметично и да сменям турбо за тва

Та молбата ми е колеги, които са патили от това, да споделят в какво може да се изразява "не работенето" и как може да се оправи. То ако е чупено ще се сменя, ама да не е нещо козметично и да сменям турбо за тва

- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
flame написа:Точно тва излезнаБързах обаче и не можах да ги разпитам по-добре. Не работи викат. Хуу, де, ама поради защо, запушено, чупено, кво точно?! Мииииии, не работи - не можем да ви кажем точно какво, ама го отворихме и категорично не работи.
![]()
![]()
Та молбата ми е колеги, които са патили от това, да споделят в какво може да се изразява "не работенето" и как може да се оправи. То ако е чупено ще се сменя, ама да не е нещо козметично и да сменям турбо за тва![]()
А кое точно не работи

bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
- xerial
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е46 330d CBR 600RR
- Мечтае да кара: F82 ,S1000RR
flame написа:Турбината
Тия които са я гледали явно доста разбират..... Щом е свалена закарай я в някои от проверените сервизи за Турбини и ще ти обяснят. Ремонта може да се окаже доста ниско бюджетен

Иначе кво може да не работи толкова - евентуално геометрията да е запекла и да разтваря перките ...

25 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2