С нов модел в клуба :)
Модератори: Dimitroff, Технически модератори
24 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- GORNATAOL
- Потребител
-
- Кара: 320 D Touring
С нов модел в клуба :)
Здравейте колеги,
От известно време съм собственик на любимата марка отново
- 320D Touring Е91 автомат - производсвто 11/2005! без навигация и ксенон
но аз исках така...
Разликата от Е39 520 е осезаема
която шофирах няколко години.
Бих искал да попитам Вас колеги с дизелови агрегати на марката и по специално Е90/91 основни моменти при подръжката:
1. Смяна на масло и филтри двигател: (кои филтри?! , тип на маслото - а каква е себестойността на тази операция?
2. Смяна на масло и филтри автоматична скорстна кутия - ?! (прочетох много по темата но има ли някой който е сменял)
3. Каква друга профилактика е необходимо да направя според вас - ?
автомобила беше на 137 К които излязаха и на ключа при проверка ( не знам колко това е реално - все пак живеем в интересна държава)
Някои странности:
1. Круз контрола работи безпогрешно НО не индикира никъкъв знак на таблото ?! - проблем или не
2. Леко придърпване м/у някои предавки във възходяш ред - не всеки път - ?!
Ами това е в основни линии...
БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО ЗА КОМПЕТЕНТНИТЕ ОТГОВОРИ.
От известно време съм собственик на любимата марка отново

но аз исках така...
Разликата от Е39 520 е осезаема

Бих искал да попитам Вас колеги с дизелови агрегати на марката и по специално Е90/91 основни моменти при подръжката:
1. Смяна на масло и филтри двигател: (кои филтри?! , тип на маслото - а каква е себестойността на тази операция?
2. Смяна на масло и филтри автоматична скорстна кутия - ?! (прочетох много по темата но има ли някой който е сменял)
3. Каква друга профилактика е необходимо да направя според вас - ?
автомобила беше на 137 К които излязаха и на ключа при проверка ( не знам колко това е реално - все пак живеем в интересна държава)
Някои странности:
1. Круз контрола работи безпогрешно НО не индикира никъкъв знак на таблото ?! - проблем или не
2. Леко придърпване м/у някои предавки във възходяш ред - не всеки път - ?!
Ами това е в основни линии...
БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО ЗА КОМПЕТЕНТНИТЕ ОТГОВОРИ.
- stankata777
- ентусиаст
-
- Кара: Е71 30д
- Мечтае да кара: Ф06
- Детайли за колата: AW/Bl/8sp/M steering wh/paddles/
Re: С нов модел в клуба :)
Честито колега и много безаварийни!
1.Смяна на маслен,въздушен, и купе филтри на всеки 15-20к км=200лв(оригинални на Ман)+ 5,5л масло БМВ 5в-30 ЛЛ-04=цена 12-15л литъра+горивен филтър и филтър подкартерни газове на всеки 60к км(160-180лв общо за двата),всичко можеш да намериш тук във форума в раздел Сервизи,Магазини...
2.Задължителна смяна на маслото,щом имаш осезаемо придърпване...
3.Задължително почистване на турбото пътищата и ЕГР от нагар,за да не си замине турбото!
1.Смяна на маслен,въздушен, и купе филтри на всеки 15-20к км=200лв(оригинални на Ман)+ 5,5л масло БМВ 5в-30 ЛЛ-04=цена 12-15л литъра+горивен филтър и филтър подкартерни газове на всеки 60к км(160-180лв общо за двата),всичко можеш да намериш тук във форума в раздел Сервизи,Магазини...
2.Задължителна смяна на маслото,щом имаш осезаемо придърпване...
3.Задължително почистване на турбото пътищата и ЕГР от нагар,за да не си замине турбото!
gone,but not forgotten:
E36 grey
E90 monaco blue
E36 grey
E90 monaco blue
- sapio
- младши ентусиаст
-
- Кара: бензинояд
GORNATAOL написа:
На 4-ри цилиндровите няма индикация и опция за поддържане на дистанция от преден автомобил. И аз търсих в началото.
- GORNATAOL
- Потребител
-
Благодаря за отговорите!
Относно крузи контрола: - вообще ли не изкарва индикация при вас? (т.е. ти трябва да си знаеш че си на автоматичен режим)
На предходните коли поне светваше зеления часовник...
Относно крузи контрола: - вообще ли не изкарва индикация при вас? (т.е. ти трябва да си знаеш че си на автоматичен режим)
На предходните коли поне светваше зеления часовник...
- blagun
- младши ентусиаст
-
- Кара: F10 520d / E90 320d
И при мен не свети 

- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
На 1-ва и 3-та серия няма индикация за активиран "темпомат".
- Krasimir19
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 320 136hp И BMW 530XiA 258hp
Mollov написа:На 1-ва и 3-та серия няма индикация за активиран "темпомат".
Хмммм казваш на 1-ва и 3-та серия няма индикация.... ми при мен на 2 Е46-ци си има индикация като включа темпомата.

- Mollov
- Мародератор
-
Е па лошо няма.... но съм имал 1-ва серия с темпомат, индикация нямаш... на 3-ката е същото... за Е60 вече не знам...
- M3 E92
- младши ентусиаст
-
- Кара: го по тъч линията на живота..
Mollov написа:На 1-ва и 3-та серия няма индикация за активиран "темпомат".
Миналата седмица гледах да си го настроя на 60, щракам нагоре, надолу, никакви индикации

А как се настройва - само докато съм пуснал педала на газта?
- Mollov
- Мародератор
-
Значи и Е60 е така....
Идеята е, че докато караш, независимо дали си натиснал газта или не, в момента в който дръпнеш ръчката към теб или я бутнеш напред, текущата скорост на автомобила се запаметява и се държи постоянна... ако си натиснал газта вероятно в първият момент няма да усетиш разлика, но ако си пуснал газта и примерно чакаш колата да падне сама до 80км/ч, в момента в който дръпнеш ръчката ще усетиш дърпането.... а и ако решиш да изпреварваш, просто даваш газ, после пускаш газта и тя сама се връща на запаметената скорост...
Идеята е, че докато караш, независимо дали си натиснал газта или не, в момента в който дръпнеш ръчката към теб или я бутнеш напред, текущата скорост на автомобила се запаметява и се държи постоянна... ако си натиснал газта вероятно в първият момент няма да усетиш разлика, но ако си пуснал газта и примерно чакаш колата да падне сама до 80км/ч, в момента в който дръпнеш ръчката ще усетиш дърпането.... а и ако решиш да изпреварваш, просто даваш газ, после пускаш газта и тя сама се връща на запаметената скорост...
- M3 E92
- младши ентусиаст
-
- Кара: го по тъч линията на живота..
Mollov написа:Значи и Е60 е така....
Ясно, мерси, все пак ще погледна книжката

Иначе имах предвид, че съм се опитал да настроя темпомата на 60км/ч, а не на е60

- Mollov
- Мародератор
-

- GORNATAOL
- Потребител
-
Благодаря за отговорите!
- vesko06