Заседнал диск, не се вади и плейва - Е90, iDrive
Модератори: Dimitroff, Технически модератори
13 мнения
• Страница 1 от 1
Заседнал диск, не се вади и плейва - Е90, iDrive
Здравейте колеги,
Преди около месец ползвах за последно диск с МП3 да слушам музика. От тогава не съм го пускал и онзи ден реших да го извадя, но ... не стана. Пробвах да го пусна - пак не ще. Менюто е забранено като отида на източник ЦД. Натискам бутона за изваждане на диска и след около 5 сек на монитора се появява надпис "Ejecting..." и така си стои без нищо да се случва.
Бизнес навигация, Е90, iDrive, 2008.
Моля ако някои знае нещо по въпроса, да сподели?
Благодаря предварително!
Преди около месец ползвах за последно диск с МП3 да слушам музика. От тогава не съм го пускал и онзи ден реших да го извадя, но ... не стана. Пробвах да го пусна - пак не ще. Менюто е забранено като отида на източник ЦД. Натискам бутона за изваждане на диска и след около 5 сек на монитора се появява надпис "Ejecting..." и така си стои без нищо да се случва.
Бизнес навигация, Е90, iDrive, 2008.
Моля ако някои знае нещо по въпроса, да сподели?
Благодаря предварително!
The Ultimate Driving Machine
Re: Заседнал диск, не се вади и плейва - Е90, iDrive
И на мен някой път ми закиля и не ще да излезе. След 5-10 последователни eject-а обаче по-умният отстъпва (DVD-то) 

Не става при мен така. Явно е по сериозен проблема.
А ако извадя клемите на акумулатора, дали ще се занули и да се оправи...
А ако извадя клемите на акумулатора, дали ще се занули и да се оправи...
- ((:BuKcu:))
- старши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: F32 M4
Вътре нещо блокира и принципно колата трябва да го "изплюе", другия начин мисля, че е като се разглоби конзолата
И на мен ми се е случвало диска да заседне и след като натисна eject тотално блокира и след няколко часа диска е навън.

- TPAKTOP
- младши ентусиаст
-
- Кара: М5 с шпер, а за Х5 не съм сигурен
Само да спомена че ремонта в официален сервиз за вадене на диск беше около 100лв! Нямам спомен колко беше точно защото не го платих аз! Но при мен причината беше друга!

- OxoBoxo
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е(90)335I
- Детайли за колата: Е(90) 335I ->2007г,306к.с, автомат калашников
Задръж(без да пускаш) копчето за вадене на диска около 1.30-2мин и трябва да излезе, при мен се получи преди около 1 год. дано да стане и при теб .
- itafraji
- Потребител
-
- Кара: E90 330d
Днес се получи и при мен. Като натисна eject и само се чува, че се опитва да го извади, но без резултат.
Пробвах и да бръкна вътре с една пластмасова пластинка, много леко и разбрах, че всъщност диска тръгва да излиза от гнездото, но просто не се показва от процепа. Така че не виждам начин да си излезе с много опити.
Тази пластмаса, която представлява точно процепа на ДВД - то може ли да се сваля само тя ако примерно пробвам с някаква много тънка отверка. Мисля, че ако успея да я махна, мога да извадя диска с ръка
Пробвах и да бръкна вътре с една пластмасова пластинка, много леко и разбрах, че всъщност диска тръгва да излиза от гнездото, но просто не се показва от процепа. Така че не виждам начин да си излезе с много опити.
Тази пластмаса, която представлява точно процепа на ДВД - то може ли да се сваля само тя ако примерно пробвам с някаква много тънка отверка. Мисля, че ако успея да я махна, мога да извадя диска с ръка

- itafraji
- Потребител
-
- Кара: E90 330d
Успях да го измъкна с помоща на 2 кредитни карти
1 отгоре и една под самиа диск.

Колеги при мен не се извади диска. Отидох на сервиз и там така го извадиха, че ми се прецака механиката. Сега се чудя къде да го закарам да го погледнат дали може да се отремонтира? Ще съм благодарен ако някой сподели инфо за сервиз /София и региона/.
- ND1
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: The black devil-335i e92
Интересен проблем ... дано не се случва на никого повече ! Значи,миналата седмица четох в книгата на потребителя,че при засядане, да извадим ключа от гнездото ( картата ),за да се занули тока и да пробваме пак .. но незнам дали,ще е ефективно .. И все пак 100 лева за вадене на диск,ми се струва много .. сигурно в чужбина го правят безплатно,ама в БГ безплатен обяд няма .. 

- Georgieff
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е91 325i N53
За такива случаи - музика, аларми, тоци има много добър сервиз в Редута - мога да дам координати ако някой има нужда.
Много неща са ми оправяли там и съм много доволен.
Много неща са ми оправяли там и съм много доволен.
Touring & windsurf club
- Bavarcho
- Пантерчо
-
- Кара: WBS нов внос
- Мечтае да кара: Е30 от скъпите
itafraji написа:Успях да го измъкна с помоща на 2 кредитни карти1 отгоре и една под самиа диск.
и аз така съм вадил веднъж

- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
На 1-цата съм го имал 1-2 пъти тоя проблем, и не е от самото устройство, ами от диска... има нещо дребно по-различно, което прави мизерията... при мен се оправи с примерно 30-40 "цикъла" опити да го накарам сам да излезне... накрая се показа.
13 мнения
• Страница 1 от 1