Демферна шайба
Модератори: Dimitroff, Технически модератори
38 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
Демферна шайба
Здравейте колеги!
През какъв интервал се сменява демферната шайба и как се разбира дали е за смяна на двигател M57N2?
През какъв интервал се сменява демферната шайба и как се разбира дали е за смяна на двигател M57N2?
Re: Демферна шайба
gmbh написа:Здравейте колеги!
Няма интервал, докато изкара...разбираш, че е за смяна като се "скъса" и останеш без климатик първо, после серво, алтернатор и водна помпа - късат се ремъците, не се преебават самите агрегати, споко

След това нова шайба търси на фирма Corteco - тя е усилена и по-добра от OEM шайбата, с нея след проблемите ти приключват.
- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
Преглеждаш я сравнително често и ако се появи закъсване на гумата или започва да прискърцва вече й е време.
Si non confectus, non reficiat.
- Zagy
- нафтения
-
Ами за това говоря - почва да приплъзва гумата и започва да скърца. Но пак си е лотария да разбереш дали е точно от шайбата или е от нещо друго.
- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
Кат почне да изпуска демпферната се получават и повече вибрации...
- Zagy
- нафтения
-
Mollov написа:Кат почне да изпуска демпферната се получават и повече вибрации...
Вярно е

Може да си направи и следния експеримент - с някаква трайна боя се тегли една тънка права линия от центъра на шайбата до ръба на периферията, после се кара няколко дни и се гледа дали линията е все още права или е тръгнала нанякъде

- nikollov
- Потребител
-
- Кара: E 90 320D
- Мечтае да кара: f 30
Здравейте, има ли колега който да знае на какви килограми се затяга демферната шайба. Сложих нова БМВ шайба и нов болт но не знам дали съм я монтирал правилно. Може ли някой да опише целия процес на монтаж, къде се хваща контра.
- S_GonzaLes
- младши ентусиаст
-
При тресене в ниските обороти, и когато дадеш газ изчезва тресенето, поне при мен 2 пъти беше така, не съм я чакал да се скъса
. Иначе процеса е отвиваш, сменяш, слагаш локтайт син на болта, завиваш и си готов /на каква сила се затяга не знам/.

nikollov написа:Здравейте, има ли колега който да знае на какви килограми се затяга демферната шайба. Сложих нова БМВ шайба и нов болт но не знам дали съм я монтирал правилно. Може ли някой да опише целия процес на монтаж, къде се хваща контра.
Трябва да се внимава при автоматика!По принцип има тапа на скоростите която се маха и се слага чоп който влиза в маховика но при опитен механик може да се избегне процедурата.По спомен натягането на болтовете не беше голямо аз смених и 4та болта с нови
- nikollov
- Потребител
-
Сменяте болта задължително струва около 25лв. След това затягате шайбата на 160 градуса но не на веднъж а на три пъти. И БМВ шайба не си давайте парите за глупости. Добавка 160 градуса ама след колко килограма беше не помня
Последна промяна nikollov на 30 Апр 2013, 20:18, променена общо 1 път
nikollov написа:Сменяте болта задължително струва около 25лв. След това затягате шайбата на 160 градуса но не на веднъж а на три пъти. И БМВ шайба не си давайте парите за глупости
Мислиш ли, че с тия 160 градуса ще стигнат въобще да прибере болта самата шайба?

Трябва да си богат, за да караш BMW!
Трябва да си много богат, за да караш старо BMW!
- nikollov
- Потребител
-
JTD написа:nikollov написа:Сменяте болта задължително струва около 25лв. След това затягате шайбата на 160 градуса но не на веднъж а на три пъти. И БМВ шайба не си давайте парите за глупости
Мислиш ли, че с тия 160 градуса ще стигнат въобще да прибере болта самата шайба?
Мисля че беше след като стегне на 20 килограма но не съм сигурен
- lordtwister
- кандидат ентусиаст
-
40NM + 120° 

Тук всички пишете кой разбрал, кой не.
Та шайбите са общо взето два модела:
1. Такава, която се затяга с 1 болт централен винт - М47 двигателите - Тогава се затяга със 100НМ + 150 градуса
2, Такава, която се затяга с 4 винта - М57 и N47 - Тогава се затяга с 40НМ + 120 градуса
Та шайбите са общо взето два модела:
1. Такава, която се затяга с 1 болт централен винт - М47 двигателите - Тогава се затяга със 100НМ + 150 градуса
2, Такава, която се затяга с 4 винта - М57 и N47 - Тогава се затяга с 40НМ + 120 градуса
Трябва да си богат, за да караш BMW!
38 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3