едно въпросче за гумите
Модератори: Dimitroff, Технически модератори
9 мнения
• Страница 1 от 1
- kronos
- ентусиаст
-
- Кара: MB w212 AMG
- Мечтае да кара: по пътища без дупки
едно въпросче за гумите
Да ви питам, вашите е90 износват ли гумите от вътрешната страна? И какви са възможните причини за това? В момента гумите вият жестоко и ще ги хвърлям, но е добре да реша проблема преди да сложа нови.
Значи колата още в германия ми направи впечатление че беше със вътрешно износени гуми, а беше още на 80к. При зимните ми гуми май няма проблем, но те са 16" а летните са 17" 225/45 и 255/40
Значи колата още в германия ми направи впечатление че беше със вътрешно износени гуми, а беше още на 80к. При зимните ми гуми май няма проблем, но те са 16" а летните са 17" 225/45 и 255/40
Re: едно въпросче за гумите
kronos написа:вашите е90 износват ли гумите от вътрешната страна? И какви са възможните причини за това?
Yep!
Един комплект Bridgestone Potenza RE 050 A2 RFT си заминаха точно по този начин.
Възможните причини за ускорената амортизация на вътрешния протектор са:
1. Нарушена геометрия на окачването (особено характерно за преден мост).
2. Агресивно шофиране в завои.
3. Ниско налягане в гумите.
При мен се беше получила комбинация от т.1 + т.2 , в резултат на което предните 225/45/17 се оказаха на конци от вътрешната страна. При задните 255/40/17 беше по-слабо изразено, но в подфорум Е60 има и други колеги, които споделят за подобно износване от вътрешната най-вече при RFT.
Не е изключено обаче да има други причини.
- OxoBoxo
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е(90)335I
- Детайли за колата: Е(90) 335I ->2007г,306к.с, автомат калашников
Аз нямам никакви проблеми . Супер равномерно износване на летни и на зимни гуми.
- kronos
- ентусиаст
-
Няколко пъти ходих на реглаж и всичко е нормално, аз за това се чудя. По окачването нямам нищо разбито..не знам вече. Мислех си дали не може да се приберат малко колелата за да е равномерно натоварването, също така износването е през един грайфер и от там се получава виенето.
Roman 1 написа:kronos написа:вашите е90 износват ли гумите от вътрешната страна? И какви са възможните причини за това?
Yep!
Един комплект Bridgestone Potenza RE 050 A2 RFT си заминаха точно по този начин.
Възможните причини за ускорената амортизация на вътрешния протектор са:
1. Нарушена геометрия на окачването (особено характерно за преден мост).
2. Агресивно шофиране в завои.
3. Ниско налягане в гумите.
При мен се беше получила комбинация от т.1 + т.2 , в резултат на което предните 225/45/17 се оказаха на конци от вътрешната страна. При задните 255/40/17 беше по-слабо изразено, но в подфорум Е60 има и други колеги, които споделят за подобно износване от вътрешната най-вече при RFT.
Не е изключено обаче да има други причини.
абсолютно точно казано

а при мен се бяха износили външните ръбове, вероятно поради т.2 в комбинация с т.1.
гумите са 225/50 17.
kronos написа:Мислех си дали не може да се приберат малко колелата за да е равномерно натоварването
Да не си с фланци на джантите или пък с такива с неподходящ офсет (ЕТ)?
Това също е сред възможните причини за неравномерно износване на гумите.
- kronos
- ентусиаст
-
Не, нямам фланци, с оригиналните джанти е. Имах в предвид да се отвори малко предницата.
Днес огледах зимните 16" нямат следи от неправилно износване, май ще се окаже от гумите.
Днес огледах зимните 16" нямат следи от неправилно износване, май ще се окаже от гумите.
така е заради негативен кембър -1.5 по норматив, за това ги яде от вътре, но пък за това лежи добре в завоите.
Иначе да ти ги яде от вътре понеже шофираш агресивно не виждам логика.
Ако е изместена геометрия и кембъра се увеличи на -2, -2.5 ще ги яде още повече.
Моите гуми са на 15 хиляди летните, и задните са доста изядени от вътрешната страна. Нормално за тези коли.
Ако те притеснява този факт, отивай на реглаж и кебър отзад по близко към нулата, но внимателно после в завои.
И имай предвид че кембъра отпред не се регулира, дефакто ако ги яде много отпред, има нещо криво.
Иначе да ти ги яде от вътре понеже шофираш агресивно не виждам логика.
Ако е изместена геометрия и кембъра се увеличи на -2, -2.5 ще ги яде още повече.
Моите гуми са на 15 хиляди летните, и задните са доста изядени от вътрешната страна. Нормално за тези коли.
Ако те притеснява този факт, отивай на реглаж и кебър отзад по близко към нулата, но внимателно после в завои.
И имай предвид че кембъра отпред не се регулира, дефакто ако ги яде много отпред, има нещо криво.
Последна промяна djordje на 28 Мар 2011, 10:03, променена общо 1 път
- kronos
- ентусиаст
-
Ясно, благодаря!
9 мнения
• Страница 1 от 1